Krem karamel je krem od jaja prekriven mekanim slojem karamela. Ovaj stari i omiljeni desert vole ljudi širom sveta. Ipak, upravo taj mekani sloj karamela, ako desert zagori, ne ispada kako treba. A onda je tek čišćenje zagorelog karamela veoma teško.
Žice za pranje sudova bi oštetile površinu kalupa za krem karamel i zbog toga se ne preporučuje da njima čistite. A i to nije jedini i najlakši način da odstranite uporne mrlje od zagorelog karamela.
Lak i jednostavan način za čišćenje zagorelog karamela je da se posuda sa zagorelim karamelom ostavi na lagano toploj ringli, a da se u kalup za karamel dolije oko 60-70 ml mineralne vode i da se stave 2- kapi preparata za pranje posuđa.
Ostavlja se da posuda odstoji na ringli, ali se ringla ne uključuje i tada se zagoreli karamel bukvalno sam odlepi sa dna. Tada ga veoma lako i bez opasnosti od oštećenja posude možete otkloniti.
Veoma lako, efikasno, brzo i bez muke, ovaj način možete upotrebiti kod bilo koje vrste zagorele hrane na posuđu, koje se može zagrevati.
Komentari