Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Kako se kuvaju lignje?Spuštajte lignje jednu po jednu u ključalu vodu.
U ključalu vodu spustite jednu lignju, brojte do deset i izvadite je kašikom sa rupicama. Sačekajte da voda ponovo provri i spustite sledeću lignju u nju....
24. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Lignje u maslacuLignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima.
U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta....
03. april
Lignje u belom sosuIseci lignje na kolutove i staviti na tiganj da se proprzi.
Dodajte gustu pavlaku i kuvajte dok lignje nisu gotove. Okusite i dodajte so ako je potrebno.
Dodajte mleveni crni biber po ukusu i so....
21. dec.
Kako se čiste bejbi lignjeAli da bi to bilo bez mane i da ne bismo rizikovali, bilo bi dobro da pogledamo i očistimo bejbi lignjice.
Kako se čiste bejbi lignje
Odvajamo cevčicu od pipaka....
12. avgust
Kako se čiste pipci lignje?Važno je da napomenemo, da kod čišćenja, oko 40% mase lignji odlazi kao otpad, što će reći da od 1kg smrznutih lignji možete dobiti ne više od 600 g lignji za jelo....
22. dec.
Lignje na roštiljuOčistimo i operemo lignje.
Pomešamo maslinovo ulje, limun i so i mariniramo lignje 20 minuta.
Pecite na roštilju dok lepo ne porumene....
02. okt.
Lignje sa krompiromU dubokoj posudi prorpžite lignje dok ne dobiju zlatastu boju. Svo povrće sitno iseckajte, osim krompira.
Dodajte sve lignjama i pržite dok povrće ne bude gotovo. Sipajte čašu vina i dodajte prstohvat šafrana....
09. maj
Pržene lignje u er frajeruAko su lignje zamrznute ostavljamo ih da se ohlade. Prelivamo ih vrućom vodom, ostavljamo ih oko minuta. Izvadimo ih i ocedimo.
Očistimo lignje od omotača, koji je sa spoljašnje strana, i ostataka iz unutrašnjosti....
18. avgust
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Lignje sa laganim pohovanjemLignje očistite i operite. Isecite ih na kolutove, debljine jednog prsta.
Kukuruzni skrob se razblaži sa malo vode. U to se dodaju origano i so....
06. sep.
Pohovane lignje iz rerneLignje iseći na kolutove.
Brašno i skrob zamešati u jednu posudu, u drugu umutiti jaja, a u treću staviti prezlu.
Kolutove lignje prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u prezlu....
03. mart
Lignje sa hrskavim pohovanjemLignje se potapaju u smesu za pohovanje i prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste sa obe strane.
Gotove pohovane lignje se serviraju sa kriškama limuna i hladnim pivom.
Prijatno!...
08. nov.
Lignje na mediteranski načinPržite pohovane lignje u dobro zagrejanom ulju sa obe strane da se dobije zlatkasta boja.
Izvadite lignje na mediteranski način i ubrusom pokupite masnoću.
Obavezno servirajte sa kriškama limuna i majonezom....
05. nov.
Pohovane lignje sa limunomVadimo pažljivo lignje i stavljamo ih pod naklonom da se ocedi voda. Treba da budu polukuvane.
Isečemo ih na krugove, debljine približno 1, 5 mm....
14. nov.
Lignje na gril tiganjuLignje se operu veoma dobro. Odstrani se hrskavica sa unutrašnje strane, jer nije prijatnog ukusa. Neki ljudi je ne sklanjaju, ali po mom mišljenju to je neophodno....
20. april
Pržene lignje sa kornfleksomZamrznute tube lignji se odmrznu i operu se. Oštrica noža se provuče pažljivo i odvoji se spoljašnji deo koji je kao celofan.
Odstrani se i unutrašnja ivica. Tube se iskeu na šajbne po 1 cm i osuše se....
18. april
Punjene lignje iz rerneOčistimo lignje.
Lignje punimo smesom i poređamo ih u pleh.
Možete ih staviti u foliju tako da ostanu sočnije. Ja sam stavila deo u foliju, druge sam poređala u pleh....
04. april