Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se prave perlice šećera?na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
10. nov.
Čokoladna torta koja se topi u ustimaPecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni.
Čokoladni krem napravite tako što ćete ga rastopiti na pari. Maskarpone i umućenu pavlaku pomešajte i mešajte sve dok smesa ne postane glatka....
07. feb.
Kako da kuvamo na pariGotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti.
Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
19. dec.
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaOstavljamo pripremljeni čizkejk tako na novih 30 minuta.
Možete da ga servirate toplog ili hladnog. Po vašem izboru.
Neka vam je slatko sa mojim japanskim čizkejkom - topi se u ustima!...
26. mart
1
Školjke na pariČim se školjke otvore, skinite ih sa vatre odmah, kako bi bile mekane i sočne. Izvadite lovorov list i koru od limuna iz šerpe.
5....
07. jul
Riba na pariStavite nastavak za kuvanje na pari, stavite ribu u njega, poklopite i ostavite da se kuva oko 10 minuta....
30. nov.
Bundeva na pariBundeva se oguli, očisti od semenki i seče na komade srednje veličine. Na dno šerpe se stavlja dodatak za kuvanje na pari.
Umesto nje može da se koristi dubok tanjir prečnika veličine dna šerpe....
05. dec.
Oslić na pariNa dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta.
Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta.
Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....
25. januar
Kukuruz na pariZamrznut kukuruz se stavlja u korpicu za kuvanje na pari. Ako nemate, možete da koristite cediljku, po mogućstvu metalnu.
Korpica se stavlja u posudu sa vrelom vodom koju ne treba da dodiruje....
26. april
Povrće na pariStavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta.
Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja.
Ako želite da bude ukusnije, pomešajte povrće kuvano na pari sa 1-2 kašike maslaca....
27. avgust
Skuša na pariIsecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom.
Ostavite na oko 20 minuta na hladnom mestu.
U širu šerpu poređajte grančice/štapiće smokve. Ako nemate, zamenite sa listovima vinove loze....
28. jul
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariRiba bi trebalo da se konzumira makar jednom nedeljno, jer je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su veoma važne za ljudski organizam.
To se pamti još iz vrtića i zato se neke tradicije treba držati. Da biste ispunili...
30. jun
Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)Ova pita je jedinstvena, ako je pravite od dobre bele masti, jer upravo mast čini da se razvijena pita topi u ustima....
18. april
Pileći filei na pariPosolimo filee i poređamo ih u posudu za kuvanje na pari koju imamo.
Šargarepu očistimo i isečemo na tračice. Poređamo je pored filea. Kuvamo 20-25 minuta.
Pomešamo tečnu pavlaku i sok od limuna....
08. jul
Bisko-flan na pariOstavite 2-3 sata da se ohlade i pre serviranja okrenite u tanjiriće, prolazeći po ivicama nožem da se lako odvoje od kalupa.
Po želji pospite sa još karamel preliva.
Nek vam je slatko!...
05. mart
Kotleti lososa na pariProgram će vam napisati na displeju da sipate 200 ml vode, da stavite ribu u korpicu.
Zatvorite poklopac i za šest minuta imate sjajnu, ukusnu ribu, punu vitamina.
Garnirung je po vašoj želji!...
13. okt.
Pastrmka dinstana na pariPoređajte oprane i očišćene ribe cele u specijalnu posudu za kuvanje na pari, stavite je na šerpu.
Ako nemate taku posudu možete improvizovati đevđirom odgovarajućeg prečnika ili metalnim sitom....
13. januar
Jaja ofarbana na pariNa dno šerpe stavite rešetku i poređajte jaja. Posolite i sipajte hladnu vodu. Stavite ih na tihu vatru da se kuvaju 10-12 minuta.
U šerpi sa korpicama (od onih za prženje krompira) sipajte velu vodu....
21. sep.
Topla čokolada na napuljski načinČokolade se izrenda i dodaje u vrelu smesu. Promeša se i rasporedi u čaše.
Pomorandža se iscedi, a kora izrenda. U svaku čašu se dodaje po malo soka i ukrašava rendanom čokoladom. Servira se odmah....
11. avgust
Ćuftice sa tikvicama na pariĆuftice od tikvica na pari - jednostavne ćuftice sa povrćem i piletinom.
Tikvice narendajte, posolite, ostavite 5 minuta pa ih iscedite.
Oljuštite šargarepu, isecite je na kolutove i kuvajte 5 minuta....
20. maj
Tostolobik sa selenom na pariTostolobika servirajte hladnog, kada se sos želira.
Ovaj tostolobik na pari je jedinstvenog ukusa
Živeli!...
11. jul