Glazura za kolače je kao trešnja na vrhu torte. Nevezano koliko je ukusan i sočan kolač koji ste pripremili, dodavanje čokoladne ili glazure od limuna će čak i najobičniji desert pretvoriti i pravo remek delo poslastičarstva.
Glazura od limuna je među najlakšim glazurama za pripremu i nju mogu da pripreme čak i početnici u kuhinji.
Sve što vam treba je limun, limunovo ulje, šećer u prahu i maslac.
Iscedite jedan limun i dodajte ga u 400-450 g prosejanog šećera u prahu. U zavisnosti od toga, koliko gustu glazuru želite, zavisi i količina šećera u prahu koji ćete upotrebiti.
Dobro promešajte, dok ne dobijete glatku i homogenu smesu, a nakon toga dodajte i jednu kašiku istopljenog maslaca, pa ponovo promešajte dok se smesa ne ujednači.
Na kraju, dodajte 3 kapi ulja od limuna i ponovo promešajte. Uz pomoć ulja od limuna sama glazura je mnogo aromatičnija, ali aroma nije previše jaka.
Korišćenje maslaca umesto ulja, daje glazuri vazdušastu strukturu i na taj način je glazura mnogo izdašnija. Bukvalno se topi u ustima.
Komentari