Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču
Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
04. dec.
Kako da čuvamo šargarepeZrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju.
Kako da čuvamo šargarepe u frižideru?
Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
07. mart
Kako da čuvamo testo?Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
22. april
Kako da čuvamo kruške?Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
07. okt.
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
19. avgust
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusAko ćete kiseli kupus čuvati u frižideru, najbolje je izabrati tegle ili kutije kapaciteta 2-3 litra. Ako ćete ga čuvati u podrumu ili ormanu - najbolje je izabrati posudu kapaciteta 5 litara....
20. dec.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da čuvamo avokado?
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuPoželjno je da se čuvaju na mesu bez sunčeve svetlosti. Preporučuju se potkrovlja.
Domaći sudžuci i krvavice treba da se konzumiraju do dve-tri nedelje od proizvodnje....
10. januar
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeFlaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Bolje se čuva učje koje je zatvoreno u staklenim flašama, a ne u plastičnim....
18. mart
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
27. januar
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeOguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana.
Kako pravilno da čuvate šalot luk?
Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
30. nov.
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeSudžuk i sušena kobasica se čuvaju i u zamrzivaču, dobro uvijene u najlon.
Takođe, u zamrzivaču mogu da se čuvaju i dimljena mesa....
07. dec.
Kako da čuvate sveže začine?Ako čuvate začinsko bilje u frižideru, pokrijte vrh tegle prozirnom plastičnom kesom.
Korijander voli hladne temperature i treba ga čuvati u frižideru....
21. okt.
Sterilisano zelje u tegliOperemo dobro listove zelja, nakon toga ih očistimo od drški i žila. Očišćeno zelje isečemo na parčiće i punimo ga u tegle.
Trudimo se da gusto napunimo tegle, pritiskajući prstima....
28. sep.
Kako da čuvate sok od limete?Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
29. nov.
ZeljeZelje možete čuvati u frižideru, i to najviše 24 sata.
Zelje u kulinarstvu
Nakon zime i teške hrane, sledi proleće sa zeljem, koje donosi dobro raspoloženje, unosi svežinu, a tu je i da oboji i obogati ishranu....
22. mart
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakNa kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
16. april
Zelje sa pirinčemOčistite i dobro operite zelje. Iseckajte mladi luk i izdinstajte u ugrejanoj masti. Kad omekša, dodajte alevu papriku, zelje, prethodno sitno iseckano.
Dobro promešajte pirinač i vodu....
02. jun
Zelje sa krompiromNakon toga se dodaje zelje i meša se. Naliva se još vode, tek toliko da se prekrije krompir.
Kada je krompir skuvan, dodaju se so i biber....
04. januar
Zelje i pirinač sa svinjskim fileomKad provri dodajemo isečeno i blanširano zelje, očišćeno od debelih žila.
Ostavljamo da vri 10 minuta pirinač sa zeljem, dodajemo preostlalu količinu vode, so po ukusu i biber....
10. jun
Zelje u tegli sa himalajskom soljuU veliku i visoku šerpu stavljamo 3.5-4 litre da provri (da bi bilo brže, možemo u električnom kuvalu). Sipamo himalajsku so i promešamo. Počinjemo da sipamo isečeno zelje, medimo 40 bogatih šaka....
26. maj