Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaće kokosovo brašnoDomaće kokosovo brašno
27. jun
Čim se zagreje, ponovo je isključite i ubacite kokosovo brašno na još 10-15 minuta ili dok ne dobijete željeni rezultat....
Brašna koja se preporučuju dijabetičarimaBrašna koja se preporučuju dijabetičarima
29. mart
Brašno od rogača Ovo brašno se dobija od drveta rogač, koje pripada porodici mahunarki....
Brašno koje se samo diže - kako se pravi i koristiBrašno koje se samo diže - kako se pravi i koristi
23. jul
Kako se pravi brašno koje se samo diže?...
Posni pilav od prosa sa boranijom i cveklomPosni pilav od prosa sa boranijom i cveklom
06. januar
Stavite proso da se kuva u posoljenoj vodi sa kašikom ulja i lovorovim listom - 15-18 minuta. Za isto vreme u posebnoj šerpi skuvajte očišćenu boraniju, ako koristite svežu....
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni. Intolerancija na hranu Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Zašto se gojimo u predelu stomakaZašto se gojimo u predelu stomaka
26. jun
Ljudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
BrašnoBrašno
19. sep.
Integralno pšenično brašno sadrži oko 16% proteina, dok sojino brašno u proseku iznosi 45%. Ima malo glutena i veoma je zdrav....
Brašno od semenki grožđa - za šta se koristiBrašno od semenki grožđa - za šta se koristi
14. dec.
Ovo je brašno od grožđa koje se dobija kao rezultat mlevenja semenki i to je bezglutensko brašno....
Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?Zašto se orašasti plodovi potapaju u vodu?
13. april
Svako voli da jede sirove ili pečene orašaste plodove, ne samo zato što su ukusni i zasitni, već i zato što su veoma korisni. Kroz njih dobijmo neophodne proteine i masti. Ali da bismo dobijali samo pluseve od konzumiranja...
Suncokretovo brašnoSuncokretovo brašno
29. avgust
Prestižu ga i raženo brašno, kukuruzno brašno, pirinčano brašno. Popularniji od njega su kokosovo, brašno od susama, badema....
Konopljino BrašnoKonopljino Brašno
05. dec.
Manje je kalorično od ostalih vrsta brašna. Evo nekoliko saveta za korišćenje konopljinog brašna: - Kombinujte brašno od konoplje sa brašnom od pšenice ako želite da smršate....
Kokosovo BrašnoKokosovo Brašno
26. okt.
Nejasno je zašto je kokosovo drvo u svojim izvornim tropskim regionima poznato kao lenje drvo....
Ovseno BrašnoOvseno Brašno
15. avgust
Glikemijski indeks je ispod proseka i ima 45 jedinica. Većina žitarica sadrži glutena i ovseno brašno ne čini izuzetak....
Integralno BrašnoIntegralno Brašno
11. jul
To je zbog bogatstva aminokiselina, vlakana, vitamina i minerala u hlebu od integralnog brašna. Šta je integralno brašno, zašto je toliko korisno? Koje vrste postoje i kako ih uključiti u svoju ishranu?...
Ražano BrašnoRažano Brašno
24. jun
Brašno ne bi trebalo da se lepi za ruke kada se dodirne. Gotovo brašno se stavlja u platnenu ili papirnu kesu i čuva na suvom i hladnom mestu. Pre upotrebe se proseje, kao što se radi i sa drugim vrstama brašna....
Krompirovo brašnoKrompirovo brašno
31. januar
Krompirovo brašno se bez problema može mešati sa pšeničnim, a tako i kukuruznim brašnom prilikom kuvanja. Koristi od krompirovog brašna Krompirovo brašno je znatno hranljivije od pšeničnog brašna....
Pirinčano BrašnoPirinčano Brašno
18. sep.
Sastav pirinčanog brašna Sama činjenica da se pirinčano brašno dobija od pirinča, pa je samim tim sadržaj brašna bogat mineralima i vitaminima....
Sojino BrašnoSojino Brašno
01. sep.
Sojino brašno je odlično za pravljenje hleba i sitnih kolača. U takvim receptima se koristi 30% sojinog brašna, pomešanog sa pšeničnim ili ražanog brašna. Uvek pažljivo promešajte sojino brašno pre upotrebe....
Laneno BrašnoLaneno Brašno
22. avgust
Laneno brašno u kozmetici Osim što je neverovatna namirnica, laneno brašno se može koristiti i u kozmetičke svrhe. Kupite laneno brašno ili ga sami napravite kod kuće....
Kukuruzno brašnoKukuruzno brašno
20. jul
U nekim vrstama kukuruznog brašna se može sresti i gluten, a u nekim ne, pa je to razlog zašto dodatno treba obratiti pažnju na deklaraciju proizvoda....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Čak i u pravoslavnoj crkvi postoji tzv. suvo žrtvovanje ili beskrvno žrtvovanje, gde se umesto kurbana u crkvu donosi ulje, brašno, flaša crnog vina, peškiri i krpe....