Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Da li je beli pirinač koristan?Da li je beli pirinač koristan?
21. avgust
Pirinač je u grupi najstarijih žitarica na Zemlji....
Da li treba doručkovati ujutru?Da li treba doručkovati ujutru?
16. avgust
Šta treba da jedemo za doručak Neke zdrave namirnice za doručak uključuju: - jaja; - ovsene pahuljice; - jogurt i kiselo mleko; - šumsko voće; - tost od integralnog brašna; - čia semenke; - sitni sir; - avokado...
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Raznolikost vrsta pirinča može da vam se čini zaista velika - beli pirinač, braon pirinač, blanšisan pirinač, Basmati pirinač, jasminov pirinač itd....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
U sledećim redovima saznajte više o sastavu, vrednim svojstvima crvenog pirinča i neverovatnim koristima koje crveni pirinač donosi ljudskom zdravlju....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Imajte u vidu da voda treba da prekriva pirinač i da ostane 5 do 7 centimetara tečnosti odozgo. Ostavite ga da se natapa minimum 12 sati....
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Kao i kod svih vrsta hrane, pirinač takođe zavisi od toga kada ga treba jesti i u kojoj količini. Pirinač konzumirajte tokom dana i nimalo ne brinite da ćete se ugojiti....
Treba li potapati sočivo?Treba li potapati sočivo?
02. mart
Ali ovde ćemo otvoriti zagradu i naglasićemo da nije obavezno potapati sve vrste sočiva. Braon sočivo, koje je veoma često susretano na našim prostorima, nalazi se u grupi sočiva koje treba potapati....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Njegovo profesionalno mišljenje je da ako treba da se napravi spisak super namirnica, jaja bi se lako upisala u njega....
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač dugog zrna - šta treba da znamo
23. sep.
Nezavisno od toga da li koristite blančiran ili dugog zrna, pirinač treba dobro da se opere pre toga....
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniDa li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesni
27. jul
Međutim, oni treba da se uzimaju kod zdravog organizma. U ljudsk telo priroda je ugradila prirodni imunitet....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Crveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus....
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Šta treba da znamo o Arborio pirinču?
05. jun
Preostali deo postepeno dodajemo dok ga pirinač celog ne upije. - Stepen gotvog pirinča Arborio treba da bude al dente, što se postiže nakon 20 minuta....
Šta treba da znamo o rafinisanom pirinčuŠta treba da znamo o rafinisanom pirinču
21. maj
Rafinisani pirinač oksidira mnogo brže od smeđeg pirinča jer je ljuska belog pirinča uklonjena. Iz istog razloga, oljuštene jabuke brzo menjaju boju i postaju braonkaste....
Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?Zašto treba da potapamo u vodu orašaste plodove pre konzumacije?
09. april
Međutim, imajte na umu da postoje semenke koje nije potrebno potapati u vodi. Čia dobija izgled gela, ukoliko je ostavljena duže vreme u vodi....
Kako da blanširamo pirinač?Kako da blanširamo pirinač?
23. januar
To je proces u kome se blanširani proizvod - povrće ili meso - potapa u ključalu vodu na nekoliko minuta. Najčešće se blanšira povrće koje će biti duboko zamrznuto u zamrzivaču....
Treba li ljuštiti koru jabuka?Treba li ljuštiti koru jabuka?
26. nov.
Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti. Prema zagovornicima ideje o ljuštenju voća i povrća pre konzumiranja, u jabukama ima mnogo pesticida, jer se drveće jabuka prska protiv štetočina....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Što se tiče kalorija, treba napomenuti da 100 grama griza u proseku sadrži oko 360 kalorija (u zavisnosti od vrste pšenice)....
Brza hrana vodi do depresije! Pogledajte šta bi trebalo da jedeteBrza hrana vodi do depresije! Pogledajte šta bi trebalo da jedete
17. sep.
Šta treba da bude deo vaše ishrane, kako biste izbegli stres i da sprečite pojavu depresije?...
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Smeđi pirinač se čuva na prohladnom i tamnom mestu, gde nema sunčeve svetlosti. Temperatura ne treba da bude viša od 20 stepeni. Dobra ideja je da ga čuvate u staklenoj teglici ili drugoj posudi....
Kako da skuvamo savršen pirinačKako da skuvamo savršen pirinač
30. april
Sad treba da pokažate strpljenje. Neka pirinač stoji daleko od vatre bar pet minuta ili najviše 30, pod poklopcem i da ga ne dirate....
Koliko dugo čaj treba da odstoji u vreloj vodi?Koliko dugo čaj treba da odstoji u vreloj vodi?
22. nov.
Koliko dugo treba da se ostavi čaj u vodi Biljnim infuzima je potrebno najviše stajanja u vreloj vodi (5 do 7 minuta); belim čajevima je potrebno najmanje (samo minut-dva)....
Posni kolač na vodiPosni kolač na vodi
21. april
1
Umutiti šećer i vodu, pa dodati ostale sastojke i dobro promešati. Na papir za pečenje izliti smesu i peći na 200°C 20 minuta. Postan kolač na vodi možete dekorisati šećerom u prahu i bananama po želji....
Posni đevreci na vodiPosni đevreci na vodi
15. april
U toplu vodu dodati šećer, 5 g brašna i kvasac, ostaviti da se aktivira. Brašno prosejati u posudu i dodati so, promešati. Dodati brašnu aktivirani kvasac pa zamesiti testo....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Oba proizvoda su odgovarajuća za kuvanje, ali treba da budete pažljivi i da kupite kvalitetne varijante. Izbegavajte veštačke zamene ili imitirajuće proizvode....