Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se zamrzava povrćeKada zamrzavate tikvice isecite ih na kolutiće, posušite ih i zamrznite ih. Dobro bi bilo da zamrzavate povrće u porcijama da biste ga koristili u potpunosti za spremanje određenog jela....
27. april
Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi! Prvo je očistimo od semenki i isečemo na odgovarjauće...
06. jun
Kako se kuva grašakAko volite grašak, preporučujemo da probate ove recepte sa graškom:
- posni grašak;
- piletina sa graškom;
- teletina sa graškom;...
13. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da zamrzavamo i odmrzavamo bananeOne mogu da se stave u zamrzivač kako neoguljene - direktno sa korom, tako i oguljene, čak i isečene na kolutove....
22. avgust
Grašak u teglamaRasporedite grašak i luk u tegle, za jednu teglu je potrebno oko 550 g graška. Sipajte vrelu salamuru u tegle - oko 300 ml za svaku teglu....
23. jul
Postan grašak u kukeruUključite ovaj program za janiju od graška 15 minuta i zatvorite poklopac.
Nakon što istekne vreme, otvorite i pospite posni grašak u kukeru mirođijom....
16. jun
Grašak na gustoDodati grašak i dinstati sve 10 minuta, u sopstvenom soku. Začiniti i mešati dok ne ispari tečnost.
Naliti vodom da ogrezne i nastaviti pirjanje da grašak omekša....
12. feb.
Grašak sa slaninomServirajte grašak sa slaninom odmah dok je vruć, a preko svake porcije stavite trake zapečene slanine.
Prijatno!...
04. jul
Grašak sa piletinomNe treba dugo da se prži, samo da pobeli.
Dodati grašak i pržiti još kratko.
Naliti vodom, dodati začine, luk i kuvati dok grašak ne omekša....
28. dec.
Grašak sa junetinomDodati grašak, seckanu šargarepu, dva krompira isečena na kocke, suvi začin, malo bibera i 5-6 zrna kima (kim se u ovoj količini ne oseti, a dobar je protiv nadimanja).
Kuvati dok grašak i kromprir ne omekšaju....
30. dec.
Grašak sa paradajzomSipajte smesu u kipući grašak, ostavite da provri.
Posolite i nakon 10 minuta sklonite gotovu janiju od graška, pospite čubrom i biberom, zatvorite poklopac šerpe da se izdinsta.
Prijatno uz grašak sa paradajzom....
29. jun
Posni grašak u ekspres loncuPoklopite i sačekajte da se podigne pritisak.
Kuvajte janiju od graška 15 minuta i isključite.
Oslobodite paru i skinite poklopac.
Pospite mirođijom i servirajte posni grašak u ekspres loncu....
28. maj
Čorbasti grašak sa ćuretinomIzrendanu šargarepu dodati luku da se dinsta. Na sve dodati grašak i izmešati.
Odvojiti meso od kostiju i dodati ga grašku. Preliti vodom u kom se kuvala ćuretina i dodati lovorov list....
03. jul
Grašak sa mlevenim mesomU dubokom tiganju se izdinsta luk dok ne postane zlatast. Dodaje se mleveno meso i ono se zaprži.
Nakon toga se dodaje kašika brašna i na kraju aleva paprika. Dodaju se dve tegle graška....
02. okt.
Ukusan grašak sa svinjetinomDodajte zamrznut grašak, isečenu šargarepu, rendani paradajz i isečene čenove belog luka....
22. jul
Polugusti grašak na kockiceDodati grašak, šargarepu i krompir. Kuvati na srednjoj vatri u polupokrivenoj posudi. Po potrebi dolivati po malo vode.
Kada je sve povrće kuvano, razmutiti brašno u šoljici vode i dodati u šerpu....
18. mart
Kuvani grašak sa piletinomPre nego što se doda brašno, meso može da se izvadi i da se odstrane kosti i kožica, nakon čega se ponovo vrati u jelo.
Prijatno uz kuvani grašak sa piletinom!...
14. sep.
Grašak sa domaćim petlomSipajte kašu u šerpu u grašak i meso, promešajte i kuvajte 15 minuta dok se sos ne zgusne....
23. januar
Grašak sa svinjetinom u đuvečariPo potrebi se dodaje voda. Zatvara se poklopcem.
Grašak sa svinjetinom se peče dok meso ne bude gotovo.
Ako volite grašak, obavezno probajte našu janiju sa graškom ili piletinu sa graškom....
01. nov.