Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Lignje u maslacuLignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima.
U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta....
03. april
Kako da pohujete sa pivom?Ako pohujete piletinu, možete dodati i malo aleve paprike, karija ili veoma malo isitnjenog belog luka....
02. avgust
Lignje u belom sosuIseci lignje na kolutove i staviti na tiganj da se proprzi.
Dodajte gustu pavlaku i kuvajte dok lignje nisu gotove. Okusite i dodajte so ako je potrebno.
Dodajte mleveni crni biber po ukusu i so....
21. dec.
Lignje na roštiljuOčistimo i operemo lignje.
Pomešamo maslinovo ulje, limun i so i mariniramo lignje 20 minuta.
Pecite na roštilju dok lepo ne porumene....
02. okt.
Lignje sa krompiromU dubokoj posudi prorpžite lignje dok ne dobiju zlatastu boju. Svo povrće sitno iseckajte, osim krompira.
Dodajte sve lignjama i pržite dok povrće ne bude gotovo. Sipajte čašu vina i dodajte prstohvat šafrana....
09. maj
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?Možete pripremiti širok izbor jela od lignji koja su ukusna, spektakularna i sofisticirana. Na primer:
- punjene lignje;
- pohovane lignje;
- lignje na grčki način;...
26. avgust
Pržene lignje u er frajeruStavljamo šajbne lignji u er frajer. Uključimo na 180 stepeni na 10-15 minuta, zavisi koliko želimo da budu prepečene. Pržimo lignje iz dva puta i potrebno je mešati.
Prijatno uz pržene lignje u er frajeru!...
18. avgust
Kako se kuvaju lignje?Spuštajte lignje jednu po jednu u ključalu vodu.
U ključalu vodu spustite jednu lignju, brojte do deset i izvadite je kašikom sa rupicama. Sačekajte da voda ponovo provri i spustite sledeću lignju u nju....
24. januar
Lignje sa belim vinomStavite cele lignje, očišćene od umutrašnjosti. Vina je malo tako da bi trebalo da ispari i da samo ostavi miris.
3....
23. avgust
Marinirane lignje na pločiOdvojite deo smese, a u preostalu potopite lignje i ostavite da se mariniraju 2-3 sata u frižideru....
06. jun
Lignje sa hrskavim pohovanjemLignje se potapaju u smesu za pohovanje i prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste sa obe strane.
Gotove pohovane lignje se serviraju sa kriškama limuna i hladnim pivom.
Prijatno!...
08. nov.
Lignje na mediteranski načinPržite pohovane lignje u dobro zagrejanom ulju sa obe strane da se dobije zlatkasta boja.
Izvadite lignje na mediteranski način i ubrusom pokupite masnoću.
Obavezno servirajte sa kriškama limuna i majonezom....
05. nov.
Pohovane lignje sa limunomVadimo pažljivo lignje i stavljamo ih pod naklonom da se ocedi voda. Treba da budu polukuvane.
Isečemo ih na krugove, debljine približno 1, 5 mm....
14. nov.
Pohovane lignje iz rerneLignje iseći na kolutove.
Brašno i skrob zamešati u jednu posudu, u drugu umutiti jaja, a u treću staviti prezlu.
Kolutove lignje prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u prezlu....
03. mart
Lignje sa laganim pohovanjemLignje očistite i operite. Isecite ih na kolutove, debljine jednog prsta.
Kukuruzni skrob se razblaži sa malo vode. U to se dodaju origano i so....
06. sep.
Pržene lignje sa kornfleksomLignje se isprže, tako što se spuštaju 5-6 komada. Okreću se s obe strabe u gotove su za 2-3 minuta.
Pripremanje garnirunga:
Od jednog praziluka se iseče nekoliko kriški. Svaki kolutić može da postane kornet....
18. april
Lignje na gril tiganjuLignje se iseku na tanke kolutove, možete svaki kolut da opipate pažljivo da budete sigurni da ste potpuno odstranili hrskavicu. U duboku posudu se stavljaju šajbne i začinjavaju se maslinovim uljem i solju....
20. april
Punjene lignje iz rerneOčistimo lignje.
Lignje punimo smesom i poređamo ih u pleh.
Možete ih staviti u foliju tako da ostanu sočnije. Ja sam stavila deo u foliju, druge sam poređala u pleh....
04. april
Marinirane lignje na roštiljuLepo namažemo lignju dobijenom marinadom i ostavljamo da odstoji na hladnom minimum 30 minuta, najbolje oko sat vremena.
Lignju pečemo na prethodno ugrejanom i namazanom roštilju dok ne bude gotova....
28. jul
Lignje u sosu od belog lukaIzvadite gotove lignje iz salamure i isecite na prstenove ili trakice.
Kombinujte još tople lignje sa sosom i ostavite ih da se kuvaju još 20 minuta.
Predjelo lignje u sosu od belog luka je gotovo!...
27. maj
Punjene lignje na grčki načinGotovom smesom se pune lignje, ne do vrha, da bi bilo mesta za pirinač kad nabubri. Zašivaju se i prže u preostalom maslinovom ulju....
21. avgust
Lignje na žaru za ljubiteljePoslužite lignju uz pesto sos od peršuna, sosom od limuna i drugim aromatičnim dodacima po vašoj želji....
26. maj