Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko limuntusa se stavlja u slatko?Pogledajte kako da pripremite nekoliko slatka sa limuntusom:Slatko od zelenog paradajza, Slatko od krušaka i breskvi, Slatko od breskvi u rerni....
17. okt.
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoPovećana želja za slatkim
Kod ovog signala iz organizma, velika je verovatnoća da ste nervno iscrpljeni i da Vam je neophodno punjenje energijom, kroz prijem glukoze....
22. jul
LimuntusVinska kiselina se koristi i kao vrsta konzervansa za pravljenje slatka, marmelade i džema. Obično se dodaje već gotovom, kuvanom slatku, 1 - 2 minuta pre nego što se skloni sa vatre i da se rasporedi u tegle....
25. maj
Slatko od ljutih i slatkih paprikaBeli luk se pravi u pastu i dodaje u paprike.
Dodajte šećer, sirće, alevu papriku i so i promešajte.
Stavite na šporet i kuvajte dok se slatko od paprika ne zgusne....
11. okt.
Kako se pravi slatko testoSada već imate slatko testo. Možete ga iskoristiti za pravljenje najrazličitijih vrsta kolača, gurabija itd....
28. feb.
Zašto se slatko ukiseli?Pogledajte još:
- Zašto se limunska kiselina dodaje u slatko;
- Zašto se pena uklanja sa slatka....
23. jun
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Slatka spelta (slatko žito)Ostavite speltu u vodi dok se ne ohladi.
Procedite skuvano žito/speltu i dodajte sve ostale sastojke.
Promešajte sve mnogo dobro.
Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru....
19. januar
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofDodati slatko, vodu, ulje i cimet.
Brašno prosejati i dodavati po malo uz neprestano mešanje, dok se ne dobije homogena smesa.
Sipati u kalup za keks koji je nauljen i posut brašnom....
16. feb.
Slatko od urmiAko više volite slatko, onda dodajte još meda.
Tako napravljeno slatko stavite u tegle i zatvorite. Može se konzumirati na razne načine - sa dvopekom, za kolače, a veoma se dobro kombinuje i sa mesom....
22. maj
Slatko od mandarinaRasporedite u tegle sa poklopcem i čuvajte slatko od mandarina u frižideru....
27. januar
1
Slatko od pomorandžiAko vam se čini da je slatko previše retko, možete da ga kuvate još malo....
23. feb.
Slatko od paprikaDakle, nakon dugog uvoda - kako ja pravim slatko?
Paprike operem i očistim od semenki i drški. Uvek stavljam ljute paprike, crveni čili, ali možete ga i izostaviti....
13. okt.
1
Slatko od šargarepaNastavljamo da kuvamo slatko još 10 minuta dok se ne zgusne i sklanjamo.
Vruće slatko od šaragrepa sipamo odmah u teglice i čvrsto zatvaramo....
21. jul
Slatko od višanjaKada skinete slatko sa vatre dodajte vanilu, koju možete zameniti rozetlom.
Gotovo slatko sipajte u tegle, koje zatvorite poklopcima i čuvajte ga na suvom i tamnom mestu....
20. jun
Slatko od šljivaSkida se sa vatre i stavlja se voće. Ostavljamo voće da upije sirup, nakon toga ponovo stavljamo na vatru. Kuvamo dok se sirup ne zgusne.
Pet minuta pre skidanja sa vatre dodajemo limunsku kiselinu....
20. jun
Slatko od jagodaNakon 5 minuta, slatko se skida sa vatre, protrese se da se odvoji pena i da se jagode ne zalepe jedna za drugu.
Sipamo u tegle i zatvaramo dok je još vruće. Okrećemo naopako, da se dobije vakum....
05. jun
Slatko od bresakaPonovo se stavlju na vatru i kuvaju dok se sirpu ne zgusne. Tri-četiri minuta pre nego što se skine sa vatre i dodaje se vinska kiselina.
Slatko se ostavlja sa odstoji 7-8 sati, nakon toga se sipa u tegle....
03. jun
Slatko od aronijeSipajte slatko od aronije u ugrejane i suve tegle. Izvadite cimet. Zatvorite dobro i okrenite naopako. Čiim se tegle ohlade, stavite ih na na hladno mesto....
31. maj
Slatko od jabukaSlatko se kuva dok jabuke ne omekšaju i dok se sirup ne zgusne. Na kraju se dodaje kislina.
Gotovo slatko sipati dok je još vrelo u tegle, zatvorite i odmah se okrenite naopako....
31. maj
Slatko od marelaVadimo od njega u tanjir, prethodno stavljen u zamrzivač i prelazimo kašikom po njemu. Čim se formira "puteljak" koji se postepeno zatvara, slatko je gotovo.
Kada se ohladi još će se zgusnuti....
10. sep.
Slatko 80 smokavaGotovo slatko skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Napunite suve tegle, dobro zatvorite odgovarajućim poklopcima i kuvajte oko 5 minuta. Čuvajte na tamnom i hladom mestu....
20. avgust
Slatko od drenjinaStavite smesu na vatru i mešajte lagano kašikom, dok se šećer ne rastopi.
Kuvajte slatko dok se sirup ne zgusne i dodajte vinsku kiselinu.
Nakon 4 minuta skinite slatko sa vatre i pažljivo skinite penu....
16. avgust
Slatko od dinjaDodajemo limuntus i vanilu, kuvamo još 5 minuta i dok je slatko još toplo rasporedimo u tegle.
Okrećemo ih naopako dok se ne ohlade i čuvamo na hladnom mestu....
13. avgust
Slatko od borovnicaSve vreme treba da se skida pena koja se formira odozgo,
Proverite da li je slatko od borovnica gotovo na standardan način - kapnite kapljicu do njega na porcelanski tanjir - ako se kapljica ne razvlači znači da je gotovo...
01. mart