Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
28. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Šaran u sosuPo potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori.
Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom.
Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
14. dec.
Ukusan šaran u rerniŠarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna.
Ribu stavite u tepsiju, dobro premažite napravljenom smesom. Napravite nekoliko proreza i stavite kriške paradajza i limuna....
23. sep.
Punjeni šaran u testuDa biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju.
Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
14. feb.
Šaran u ukrasnom testuKada se on prodinsta, dodajte nasečenu papriku i začine. Dinstajte sve još 2-3 minuta i skinite sa vatre.
Očistite šarana od krljušti, očistite ga iznutra, dobro ga operite i posolite ga i spolja i iznutra....
19. april
Otvoreni šaran u rerniŠarana stavite na rešetku i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.
Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana.
Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni....
20. avgust
Šaran u testu (Ribnik)Kad lepo promešae, natljajte šarana da se dobro začini.
Ribu stavite u pleh i obilno pospite sokom od limuna. Tako treba da odstoji/minimum/, dok ne pripremite nadev. Što više šaran stoji, aromatičniji je....
05. dec.
Šaran u paradajz sosuOčistimo šarana dobro. Posolimo ga i stavljamo u odgovarajuću posudu za pečenje. Sipamo malo ulja, sipamo paradajz i oko šarana stavljamo luk, šargarepu i pečurke....
03. januar
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠUostalom, svi volimo da jedemo punjenog šarana za svetog Nikolu....
15. feb.
Šaran od krompiraKrompir se skuva, oljušti se i izgnječi viljuškom. Začinjavamo solju i biberom. Oblikuje se kao riba u tanjiru.
Šargarepe se iseku na krugove i poređaju kao krljušt, tako da se preklapaju....
07. feb.
Šaran sa kupusomŠarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
26. sep.
Šaran na žaruOvaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
30. sep.
Šaran za NikoljdanBiramo šarana težine oko 1.5 kg.
Očišećenu ribu posolimo. U unutrašnjost stavljamo limun i nanu, da se neutrališu neprijatni mirisi, ostavljamo šarana da stoji nekoliko sati....
29. januar
Šaran na roštiljuUgrevmao roštilj i namažemo dobro da se ne zalepi riba.
Stavljamo komade šarana sa kožom na roštilj.
Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana.
Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
20. jul
Šaran sa orasimaOčistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost.
Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu.
Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
25. dec.
Šaran na tiganjuRiba se očisti dobro i iseče na parčiće.
Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat.
Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
27. dec.
Šaran sa heljdomŠaran se očisti, opere i osuši. Balgo se posoli.
Za nadev skuvajte heljdu na tihoj vatri u duplo više vode, nego što je njena količina - kuvanje se nastavlja dok tečnost ne ispari....
13. januar
Šaran sa prezlamaUgrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno.
Šarana servirajte sa kriškama limuna....
20. feb.
Šaran na trakijski načinŠarana pecite u rerni na 250 stepeni dok tečnost ne ispari i dok koža šarana ne porumeni, s vremena na vreme vadite šarana i promešajte.
Trakijskom šaranu se po potrebi dodaje još tečnosti....
13. mart
Šaran sa paradajz sosomŠarana isecite na porcije, posolite i poređajte u široku šerpu. Isecite luk na kriške i stavite unutra.
Dodajte beli luk, šargarepa, peršun, lovorov list i zrna bibera. Sipajte vino i 1 šolju vode....
23. jun
Šaran sa dinstanim pečurkamaU unutrašnjost šarana stavljamo polovinu očišćenih i isečenih pečuraka, polovinu luka, sitno isečenog i isečen celer.
Odozgo stavljamo preostali luk, pečurke i celer....
12. april