Sterilisano zelje u tegli

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
713
901
28/09/2020
"Za sve koji vole pite sa zeljem i tokom zime - isproban recept za sterilisano zelje"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano493
  • Pregledi tokom meseca50
  • Pregledi tokom sedmice43
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zelje - 1 vezica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro listove zelja, nakon toga ih očistimo od drški i žila. Očišćeno zelje isečemo na parčiće i punimo ga u tegle.

Trudimo se da gusto napunimo tegle, pritiskajući prstima. Odozgo stavljamo jednu kašičicu soli i zatvaramo tegle dobro poklopcem.

Sterilišemo 30 minuta, nakon čega vadimo tegle i okrećemo ih na 15 minuta.

Tako sterilisano zelje ima dugu trajnost. Jednostavno se sprema i može da se koristi za prženje sa jajima, kuvanim pirinčem, a takođe i za pite tokom zime.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar