Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Natrijum - kako utiče na organizamNatrijum - kako utiče na organizam
01. nov.
Nedostatak natrijuma u ​​velikoj meri utiče na rad srca, zbog čega osoba razvija bolesti kardiovaskularnog sistema, poremećaje srčanog ritma....
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Mlečni proizvodi utiču na namirnice koje sadrže sumpor, koji je i uzrok jakog mirisa belog luka i luka....
Kako dijeta bez mesa utiče na vaš intelekt?Kako dijeta bez mesa utiče na vaš intelekt?
03. jul
Međutim, u isto vreme nedostatak nekih vitamina, za koje prosto ne postoji način da budu nabavljeni samo iz voća i povrća, mogu da smanje nivo energije u vašem telu, a odatle i da utiču na kognitivnu aktivnost....
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Alergija na lukAlergija na luk
10. nov.
Alergija na hranu je rezultat greške imunog sistema. Kod alergijske reakcije na hranu imuni sistem reaguje na hranu kao na materije koje su opasne za organizam. Svi znamo koliko je koristan luk. Ali on može da prouzrokuje...
Medena voda na prazan želudacMedena voda na prazan želudac
20. april
A da li znate šta se dešava kada pijete med i vodu na prazan želudac. To je najbolja stvar koju možete učiniti za vaše telo....
Kako beli luk utiče na holesterol i pritisak?Kako beli luk utiče na holesterol i pritisak?
09. avgust
Uz pomoć ovog vrednog sastava, beli luk može blagotvorno da utiče na različite simptome. Kako beli luk utiče na pritisak i holesterol?...
Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?Zašto voda ima lekovite moći i kako utiče na nas?
28. nov.
Ako uzimamo manju količinu vode nego što je preporučeno, smanjuje se količina krvi, što utiče na srce da radi jače kako bi snabdelo ćelije kiseonikom koji im je potreban....
Karamelizovani luk na maslacuKaramelizovani luk na maslacu
11. jul
Karamelizovani luk na maslacu je gotov....
Važne činjenice o sušenom voću, i kako utiče na naše zdravljeVažne činjenice o sušenom voću, i kako utiče na naše zdravlje
11. jul
Evo šta je važno znati o različitim vrstama sušenog voća, i kako one utiču na zdravlje: - Pretpostavlja se da su najmoćniji izvor energije među sušenim voćem - urme....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Svi smo čuli za koristi od belog luka. Svi ga koristimo u kuvanju. Ako gajite beli luk i imate dobru žetvu, ali ne znate kako da ga sačuvate za zimu, ovaj članak je za vas. Reći ćemo vam kako možete sačuvati beli luk...
Kako selen utiče na srce?Kako selen utiče na srce?
03. feb.
Selen se smatra osnovnim antioksidantom u ljudskom organizmu. On ima izuzetno važnu ulogu za zdravlje čoveka. Selen čuva ćelijsku membranu i smanjuje rizik od raka i oboljenja srca i krvnih sudova. Niz istraživanja pokazuje...
Čaj od maslačka protiv naduvenog želuca i zatvoraČaj od maslačka protiv naduvenog želuca i zatvora
13. nov.
Čaj od maslačka protiv naduvenog želuca i zatvora je veoma koristan! Čisti i detoksikuje jetru, stimuliše lučenje želudačnog soka....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti. Kako čuvati beli luk Beli luk je lukovičasta biljka koju...
Marinirani beli luk na hladan načinMarinirani beli luk na hladan način
05. jul
Ukoliko imate više belog luka, a volite da eksperimentišete sa zimnicom i mariniranim paprikama, sterilizovanim pečurkama, isprobajte i Marinirani beli luk na hladan način....
Kako peršun utiče na krvni pritisak?Kako peršun utiče na krvni pritisak?
01. maj
Navikli smo da stavljamo peršun u skoro sva jela koja pripremamo, pa čak i u salate. Mnogo osoba zna da peršun ima korisne osobine, pored svojih nespornih kulinarskih kvaliteta i to je jedan od razloga da peršun često koriste...
Kako cigarete utiču na pritisak?Kako cigarete utiču na pritisak?
23. mart
Kao što svi mi dobro znamo, cigarete su štetne za naš organizam. One kriju, ne samo rizik o pojave raka pluća, već i od pojave problema u kardio-vaskularnom sistemu, a to je i vodeći uzrok smrtnosti prouzrokovan pušenjem...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako soda bikarbona utiče na krvni pritisak?Kako soda bikarbona utiče na krvni pritisak?
08. avgust
1
Neki ljudi veruju da soda čak utiče na ćelije raka I ubija ih, jer te ćelije žive samo u kiseloj sredini. Treba održavati alkalnu sredinu u telu, jer se na taj način štiti od oboljenja raka....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Gotovo svaki proizvod može da se kuva na pari – meso, riba, morski plodovi, povrće, žitarice, čak i jaja. Na pari se kuvaju ukusna zapečena jela i voćni deserti. Za mnoge proizvode, kuhanje na pari je najbolji način...
Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?Kako da pravilno sečemo luk, bez suza?
30. april
Suzenje očiju prilikom sečenja luka je dosta neprijatno stanje i prouzrokuje negativne emocije. Zašto se mi zapravo rasplačemo dok sečemo luk? To se dešava zato što luk oslobađa supstancu alinazu koja ispušta iritirajući...
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Luk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
Kako da sami napravite domaći sušeni lukKako da sami napravite domaći sušeni luk
17. okt.
Luk nas oduševljava svojim nebrojenim korisnim svojstvima. Ali ne možemo ga jesti svež u svakom trenutku. To je obavezna namirnica u svakoj kuhinji, jer je deo pripreme gotovo svih jela. Zbog toga i zbog obnavljanja rezervi...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...