Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi šećerni sirup za kolačePri pripremi mnogih kolača i torti traži se prelivanje kore šećernim sirupom. Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
31. jul
Kako se pravi kuvertira za torte i kolače?Ova tri recepta za kuvertiru su neki od najrasprostranjenijih i jednostavnih načina za dobijanje jednostavne čokoladne glazure za torte i kolače....
19. sep.
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Kako se pravi ogledalo glazura (GALERIJA)Ogledalo glazura se pravi na bazi čokolade, kakaa i pavlake sa dodatkom želatina ili pektina, koja u svom gotovom obliku zaista ima izglačanu površinu, kao ogledalo....
02. mart
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Testo se rasporedi na pleh obložen papirom i pomoću sita ili rendeta se prave mrvice valjanjem ili drobljenjem sitnih delova testa.
Gotove mrvice se peku u zagrejanoj rerni do zlatne boje....
06. avgust
Kako se prave perlice šećera?Nezavisno koji recept će biti izabran, lepo je to što stoje kao lep posip po svakom uskršnjem kolaču....
10. nov.
Glazura puslice za kolače i medenjakeGlazura je odgovarajuća za ukras na tortama, kolačima, keksićima i medenjacima....
18. januar
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeMilibrot je sladak obredni hleb, vrsta pogače, koji se u nekim zemljama pravi kao deo tradicionalne trpeze za Uskrs....
17. maj
Glazure za kolače i torteSvaki kolač je lepši i ukusniji ako je ukrašen pravom glazurom. Čokoladna glazura je svestrana, koristi se i za kolače i za mini kolače....
04. dec.
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torteČokoladna glazura ogledalo se korsiti na temperaturi 30-32 stepena, torta ili kolač treba da bude dobro ohlađen i lepo poravnat kremom....
28. jul
Glazura od maline za kolače i torteMeša se ponovo i glazura od maline za kolače i torte se pasira u glatku smesu....
11. april
Šta je glazura (frosting) i kako se pravi?Dobijeni krem je gust i stavlja se u špric, od njega se mogu praviti cveće i figure.
Ako se muti sa još malo vode, može se preliti preko keksa ili kolača u obliku tačaka ili drugih slikanih figura....
24. feb.
Ružičasta glazura za mafine i kolačePo želji dodajte nekoliko kapi esencije za prijatniju aromu u vašu ružičastu slatku glazuru za mafine....
23. maj
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se pravi testo za keks?Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks.
Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...
22. sep.
Kako se pravi ukras za tortuOve polukrugove ćemo iskoristiti da sklopimo figure u obliku cveta preko glazure....
06. mart
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
13. feb.
Kako se pravi dresing za salatu?Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
02. maj
Kako se pravi glazura od limuna za kolače?Nevezano koliko je ukusan i sočan kolač koji ste pripremili, dodavanje čokoladne ili glazure od limuna će čak i najobičniji desert pretvoriti i pravo remek delo poslastičarstva....
31. avgust
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeJelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće:
Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
17. mart
Kako se pravi voćni toping za torte?Toping od badema
Ovaj preliv je malo teži i dodaje se u kolač i druge slatkiše dok se peku. Služi kao glazura....
29. april
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeSloženac se najčešće pravi od povrća, mesa, ribe i morskih plodova. Dodata pavlaka ili mleko sosu daju ukus kojim se jelo odlikuje, a sir ga čuva da postane previše suvo....
24. mart
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeRazbijte jaje u posebnu posudicu i nakon toga ga stavite u posudu i kojoj ćemo praviti majonez. Zašto to radimo?...
18. feb.
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeSvi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
05. nov.