Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da uzgajamo bambus kod kućeBambus je sobna biljka koja se veoma jednostavno uzgaja. Njemu je potrebna svetlost, toplota, ali treba da bude izložen direktnoj sunčevoj svetlosti. Može da se uzgaja i na suvom vazduhu.
Bambus možete uzgajati u saksiji...
05. mart
Brzi i jednostavni burgeri kod kućeServiram sa brzim i jednostavnim burgerima kod kuće sa ostalim sosom.
Bon Apeti!...
29. nov.
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeLuk je jedan od najpotrebnijih sastojaka u kuhinji. Postoji mnogo vrsta luka. On se nudi u različitim oblicima, veličinama, bojama i svaki od njih ima svoj vlastiti specifičan ukus, doprinoseći unikalnosti određenog jela...
30. nov.
Kako da napravimo pravi espreso kod kućeVeliki deo ljudi po svetu poseže za šoljicom kafe kao prvom napitku u toku dana. To je tako ne samo zbog njenih čudotvornih delovanja na razbuđivanje, nego zato što ne mogu da odole njenom prijatnom ukusu i neverovatnoj aromi...
22. nov.
Omiljene makarone kod kuće sa sirom u rerniOmiljene makarone kod kuće sa sirom u rerni su mnogo ukusne....
17. feb.
Kako da odmrznemo mesoPravilno odmrzavanje mesa je veoma važno. To je zato što meso sadrži mnogo važnih sastojaka za organizam, koji bi se izgubili ako se ne odmrzne na pravilan način.
Poštijte jedno od najvažnijih pravila, jednom odmrznuto...
08. jun
Kako da dimite lososKada počne da se dimi, smanjite vatru. Vreme za dimljenje lososa je 20 minuta, pa kad prođe 10 minuta, možete je okrenuti, da bi se ravnomerno svuda riba nadimila i da dobije jednaku boju sa svih strana....
24. januar
Kako da spremimo dijetetsko meso?Meso je igralo važnu ulogu u ishrani čovečanstva od pamtiveka, ali s njim ne treba preterivati. Poznato je da je dobro da se izbegava ovčije, svinjsko i goveđe meso, jel sadrže veću količinu holesterola, pa čak se...
25. mart
Kako pravilno da kuvamo mesoDa bismo sačuvali vredne materije mesa, kao i da bismo ga spremili da bude ukusno i krhko, potrebno je da ispoštujemo neka pravila tokom njegovog kuvanja.
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete...
09. jul
Detoksikacija organizma kod kućeRedovno čišćenje organizma omogućava čoveku da održi dobro zdravlje dugi niz godina, a i da uživa u produženoj mladosti i lepoti.
Štetne materije u organizam najčešće dospevaju kroz želudac, a takođe i kroz pluća, kožu...
24. feb.
Napravite sangriju kod kućeKada je reč o sangriji, odmah pomislimo na crno vino voće i cimet. Sangrija nas asocira i na leto, kao i na vrele španske večeri.
Sangrija je jedan od simbola Španije i njene kuhinje. Ledeni alkoholni napitak,...
18. sep.
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Ako ste ljubitelji specijaliteta od mesa, verovatno bi ste teško odlučili šta da skuvate, ako nemate mleveno meso. Mleveno meso je najčešće korišćena smesa od mesa u meniju za ručak i večeru, a ponekad čak i za doručak...
16. jul
Kako da napravim Lavaš kod kuće?Lavaš je pljosnati beskvasni hleb. Njegovo poreklo je staro, a pravi se od brašna, soli i vode.
Svako može da napravi Lavaš kod kuće. Sa njime možete napraviti sendviče, pitice, djunere, takose i druge. Uvek...
14. april
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Prvi korak pravljenja mlevenog mesa od ribe jeste da izaberete ribu koja nema sitne kosti i karakterističan miris, koji, naravno, niko ne voli.
Možete koristiti masne ribe, ali i one koje su nešto suvlje - oslić,...
28. sep.
Kako da vam pileće meso bude meko?Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko. Druga varijanta je da ispečete pileće...
15. jun
Kako da se hranimo kod kolitisa?Kolitis je zapaljenje unutrašnje sluzokože debelog creva. Razlozi za njegovo pojavljivanje su različite prirode. Intestinalne bakterije, dugotrajna upotreba antibiotika, disbakterioza, nepravilna ishrana i bolesti organa...
22. mart
Kako da se hranimo kod anemije?Nedostatak gvožđa u organizmu je važan problem, jer njegovo ispoljavanje govori o anemiji. Ovo je naziv najčešće bolesti krvi. Najviše oboleljevaju žene i deca.
Činjenica je da gvožđe prvenstveno pomaže u održavanju...
20. mart
Kako da se hranimo kod gastritisaU korenu većine zdravstvenih problema je varenje. Sistem za varenje obezbeđuje supstance potrebne svim drugim organima i sistemima. Kada su njegove funkcije poremećene, pati ceo organizam.
Uloga želuca u ishrani je...
15. mart
Kako da se hranimo kod dijarejeMožda ste jeli pogrešne stvari, možda ste bili pod stresom ili možda nemate apsolutno nikakvu predstavu zašto vam je želudac toliko loše. Treba da znate šta jedete da ne biste učinili da stvari postanu još gore.
1. Banane...
20. maj
Kako da povećamo apetit kod odraslihDobra ishrana se nalazi među jednim od osnovnih elemenata zdravlja odraslih osoba. Oni su podložniji bolestima povezanim sa nepravilnim režimom. A jedan nedragocen meni može da dovede do neprestanog umora i da poveća rizik...
04. januar
Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?Svako od nas ima barem jednu saksiju zeleniša kod kuće, bilo da je to bosiljak, peršun i tako dalje. Međutim, nemamo uvek sveže začine kod kuće i zato koristimo suve za aromatizovanje naših salata i jela.
Ali, složite...
04. feb.
Kako da napravite ružinu vodicu kod kuće?Ružina vodica je prirodni antiseptik koji se dobija kao rezultat parne destilacije eteričnog ulja.
Ona ima univerzalnu primenu i najčešće se koristi za tonizirajuće čišćenje lica i tela. Dodaje se u kozmetičke proizvode...
04. april