Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta se radi sa vinom kada se odvoji od šire?U zavisnosti od toga da li vino pravite da se pije odmah ili će ono biti ostavljeno da odleži, određuje se i vreme kada se vino odvaja od šire.
Koju god varijantu da izaberete, vino koje ste istočili od šire treba da...
19. jun
Vino od dunjaNakon što sipate vinu u duboku posudu, koja treba da bude dobro pokrivena gazom, da se ne utruni, odvojite gotovu smesu od kaše nakon oko dve nedelje....
27. april
Vino od aronijeSmesu sipati u posudu i ostaviti da fermentira 3-4 dana.
Odvojiti dobijen sok i u kašu naliti vodu, u količini koja je dva puta veća od soka.
Nakon 24 časa odvojiti i drugi sok i sjedniti ga sa prvim....
03. jun
1
Vino od orahaOrasi se očiste od ljuski. U veliku posudu sa poklopcem se stavljaju orasi, šećer, oraščić, vanila i karnafilići....
02. nov.
Vino od smokviSmokve se seku na veoma sitne parčiće i sipaju se u veliku posudu zapremine 8 litara, po mogućstvu stakleni balon.
Šećer i voda se kuvaju dok se kristalčići potpuno ne rastvore i nakon toga se ostavljaju na ringli još...
09. okt.
2
Vino od drenjinaVino od drenjina treba da bude gotova nakon 16-20 dana. Tada se procedi sipa se u flaše i zatvara se. Flaše sa vinom od drenjina čuvaju se na tamnom i hladnom mestu položene....
31. okt.
Vino od jabukaPresujte ih da iscuri sok i ostavite da odstoje 4 dana.
Tečnost se ponovo procedi i izmeri. Dodajte šećer, kvasac i sok od limna i ostavite da fermentiše na toplom....
27. maj
Domaće vino od aronijePosle nedelju dana, sirup od aronije i kaša će se konačno odvojiti jedan od drugog, a na površini će se pojaviti pena.
Prvo ćete raditi sa pulpom: mora se sakupiti i stisnuti kroz gazu (ili presu)....
07. jul
Rasol (Sok od kiselog kupusa) - kada da ga pijemo?Veliki deo nas volimo kiseli kupus. Omiljen je mladima i starima, od njega se prave razna jela. Znamo takođe da rasol pomaže kod mamurluka.
Međutim, to nije jedina korist od rasola. Većina istraživanja pokazuje da...
17. mart
Suvo vino od jabukaRecept je za suvo vino, ali dodajem malo meda, da ne bi kisilo. Možete staviti i do 500 g ili da ga ne stavite - pitanje želje.
Operite jabuke, nemojte ih ljuštiti i isecite na tanke komade....
01. mart
1
Domaće vino od dženarikaDženarike treba da budu zrele. Odvojite od koštica i stavite u odgovarajuću posudu.
Prelijte vodom i pokrijte posudu. Nakon 2-3 dana izgnječite smesu....
05. jul
Domaće vino od malinaOtvor treba da je veoma dobro zatvoren, kako bi dobili vino, a ne sirće.
Fermentacija će trajati između 3 i 5 dana, a nakon toga uklonite talog. Ostavite vino od malina na toplom mestu na još 2-3 dana....
22. okt.
1
Domaće vino od šipurakaPosudu poklopite, skinite sa vatre i ostavite da odstoji 30 minuta.
Nakon tog vremena procedite odvarak od šipuraka i dodajte šećer.
Promešajte dok se šećer ne istopi....
12. avgust
Da popravimo kiselo vinoJedna od stvari u kojoj su ljudi sa naših prostora najbolji, je proizvodnja domaćeg alkohola. Na ovim prostorima su ljudi žestoko protiv zabrane kazana za pečenje rakije. Pomenuti do danas funkcionišu i ne dozvoljavaju...
30. dec.
Slatko domaće vino od kupinaPosuda se zatvara čepom, a kroz njega se ubacuje crevo koje se uroni u posudu sa vodom, tako da ugljen-dioksid izlazi.
Posle nedelju dana, domaće vino od kupine se sipa u staklene flaše i zapečati parafinom....
03. nov.
Rusko domaće vino od ribizleNakon toga vino postaje svetlije, sipa se u flaše i zatvara se dobro. Čuva se na tamnom i hladnom mestu....
10. okt.
Koje vino kada i uz šta se servira?Belo vino
Obična bela vina idu uz laganiju hranu: predjela, ribu sa sosom, majonezom, kavijarom, kuvanim i pečenim pticama, mozgom, jagnjećim roštiljem, pečurkama, burekom od tikvica, pohovanim karfiolom, pireom od...
24. nov.
Italijansko vino od borovnica sa mentomPoklapa se poklopcem i ostavlja se da se ohladi. Preostali šećerni sirup se takođe ostavlja da se ohladi. Borovnice se operu i pasiraju se....
04. nov.
Domaće vino od šipuraka sa limuntusomU sledećih 6 dana pretačite domaće vino svakog dana.
Nakon toga možete uživati u domaćem vinu u dobrom društvu.
Domaće vino od šipuraka sa limuntusom je veoma ukusno....
06. januar
Kada koji čaj da pijemoČaj je koristan napitak, posebno tokom hladnih meseci kada je svima potrebno nešto da ih zagreje. Čaj ne sme da se pije na prazan stomal, ujutru se jede nešto pre prvo gutljaja čaja.
Ne pije se čaj koji je odstajao duže...
11. jun
Kada da koristimo sodu i kada prašak za pecivo?Prilikom prpreme pogača, kolača i keksića, svaki kuvar koji sebe poštuje koristi kvasac. On u sebi sadrži kvasac koji čini testo mekim i nadošlim. Kada dođe vreme da se pripremi kolač, svako poseže za jednim od...
05. okt.
Kada se pije čaj od mirođije?Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
22. dec.