Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje začine treba da stavimo u ljutenicu?Ostali začini koji se nalaze u receptima koji se stavljaju u ljutenicu su celer, bosiljak, kumin, pa čak i kari, korijander i ren;
7....
06. nov.
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoGrickalice i čipsevi
Kategorično spadaju u takozvanu nezdravu hranu koju nikada ne treba da stavljate na svoj sto....
19. jul
Koje začine stavljati u školjke?Začini koji odgovaraju vom načinu pripreme su: peršun, celer, šargarepa, kurkuma, biber, piment i so.
Čorbu sa školjkama možete da pripremite u obliku krem supe....
21. maj
Ovi začini ne treba da se stavljaju u isto jeloLovorov list
Lovorov list je jedan od najvažnijih začina za kebap. Upotrebljava se i za mariniranje i konzerviranje i za razliku od većine začina stavlja se na samom početku kuvanja;/page
page11....
09. april
Najbolji začini za čorbe i supeDobro je napomenuti da se lovorov list stavlja u početku kuvanja supe ili čorbe, a ne na kraju, za razliku od većine začina....
08. feb.
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Kako da zamrznemo zelene začine?U tu svrhu začini se sitno iseckaju, u 400 grama začina se doda 30 grama morske soli, a nakon što nekoliko sati upiju so, pakuju se u tegle ili kutije i stavljaju u zamrzivač....
09. avgust
Kako da čuvate sveže začine?Neki mirođiju i peršun čuvaju tako što ih stavljaju u suvu teglu, zatvorenu, koja se stavlja u frižider (ne smeju da budu mokri, ako ste ih isprali, ostavite da se osuše na kuhinjskom papiru pre nego što ih stavite u teglu...
21. okt.
Kako pravilno da kombinujemo začineZačini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun.
Origano
Origano je začin kog skoro svako meso voli....
06. jul
Koje meso dolazi od kog dela teleta?Ostali delovi teleta
od repa teleta se pravi supa, a različiti specijaliteti se pripremaju od iznutrica.
Masniji komadići se stavljaju u burgere, teleće stejkove i teleći kebab....
27. jul
Kada kakvu supu ili čorbu treba da pripremimo?To jelo uključuje pasulj, šargarepu, paradajz, papriku, luk i začine.
Škembe čorbu često pripremamo kao sredstvo za lečenje mamurluka....
11. feb.
Kako da uzgajamo začine u saksijiKoristi se pre svega za mesna jela, posebno za jagnjetinu, za supe, pasulj, riblje čorbe. Ako se pitate da li da ga zamrznete ili osušite, znajte da zamrznuti listovi imaju jače izražen ukus i aromu....
24. jun
Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?Podelićemo sa vama koje začine dodati pirinču prema tome kakav ukus želite da postignete na kraju.
Koji začini dobro idu uz naš omiljeni pirinač?...
04. april
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Trouglovi prste da poližešU svaki kvadrat stavljamo po 1 kašičicu od nadeva.
Presavijamo po dijagonali i viljuškom pritiskamo ivice. Poređamo u široki pleh.
Pečemo na 200 stepeni u ugrejanoj rerni 15 minuta....
30. avgust
2
Đuveč Prste da poližešDodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo ulja. Na dno stavite parčiće sira. Odozgo sipajte smesu iz tiganja....
14. feb.
Testo koje ne stariGotovo umešeno testo stavljamo u šerpu, posudu pokrivenu tanjirom ili najlon kesom. Testo stavljamo u frižider na jedan dan i jednu noć.
Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana....
21. sep.
Kako sami da napravimo začine od povrćaStavlja se u plastičnu posudu i pospe se sa soli. Dobro se promeša i stavlja se u zamrzivač. Na taj način začin će sačuvati ukus, aromu i svoju boju i može da se koristi kao svež u svako vreme....
06. april
Ako želiš da smršaš, nemoj ovo da stavljaš u salatuTokom leta, salate su hrana koja se najviše koristi. One se pripremaju jednostavno, nije im potrebna ozbiljna termička obrada, a i lagane su.
Osim toga smatra se da su dijetične, što ih čini dobrim izborom za mnoge...
23. jul
Kako da postanete Vladar supa i čorbiDrugi način je da se supa kuva na pari u poklopljenom sudu, t.j. stavljamo količinu vode u zavisnosti koliko supe želimo, stavljamo sve namirnice i začine u šerpu i zatvaramo poklopcem....
27. feb.
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Kada se radi sa njima, stavlja se manje, zato što je ukus koncentrisaniji od onog kod zelenih. Na primer ako određeni recept iziskuje da stavite 1 supenu kašiku svežeg sremuša, stavite 1/2 supene kašike sušenog....
24. okt.
Kako da začinite šnicleKada se tako začine, možete ih staviti na roštilj ili u gril tiganj.
2....
28. sep.
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemOstaviti da se ohladi i stegne.
Kolač izručiti na tacnu.
Seći na trougliće željene debljine, servirati i poslužiti.
Savet: Ukoliko imate dva kalupa, Vi smesu rasporedite u oba....
09. feb.