Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Natrijum - kako utiče na organizamNedostatak natrijuma u velikoj meri utiče na rad srca, zbog čega osoba razvija bolesti kardiovaskularnog sistema, poremećaje srčanog ritma....
01. nov.
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukMlečni proizvodi utiču na namirnice koje sadrže sumpor, koji je i uzrok jakog mirisa belog luka i luka....
16. jul
Kako dijeta bez mesa utiče na vaš intelekt?Međutim, u isto vreme nedostatak nekih vitamina, za koje prosto ne postoji način da budu nabavljeni samo iz voća i povrća, mogu da smanje nivo energije u vašem telu, a odatle i da utiču na kognitivnu aktivnost....
03. jul
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Alergija na lukAlergija na hranu je rezultat greške imunog sistema. Kod alergijske reakcije na hranu imuni sistem reaguje na hranu kao na materije koje su opasne za organizam.
Svi znamo koliko je koristan luk. Ali on može da prouzrokuje...
10. nov.
Medena voda na prazan želudacA da li znate šta se dešava kada pijete med i vodu na prazan želudac.
To je najbolja stvar koju možete učiniti za vaše telo....
20. april
Kako beli luk utiče na holesterol i pritisak?Uz pomoć ovog vrednog sastava, beli luk može blagotvorno da utiče na različite simptome.
Kako beli luk utiče na pritisak i holesterol?...
09. avgust
Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?Ako uzimamo manju količinu vode nego što je preporučeno, smanjuje se količina krvi, što utiče na srce da radi jače kako bi snabdelo ćelije kiseonikom koji im je potreban....
28. nov.
Važne činjenice o sušenom voću, i kako utiče na naše zdravljeEvo šta je važno znati o različitim vrstama sušenog voća, i kako one utiču na zdravlje:
- Pretpostavlja se da su najmoćniji izvor energije među sušenim voćem - urme....
11. jul
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako sušiti beli luk?Svi smo čuli za koristi od belog luka. Svi ga koristimo u kuvanju. Ako gajite beli luk i imate dobru žetvu, ali ne znate kako da ga sačuvate za zimu, ovaj članak je za vas. Reći ćemo vam kako možete sačuvati beli luk...
06. dec.
Kako selen utiče na srce?Selen se smatra osnovnim antioksidantom u ljudskom organizmu. On ima izuzetno važnu ulogu za zdravlje čoveka. Selen čuva ćelijsku membranu i smanjuje rizik od raka i oboljenja srca i krvnih sudova.
Niz istraživanja pokazuje...
03. feb.
Čaj od maslačka protiv naduvenog želuca i zatvoraČaj od maslačka protiv naduvenog želuca i zatvora je veoma koristan!
Čisti i detoksikuje jetru, stimuliše lučenje želudačnog soka....
13. nov.
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti.
Kako čuvati beli luk
Beli luk je lukovičasta biljka koju...
10. okt.
Marinirani beli luk na hladan načinUkoliko imate više belog luka, a volite da eksperimentišete sa zimnicom i mariniranim paprikama, sterilizovanim pečurkama, isprobajte i Marinirani beli luk na hladan način....
05. jul
Kako peršun utiče na krvni pritisak?Navikli smo da stavljamo peršun u skoro sva jela koja pripremamo, pa čak i u salate. Mnogo osoba zna da peršun ima korisne osobine, pored svojih nespornih kulinarskih kvaliteta i to je jedan od razloga da peršun često koriste...
01. maj
Kako cigarete utiču na pritisak?Kao što svi mi dobro znamo, cigarete su štetne za naš organizam. One kriju, ne samo rizik o pojave raka pluća, već i od pojave problema u kardio-vaskularnom sistemu, a to je i vodeći uzrok smrtnosti prouzrokovan pušenjem...
23. mart
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako soda bikarbona utiče na krvni pritisak?Neki ljudi veruju da soda čak utiče na ćelije raka I ubija ih, jer te ćelije žive samo u kiseloj sredini.
Treba održavati alkalnu sredinu u telu, jer se na taj način štiti od oboljenja raka....
08. avgust
1
Kako da kuvamo na pariGotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti.
Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
19. dec.
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
30. april
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
30. nov.
Kako da sami napravite domaći sušeni lukLuk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
17. okt.
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul