Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čuvaju različite vrste namirnicaKako se čuvaju različite vrste namirnica
23. avgust
Redovno čišćenje mesta za čuvanje hrane je takođe osnovni uslov za pravilno i bezbedno čuvanje hrane....
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Čuva se u vodootpornim kesama, isečena na komade od 3-5 centimetara. Na ovaj način boranija se može čuvati do 10 meseci. Drugi način čuvanja boranije je konzerviranje. Radi se pod pritiskom u odgovarajućim teglama....
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Zavisi i od temperature na kojoj čuvamo otvorenu flašu - kada je sobna, dani se automatski smanjuju....
Kako se čuva čaj?Kako se čuva čaj?
06. dec.
Sve posude u kojima čuvate čaj treba koristiti samo za njega, kako ne bi narušili aromu biljke. - Čuvati na hladnom i tamnom mestu, daleko od svetlosti, sunca i toplote....
VišnjeVišnje
13. jul
Mnogi baštovani više vole da gaje višnju jer je ona otpornija na štetočine i bolesti kao i slatka trešnja. Odabir i čuvanje višnji Treba biti obazriv kod biranja višanja....
Mogu li da se zamrzavaju trešnje i višnje?Mogu li da se zamrzavaju trešnje i višnje?
06. jun
Zamrznute trešnje i višnje mogu da se čuvaju u zamrzivaču oko 12 meseci. Kada rešite da ih koristite, dobro je da razmrzavanje bude na sobnoj temperaturi....
TrešnjeTrešnje
26. nov.
Trešnje imaju nizak glikemijski indeks (22), a 100 g sadrži samo 63 kcal. Odabir i čuvanje trešanja Pošto se plodovi trešnje lako povređuju, moraju se dobro brati....
Pirog od trešnje sa pavlakomPirog od trešnje sa pavlakom
13. feb.
U pirogu od trešnje sa pavlakom trešnje mogu da sed zamene višnjama....
Brauni od trešnje sa orasimaBrauni od trešnje sa orasima
30. jul
Sipajte ulje i pasirane trešnje i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Na kraju sipajte krupno iseckane orahe. Pormešajte i isipajte u nauljanu tavu, ooloženu papirom za pečenje....
Čuvanje jagoda i trešanjaČuvanje jagoda i trešanja
27. sep.
Trešnje su omiljeno voće mnogim ljudima. Ukusne i osvežavajuće, one su jedan od najviše čekanih darova proleća. Pogledajte kako možete čuvati trešnje....
Čaj od listova trešnje za čišćenje telaČaj od listova trešnje za čišćenje tela
10. april
List trešnje je bogat taninima i kvercetinom, koji imaju moćno dejstvo protiv oksidacije i pomažu telu da ostane mlado i zdravo!...
Kako čuvati hranuKako čuvati hranu
14. sep.
Cilj čuvanja je neispunjen, ukoliko Vam se zalihe pokvare. Sledeći saveti će Vam pokazati kako da čuvate svoju hranu. Šta čuvati? Čuvajte samo one namirnice koje volite da jedete....
Lekovita svojstva višnjeLekovita svojstva višnje
28. nov.
Višnje su klasifikovane u tri glavne grupe: - marele - sa tamnocrvenim plodovima; - amarele - sa svetlo crvenim plodovima; - višnap - ukrštanje višnje i trešnje....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Sirup od višnjeSirup od višnje
04. jul
Višnje, koje ste očistili od koštica, posipajte sa malo šećera i ispasirajte ih. Pokrijte posudu i neka prenoći tako. Sledećeg dana procedite sok koji se stvorio, tako da blago pritisnete višnje....
Kompot od višnjeKompot od višnje
11. jul
U svaku teglu za kompot stavite višnje - oko 1/2 tegle. Dodajte šećer - 4 kašike. Možete smanjiti na 3 kašike, ako ne volite mnogo slatko. Sipajte vodu dok ivice tegle....
Puding od višnjePuding od višnje
03. april
Izmiksati višnje. Mleko spojiti sa šećerom, mešajte da se šećer rastopi dok mleko ne provri. Žumanca umutiti pa stojiti sa mlekom i šećerom. Gustin pomešati sa višnjama i nasuti u mleko....
Rakija od višnjeRakija od višnje
24. jul
Posle procedite i stavite u staklene faše i čuvajte ih na hladnom mestu....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Kokosovo mleko (voda) se ne čuva, već ga treba odmah popiti. Nažalost, kokosovi orasi često pucaju tokom transporta i mleko onda isteče....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Gotovo testo za picu je vrlo jednostavno za čuvanje - može se čuvati i u frižideru i u zamrzivaču. Može se čuvati u frižideru najviše tri dana, a zatim počinje da gubi elastičnost i ne može se više koristiti....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Najbolje je da se kruške čuvaju na provetrenom mestu. Kod dobrog čuvanja, kruške mogu da izdrže do četiri meseca....