Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko šećera se stavlja u vino?Ipak, ako šira ima manji procenat šećera, tada se on mora povećati dodavanjem šećera. Količina šećera, koja će biti dodata zavisi od cilja koji vam je potreban....
18. okt.
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Koliko šećera se stavlja u slatko?Osnovno pravilo u kulinarstvu je da se na svaki kilogram voća stavlja 1 kg šećera. Dobro je da se pridržavate ovog odnosa, jer višak, ali i manjak šećera, mogu da dovedu do nezadovoljavajućih rezultata....
15. januar
Koliko šećera se stavlja u slatko?Potrebne su vam samo kvalitetne namirnice - voće, šećer i malo slobodnog vremena. Jedan faktor je posebno važan u tom procesu, a upravo:
Koliko šećera se stavlja u slatko?...
21. mart
Koliko šećera se stavlja u kompot?Da, ali koliko šećera ćemo staviti u naš kompot? Uobičajeno je da u svaku teglu stavite oko 4-5 kašika šećera, što je otprilike 40-50 g....
26. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu.
Po običaju, jagnje za Uskrs...
05. maj
Koje meso se koliko pečePrethodna obrada mesa zahteva da se ono brzo opere pod mlazom vode, a komad mesa treba da bude ceo. Ako je meso isečeno, ono gubi sokove, a njegova hranljiva vrednost opada. U francuskoj kuhinji je pranje mesa zamenjeno...
26. jul
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
13. jul
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Koliko dugo se kuva različito povrćeStavljaju se u kipuću vodu i mogu se kuvati sa otvorenim ili pokrivenim poklopcem.
Ako se istovremeno kuvaju različite vrste povrća, prvo se stavlja ono koje se najsporije kuva, a u određeno vreme dodaje se drugo....
13. nov.
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom.
Na mnogim...
08. mart
Od kojeg grožđa se dobija dobro vinoDobro vino je eliksir koji su ljudi poštovali od davnina. Pravljenje dobrog vina nije jednostavan zadatak, jer podrazumeva odabir i ispravnu primenu svih elemenata u procesu njegove proizvodnje - počev od odabira sorte...
22. jun
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Supe i čorbe su najpopularniji recepti za dnevni meni. Vrlo su dobre za zdravlje, ne zahtevaju mnogo vremena ili posebne kulinarske veštine.
Najzdravije su bistre supe, koje se pripremaju od povrća, piletine, ribe...
05. avgust
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Koliko god dosadno izgledalo, ovo je neophodno.
Čišćenje frižidera
Prema nekima jedanput mesečno je u potpunosti dovoljno za čišćenje frižidera....
24. avgust
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Vinomisao Luja Pastera nas tera da se zapitamo da li je moguće u potpunosti razumeti i spoznati prirodu vina ili nas ovo božansko piće sa svakim gutljajem tera da tražimo nove i nove horizonte – sve različite i jedinstvene koliko...
01. april
Koje vino kada i uz šta se servira?Eto zašto je dobro da se tokom vrućih letnjih dana i u zagrejanim salonima tokom zime flaše sa belim vinom stavljaju u posudu sa izmrvljenim ledom koja se stavlja na sredinu stola....
24. nov.
Koliko često je dobro da se jede meso?Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju:
- Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
05. avgust