Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Tolstolobik u pergamentuNapravite proreze po ribi i stavite u pleh na veliko parče papria za pečenje. Začinite solju, biberom i sokom od limuna
Isecite peršun, celer i preostali lumun i pospite ribu njima.
Prelijte tostolobika uljem i vinom...
03. sep.
Tolstolobik u folijiRibu očistite, operite i uklonite debelu kožu. Isecite na komade, debljine 1.5 cm ili na filete. Poređajte ih preko pola folije, koju ste prethodno stavili u tavu.
Preko ribe poređajte isečene ostale sastojke, pa sve...
19. jul
Tolstolobik u rerniJoš recepata sa tolstolobikom: Čorba od tolstolobika, Pečeni tolstolobik, Riblja čorba sa tolstolobikom, Prženi tolstolobik sa sosom od belog luka....
10. avgust
Kako se čisti artičoka?Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
29. nov.
Kako se čisti brancin?Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin.
Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
10. mart
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
13. feb.
Tolstolobik na roštiljuRiba se peče na zagrejanom i nauljenom roštilju po 5-6 minuta sa svake strane ili dok ne bude gotova.
Poslužujemo tolstolobika na roštilju sa odgovarajućim prilogom za ribu....
25. jul
Tolstolobik sa pavlakomPrelijte sokom od isceđenog limuna i ostavite tako 40 minuta da se pomešaju arome.
Zagrejte maslac u šerpi, dodate narendan kačkavalj, topljeni sir i pavlaku i mešajte, dok se sve ne rastopi i ne dobij se gusti sos....
01. dec.
Ukusan tolstolobik u tiganjuPoslužite ukusni tolstolovik u tiganju sa krompir salatom kao garnirung.
prijatno!...
20. okt.
Najukusniji tolstolobik u rerniKada se povrće prohladi lagano ga ispasirajte sa malo soli dok ne dobijete homogenu smesu. Začinite smesu biberom i kuminom po ukusu i posolite još, ako je potrebno....
07. jul
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Kako se čiste škampi?Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
20. sep.
1
Pečeni tolstolobik sa posipomNamažite tolstolobika aromatičnom pastom i pospite prezlama i parmezanom.
Zagrejati rernu na 200 stepeni.
Pecite ribu dok ne bude spremna - dovoljno je 20 minuta.
Pečeni tolstolobik sa posipom je spreman....
20. okt.
Tolstolobik sa egzotičnom marinadomPečena riba se služi uz svežu salatu i obavezno sa limunom.
Prijatno!
Tolstolobik sa egzotičnom marinadom je veoma ukusan....
09. avgust
Tolstolobik sa kukuruznom koricomČetkom namažite koricu uljem (da se ne presuši) i zapecite još malo dok ne dobije boju tečnog karamela. Servira se s kriškom limuna i toplim garnirungom....
25. nov.
Tolstolobik u rerni sa krompiromPo želji, uz tolstolobik možete poslužiti i prilog (na primer od paradajza).
Količine u receptu Tolstolobik u rerni sa krompirom mogu da variraju na osnovu vaših ličnih mogućnosti i želje....
29. januar
Tolstolobik u foliji iz rerneOčistite tolstolobike i nasecite ih na kotlete. Najbolje je da se skine koža sa ribe, ali možete je i ostaviti.
Očišćeno meso prelijte marinadom od maslinovog ulja, belog vina, senfa, soli i bibera....
28. jun
Kako se čisti i sprema iverakIverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
31. januar
Kako se čisti i deli zecAli pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
28. april
Pečeni marinirani tolstolobik na roštiljuIpak nemojte je prepeći da se ne bi isušila.
Gotovu ribu pospite maslinovim uljem i poslužite sa garirungom po vašem izboru.
Pečeni marinirani tolstolobik na roštilju je veoma ukusan!...
07. jul
Marinirani tolstolobik na gril tiganjuPremažite tiganj uljem i poređajte kotlete tolstolobika.
Pecite ribu sa obe strane dok ne bude gotova.
Tolstolobik na gril tiganju je veoma ukusan....
21. dec.
Prženi tolstolobik sa zelenim začinimaRiba se očisti od iznutrica i krljušti. iseče se na šajbne i posipa se solju i biberom....
03. feb.
Tolstolobik sa povrćem iz rernePečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta i nakon toga pokrijemo folijom da se dinsta još 40 minuta. Na kraju skidamo foliju i pečemo kratko dok ne dobije lepu koricu....
13. sep.