Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje.
Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Kako se čisti zagoreo karamel?Žice za pranje sudova bi oštetile površinu kalupa za krem karamel i zbog toga se ne preporučuje da njima čistite. A i to nije jedini i najlakši način da odstranite uporne mrlje od zagorelog karamela....
07. sep.
Kako da očistimo zagorelo posuđe?Kako se čisti jako zamrpljano posuđe od nerđajućeg čelika?
Potrebno je: kisela voda, soda za hleb i grubi sunđer. U zagorelu posudu se sipa soda za hleb, dodaje se hidrogen peroksid i posle još malo sode za hleb....
01. dec.
Kako očistiti zagorelu šerpuNa taj način će se sve što je zagorelo zalepiti na dno. Pa čak tada se ostalo može prebaciti u novu posudu.
- Dno zagorele šerpe prekrijte solju i neka odstoji tako sat vremena....
08. avgust
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeSirup se priprema tako što se pomešaju šećer i voda u odnosu dva dela šećer, tri dela voda.
Promešaju se i stave na ringlu, ali tako da se zagreva samo jedna strana posude....
31. jul
Kako sniziti šećer u krviPosredstvom krvi glukoza i drugi šećeri dospevaju do svihćelija i tkiva u ljudskom organizmu.
Vrednost šećera u krvi se kreće u tačno odeđenim granicama - 3.9 do 6.0 mmol....
01. jul
Kako šećer uništava naše telo?Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je "da"....
31. jul
Kako šećer oštećuje naše telo?Svaki treći stanovnik naše planete ima višak kilograma. Prema mnogim studijama svetskih naučnika, razlog za to je preterana upotreba i konzumacija šećera. Ovaj slatki proizvod izaziva zavisnost kao i alkohol i droge. Beli...
04. mart
Kako se čisti šerpa od zagorelog mleka?Domaćica će tada morati da čisti ne samo posudu i peć, koji su pokriveni zagorelim mlekom, već će morati i da dugotrajno provetrava prostoriju, kako bi odstranila miris, za koji je malo reći da je neprijatan....
25. jul
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećera- Ako ipak ne možete da izbacite šećer, koristite šećer od šećerne trske kao alternativu belog šećera....
13. jul
Koliko često se čisti i odmrzava frižider?Zatim ih napunite hladnom, čistom vodom i stavite ih nazad u frižider. Jedan čist frižider čuva hranu da se ne pokvari....
24. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
ŠećerŠto se tiče gramaže, za muškarce je određeno do 60 g čistog šećera, dok za žene je određeno 50 g. Gazirana pića, pa čak i hladni čajevi sadrže šećer - oko 40 g....
23. avgust
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust