Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se prži u dubokom ulju?Kako se prži u dubokom ulju?
18. maj
Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
Šaran u sosuŠaran u sosu
14. dec.
Po potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori. Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom. Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
Ukusan šaran u rerniUkusan šaran u rerni
23. sep.
Šarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna. Ribu stavite u tepsiju, dobro premažite napravljenom smesom. Napravite nekoliko proreza i stavite kriške paradajza i limuna....
Punjeni šaran u testuPunjeni šaran u testu
14. feb.
Da biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju. Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
Šaran u ukrasnom testuŠaran u ukrasnom testu
19. april
Kada se on prodinsta, dodajte nasečenu papriku i začine. Dinstajte sve još 2-3 minuta i skinite sa vatre. Očistite šarana od krljušti, očistite ga iznutra, dobro ga operite i posolite ga i spolja i iznutra....
Otvoreni šaran u rerniOtvoreni šaran u rerni
20. avgust
Šarana stavite na rešetku i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana. Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni....
Dinstani šaran u pivuDinstani šaran u pivu
14. mart
Sipajte dobijeni sos kroz cediljku i prelijte šarana....
Šaran u testu (Ribnik)Šaran u testu (Ribnik)
05. dec.
Kad lepo promešae, natljajte šarana da se dobro začini. Ribu stavite u pleh i obilno pospite sokom od limuna. Tako treba da odstoji/minimum/, dok ne pripremite nadev. Što više šaran stoji, aromatičniji je....
Šaran u paradajz sosuŠaran u paradajz sosu
03. januar
Očistimo šarana dobro. Posolimo ga i stavljamo u odgovarajuću posudu za pečenje. Sipamo malo ulja, sipamo paradajz i oko šarana stavljamo luk, šargarepu i pečurke....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Uostalom, svi volimo da jedemo punjenog šarana za svetog Nikolu....
Šaran od krompiraŠaran od krompira
07. feb.
Krompir se skuva, oljušti se i izgnječi viljuškom. Začinjavamo solju i biberom. Oblikuje se kao riba u tanjiru. Šargarepe se iseku na krugove i poređaju kao krljušt, tako da se preklapaju....
Šaran sa kupusomŠaran sa kupusom
26. sep.
Šarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
Šaran na žaruŠaran na žaru
30. sep.
Ovaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
Šaran za NikoljdanŠaran za Nikoljdan
29. januar
Biramo šarana težine oko 1.5 kg. Očišećenu ribu posolimo. U unutrašnjost stavljamo limun i nanu, da se neutrališu neprijatni mirisi, ostavljamo šarana da stoji nekoliko sati....
Šaran na roštiljuŠaran na roštilju
20. jul
Ugrevmao roštilj i namažemo dobro da se ne zalepi riba. Stavljamo komade šarana sa kožom na roštilj. Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana. Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
Šaran sa orasimaŠaran sa orasima
25. dec.
Očistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost. Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu. Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
Šaran na tiganjuŠaran na tiganju
27. dec.
Riba se očisti dobro i iseče na parčiće. Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat. Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
Šaran sa heljdomŠaran sa heljdom
13. januar
Šaran se očisti, opere i osuši. Balgo se posoli. Za nadev skuvajte heljdu na tihoj vatri u duplo više vode, nego što je njena količina - kuvanje se nastavlja dok tečnost ne ispari....
Šaran sa prezlamaŠaran sa prezlama
20. feb.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno. Šarana servirajte sa kriškama limuna....
Šaran na trakijski načinŠaran na trakijski način
13. mart
Šarana pecite u rerni na 250 stepeni dok tečnost ne ispari i dok koža šarana ne porumeni, s vremena na vreme vadite šarana i promešajte. Trakijskom šaranu se po potrebi dodaje još tečnosti....
Šaran sa paradajz sosomŠaran sa paradajz sosom
23. jun
Šarana isecite na porcije, posolite i poređajte u široku šerpu. Isecite luk na kriške i stavite unutra. Dodajte beli luk, šargarepa, peršun, lovorov list i zrna bibera. Sipajte vino i 1 šolju vode....
Šaran sa dinstanim pečurkamaŠaran sa dinstanim pečurkama
12. april
U unutrašnjost šarana stavljamo polovinu očišćenih i isečenih pečuraka, polovinu luka, sitno isečenog i isečen celer. Odozgo stavljamo preostali luk, pečurke i celer....