Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?

Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
38126
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače

Mrvice os maslaca su poznat sastojak popularnih slatkih recepata. Imaju široku primenu u pripremi raznih deserata i slatkiša, a njihova glavna uloga je da daju teksturu i vazdušast izgled receptima.

U poslastičarstvu, mrvice od maslaca imaju neizostavnu ulogu. Imaju nekoliko funkcija, od kojih je prva da obogate ukus dodanih elemenata u slatkom receptu. Još jedna od njihovih funkcija je da obezbede hrskavu teksturu. Njihova primena je univerzalna, što doprinosi njihovom lakom kombinovanju sa različitim ukusima i sastojcima u slatkim receptima.

Šta vam je potrebno da napravite mrvice od maslaca za kolače?

Brašno za mrvice od maslaca

Obično se za mrvice od maslaca koristi standardno brašno ili određena vrsta, u zavisnosti od teksture i preferencija ukusa.

Još jedan važan sastojak za mrvice od maslaca je granulirani šećer ili šećer u prahu za finiji osećaj mrvica.

Za mrvice od maslaca najčešće se koristi hladan maslac, koji može biti običan kravlji maslac ili margarin.

Kako da napravite mrvice od maslaca za kolače

Proces pravljenja mrvica od maslaca podrazumeva mešanje suvih sastojaka. U velikoj posudi pomešajte brašno i šećer. Za aromu se takođe može dodati aroma kao što je kora od vanile ili citrusa.

Maslac se zatim dodaje u mešavinu suvih sastojaka i meša se dok se ne formira mešavina sa teksturom vlažnog peska.

Mrvice od maslaca za kolače

Testo se rasporedi na pleh obložen papirom i pomoću sita ili rendeta se prave mrvice valjanjem ili drobljenjem sitnih delova testa.

Gotove mrvice se peku u zagrejanoj rerni do zlatne boje. Temperatura i vreme pečenja mogu da variraju u zavisnosti od recepta.

Na kraju izvadite mrvice iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade pre nego što ih upotrebite u kolačima ili odložite u posudu sa zatvorenim poklopcem.

Važni saveti za pravljenje mrvica od maslaca

Pazite da ne premešate testo kako biste izbegli preterano zgušnjavanje. Maslac treba da bude hladan ili veoma hladan da bi se postigla željena tekstura mrvica.

Takođe možete eksperimentisati sa različitim vrstama šećera ili brašna da biste dobili raznovrsniji ukus i teksturu.

Za koje kolače možete koristiti mrvice od maslaca

- Kroasani i pite

Mrvice od maslaca nalaze veliku kulinarsku primenu u pripremi pita i kroasana. Njihovo svojstvo je da obezbede hrskavost i mekanu teksturu gornjem sloju testenine;

- Keks i mafini

Još jedna kulinarska upotreba mrvica od maslaca je za pravljenje keksa i kolačića. Ako tražite lepršaviji i obimniji efekat od slatkih jela, onda je pravljenje kolača i keksa sa mrvicama od maslaca najbolje rešenje za vas;

- Dekoracija slatkiša

Osim kao sastavni deo jela, mrvice od maslaca se mogu koristiti i kao dekorativni element. Mogu se postaviti za ukrašavanje kroasana ili kolačića.

Pogledajte još kako da napravite ukusni krambl.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest