Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko šećera se stavlja u vino?Koliko šećera se stavlja u vino?
18. okt.
Ipak, ako šira ima manji procenat šećera, tada se on mora povećati dodavanjem šećera. Količina šećera, koja će biti dodata zavisi od cilja koji vam je potreban....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Koliko šećera se stavlja u slatko?Koliko šećera se stavlja u slatko?
15. januar
Osnovno pravilo u kulinarstvu je da se na svaki kilogram voća stavlja 1 kg šećera. Dobro je da se pridržavate ovog odnosa, jer višak, ali i manjak šećera, mogu da dovedu do nezadovoljavajućih rezultata....
Koliko šećera se stavlja u slatko?Koliko šećera se stavlja u slatko?
21. mart
Potrebne su vam samo kvalitetne namirnice - voće, šećer i malo slobodnog vremena. Jedan faktor je posebno važan u tom procesu, a upravo: Koliko šećera se stavlja u slatko?...
Koliko šećera se stavlja u kompot?Koliko šećera se stavlja u kompot?
26. nov.
Da, ali koliko šećera ćemo staviti u naš kompot? Uobičajeno je da u svaku teglu stavite oko 4-5 kašika šećera, što je otprilike 40-50 g....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?
08. januar
Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
Koliko vremena se peče pile?Koliko vremena se peče pile?
28. maj
Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava. Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Koliko vremena se peče jagnjetina?
05. maj
Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu. Po običaju, jagnje za Uskrs...
Koje meso se koliko pečeKoje meso se koliko peče
26. jul
Prethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraŠećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera
13. jul
- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura. Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Stavljaju se u kipuću vodu i mogu se kuvati sa otvorenim ili pokrivenim poklopcem. Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njega
08. mart
E321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom. Na mnogim...
Od kojeg grožđa se dobija dobro vinoOd kojeg grožđa se dobija dobro vino
22. jun
Dobro vino je eliksir koji su ljudi poštovali od davnina. Pravljenje dobrog vina nije jednostavan zadatak, jer podrazumeva odabir i ispravnu primenu svih elemenata u procesu njegove proizvodnje - počev od odabira sorte...
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?
05. avgust
Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine. Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?Koliko se kofeina nalazi u šoljici kafe?
27. jun
1
Koliko kofeina se nalazi u jednoj šolji kafe?...
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko često se čisti i odmrzava frižider?
24. avgust
Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno. Čišćenje frižidera Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Koja se hrana za koliko vremena vari?Koja se hrana za koliko vremena vari?
31. dec.
Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaKoliko vremena se mariniraju različite vrste mesa
12. okt.
Vreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
VinoVino
01. april
misao Luja Pastera nas tera da se zapitamo da li je moguće u potpunosti razumeti i spoznati prirodu vina ili nas ovo božansko piće sa svakim gutljajem tera da tražimo nove i nove horizonte – sve različite i jedinstvene koliko...
Koje vino kada i uz šta se servira?Koje vino kada i uz šta se servira?
24. nov.
Eto zašto je dobro da se tokom vrućih letnjih dana i u zagrejanim salonima tokom zime flaše sa belim vinom stavljaju u posudu sa izmrvljenim ledom koja se stavlja na sredinu stola....
Koje biljke se stavljaju u vino?Koje biljke se stavljaju u vino?
07. jun
Pogledajte šta treba da znate o šećeru u vinu....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju: - Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....