Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko limuntusa se stavlja u slatko?Koliko limuntusa se stavlja u slatko?
17. okt.
Pogledajte kako da pripremite nekoliko slatka sa limuntusom:Slatko od zelenog paradajza, Slatko od krušaka i breskvi, Slatko od breskvi u rerni....
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoJede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zašto
22. jul
Povećana želja za slatkim Kod ovog signala iz organizma, velika je verovatnoća da ste nervno iscrpljeni i da Vam je neophodno punjenje energijom, kroz prijem glukoze....
LimuntusLimuntus
25. maj
Vinska kiselina se koristi i kao vrsta konzervansa za pravljenje slatka, marmelade i džema. Obično se dodaje već gotovom, kuvanom slatku, 1 - 2 minuta pre nego što se skloni sa vatre i da se rasporedi u tegle....
Slatko od ljutih i slatkih paprikaSlatko od ljutih i slatkih paprika
11. okt.
Beli luk se pravi u pastu i dodaje u paprike. Dodajte šećer, sirće, alevu papriku i so i promešajte. Stavite na šporet i kuvajte dok se slatko od paprika ne zgusne....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Sada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
Zašto se slatko ukiseli?Zašto se slatko ukiseli?
23. jun
Pogledajte još: - Zašto se limunska kiselina dodaje u slatko; - Zašto se pena uklanja sa slatka....
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Slatka spelta (slatko žito)Slatka spelta (slatko žito)
19. januar
Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi. Procedite skuvano žito/speltu i dodajte sve ostale sastojke. Promešajte sve mnogo dobro. Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru....
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofSlatkiš sa slatkom u kalupu za kuglof
16. feb.
Dodati slatko, vodu, ulje i cimet. Brašno prosejati i dodavati po malo uz neprestano mešanje, dok se ne dobije homogena smesa. Sipati u kalup za keks koji je nauljen i posut brašnom....
Slatko od urmiSlatko od urmi
22. maj
Ako više volite slatko, onda dodajte još meda. Tako napravljeno slatko stavite u tegle i zatvorite. Može se konzumirati na razne načine - sa dvopekom, za kolače, a veoma se dobro kombinuje i sa mesom....
Slatko od mandarinaSlatko od mandarina
27. januar
1
Rasporedite u tegle sa poklopcem i čuvajte slatko od mandarina u frižideru....
Slatko od pomorandžiSlatko od pomorandži
23. feb.
Ako vam se čini da je slatko previše retko, možete da ga kuvate još malo....
Slatko od paprikaSlatko od paprika
13. okt.
1
Dakle, nakon dugog uvoda - kako ja pravim slatko? Paprike operem i očistim od semenki i drški. Uvek stavljam ljute paprike, crveni čili, ali možete ga i izostaviti....
Slatko od šargarepaSlatko od šargarepa
21. jul
Nastavljamo da kuvamo slatko još 10 minuta dok se ne zgusne i sklanjamo. Vruće slatko od šaragrepa sipamo odmah u teglice i čvrsto zatvaramo....
Slatko od višanjaSlatko od višanja
20. jun
Kada skinete slatko sa vatre dodajte vanilu, koju možete zameniti rozetlom. Gotovo slatko sipajte u tegle, koje zatvorite poklopcima i čuvajte ga na suvom i tamnom mestu....
Slatko od šljivaSlatko od šljiva
20. jun
Skida se sa vatre i stavlja se voće. Ostavljamo voće da upije sirup, nakon toga ponovo stavljamo na vatru. Kuvamo dok se sirup ne zgusne. Pet minuta pre skidanja sa vatre dodajemo limunsku kiselinu....
Slatko od jagodaSlatko od jagoda
05. jun
Nakon 5 minuta, slatko se skida sa vatre, protrese se da se odvoji pena i da se jagode ne zalepe jedna za drugu. Sipamo u tegle i zatvaramo dok je još vruće. Okrećemo naopako, da se dobije vakum....
Slatko od bresakaSlatko od bresaka
03. jun
Ponovo se stavlju na vatru i kuvaju dok se sirpu ne zgusne. Tri-četiri minuta pre nego što se skine sa vatre i dodaje se vinska kiselina. Slatko se ostavlja sa odstoji 7-8 sati, nakon toga se sipa u tegle....
Slatko od aronijeSlatko od aronije
31. maj
Sipajte slatko od aronije u ugrejane i suve tegle. Izvadite cimet. Zatvorite dobro i okrenite naopako. Čiim se tegle ohlade, stavite ih na na hladno mesto....
Slatko od jabukaSlatko od jabuka
31. maj
Slatko se kuva dok jabuke ne omekšaju i dok se sirup ne zgusne. Na kraju se dodaje kislina. Gotovo slatko sipati dok je još vrelo u tegle, zatvorite i odmah se okrenite naopako....
Slatko od marelaSlatko od marela
10. sep.
Vadimo od njega u tanjir, prethodno stavljen u zamrzivač i prelazimo kašikom po njemu. Čim se formira "puteljak" koji se postepeno zatvara, slatko je gotovo. Kada se ohladi još će se zgusnuti....
Slatko 80 smokavaSlatko 80 smokava
20. avgust
Gotovo slatko skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Napunite suve tegle, dobro zatvorite odgovarajućim poklopcima i kuvajte oko 5 minuta. Čuvajte na tamnom i hladom mestu....
Slatko od drenjinaSlatko od drenjina
16. avgust
Stavite smesu na vatru i mešajte lagano kašikom, dok se šećer ne rastopi. Kuvajte slatko dok se sirup ne zgusne i dodajte vinsku kiselinu. Nakon 4 minuta skinite slatko sa vatre i pažljivo skinite penu....
Slatko od dinjaSlatko od dinja
13. avgust
Dodajemo limuntus i vanilu, kuvamo još 5 minuta i dok je slatko još toplo rasporedimo u tegle. Okrećemo ih naopako dok se ne ohlade i čuvamo na hladnom mestu....
Slatko od borovnicaSlatko od borovnica
01. mart
Sve vreme treba da se skida pena koja se formira odozgo, Proverite da li je slatko od borovnica gotovo na standardan način - kapnite kapljicu do njega na porcelanski tanjir - ako se kapljica ne razvlači znači da je gotovo...