Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se kuva sveži kupusKako se kuva sveži kupus
01. avgust
Međutim, da li znate kako se kuva sveži kupus?...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Sveže mleko sa šafranomSveže mleko sa šafranom
04. april
Da bi se spremilo mleko sa šafranom, stavljamo sveže mleko da s zagreva na ringli. a pre toga istucamo bademe, šafran i zrnca iz mahuna kardamona u avanu....
Sveže mleko sa grizomSveže mleko sa grizom
16. avgust
Mleko se stavi da provri, dodaje se šećer, da se rastvori u njemu. Griz se sipa postepeno uz neprestano mešanje. Vri 5-7 minuta. Sipa se u dezertne posudice. Po želji se posipa cimetom....
Domaće sveže mleko od ovsenih pahuljicaDomaće sveže mleko od ovsenih pahuljica
15. avgust
1
Ukusno i zdravo domaće sveže mleko od ovsenih pahuljica bez konzervansa....
Sveže MlekoSveže Mleko
04. sep.
Sastav svežeg mleka Smatra se da je sveže mleko jedna od najkorisnih namirnica za čovečanstvo....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
Kako se kuva grašakKako se kuva grašak
13. jun
Ako smatrate da se grašak kuva dugo, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Upravo zbog toga važno je da znate neke trikove za kuvanje graška! Koliko vremena...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se kuva lep pirinačKako se kuva lep pirinač
10. feb.
A za taj cilj ćemo vam predložiti i još ukusnih stvari sa pirinčem; - pilav; - pirinač sa povrćem; - pirinač sa mesom; - mleko sa pirinčem....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Pomoću njega brzo i lako možete da pripremite meso i povrće, različite supe, deserte, čak i domaće kiselo mleko. Ali ipak nemojte biti u zabludi da je kuvanje sa Multikukerom sasvim jednostavno....
Kako se kuva Crveni zubatac?Kako se kuva Crveni zubatac?
16. nov.
Ako je crveni zubatav svež, onda nećete osetiti i neprijatan miris karakterističan za ribu. Sada ostaje da vas upoznamo šta da radite sa crvenim zubatcem nakon što ste ga nabavili....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Mleko je spremno. Preporučljivo je ga čuvate u staklenim flašama na hladnom u frižideru. Proizvod od pirinčanog mleka je mnogo izdržljiviji od pravog mleka....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Kuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa. Kuvanje...
Kako se kuva u vok tiganjuKako se kuva u vok tiganju
17. avgust
Ova metoda kuvanja omogućava čuvanje korisnih materija u proizvodima i ukusan, svež i hrskav finalni rezultat. Pogledajte naš predlog za ukusno prženo povrće u vok tiganju....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja. Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
Kako se kuva pasulj na pravilan načinKako se kuva pasulj na pravilan način
26. feb.
Pasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni deo naše...
Domaće kiselo mleko sa mlekom u prahuDomaće kiselo mleko sa mlekom u prahu
18. dec.
Zagrejte sveže mleko lagano. Promešajte kiselo mleko sa mlekom u prahu uz pomoć žice. U tankom mlazu sipajte zagrejano sveže mleko u smesu. Promešajte i rasporedite smesu u tegle....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi mleka....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Međutim, najvažnije za ribu je da bude sveža, a ako ste uspeli da nabavite sveže ulovljenog šarana, onda ste zaista srećni, a mi smo ovde da vam pokažemo kako da očistite šarana. Prvo uklonite peraju nožem....
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Ovo ima smisla - sveže ubrane biljke sadrže više vitamina i mikroelemenata. Ali to ne znači da treba zanemariti higijenu....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Sveži peršun, mirođija, celer, korijander, bosiljak i drugo sveže začinsko bilje mogu ostati sveži do 2 nedelje ili duže kada se čuvaju na ovaj način....
Borovo mleko - kako se pravi i za šta pomažeBorovo mleko - kako se pravi i za šta pomaže
27. maj
Treba nam kvalitetno sveže mleko, po mogućnosti kozje. Kupujte samo od proverenih proizvođača čistih proizvoda. Kako se pravi borovo mleko?...