Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kriške od maline sa čokoladomOstavite da se potpuno ohladi i prelijte istopljenom mlečnom čokoladom.
Kada se stvrdne, voćni kolač isecite na pravougaone kriške.
Čuvati u dobro zatvorenoj posudi.
Kriške od maline sa čokoladom su spremne....
04. nov.
Sorbe od maline sa šampanjcemDesert stavite u zamrzivač na 4 sata, na svakih pola sata mešajte da se stvore ledeni kristali.
Servirajte sa ukrasom od malina i grančica mente....
03. jul
Žele od maline sa bosiljkomU sirup dodajemo želatin i smesu mešamo dok se ne rastvori.
Žele od maline sipamo u 6 posudica i ostavljamo u frižideru na 2 sata....
29. sep.
Smuti od maline sa jagodomZamrznuto voće se dodaje na kraju, da se ne oteža rad blenderu.
Kada ima tečnih sastojaka onda se lakše okreće malo po malo. Super smuti!...
18. okt.
1
Sirće od maline sa medomNakon što prođu dve nedelje procedite sirće - prvo kroz cediljku, a nakon toga i kroz gazu, da se odstrane finije čestice.
Dodajte u oceđeno sirće šaku svežih malina i nalijte u flaše....
26. april
MalineMaline imaju mnogo boja, osim crvenih, mogu biti crne, ljubičaste boje ili zlataste. Maline su vrsta kupine i poznate su kao šećerne maline....
07. jun
Parfe od maline sa pečenom koromParfe od maline ostavljamo u frižidru da se stegne ne manje od 4 sata....
23. jun
Domaći sladoled od maline sa biberomMaline izgnječite kroz metalnu cediljku da dobijete pire. Pre nego što bacite semenke, stavite ih u gazu i ocedite.
Šećer rastopite na vatri sa šoljom i po vode. Procedite i ostavite da se ohlade....
05. april
1
Sladoled od maline i banane sa suvim grožđemMaline izvaditi iz zamrzivača i pustiti da se otope na sobnoj temperaturi pola sata. Ne više, jer nam ne trebaju skroz otopljene vec nesto između.
Prethodno smrznute banane iseci na kolutove i zamrznuti....
25. januar
Kako se čuvaju maline?Maline su vrlo kratkotrajno voće, koje brzo omekša i hvata plesen na sobnoj temperaturi.
Kako se čuvaju maline?
Maline se čuvaju u frižideru i tu mogu izdržati oko 2 dana, ali ne više od toga....
23. jun
Kako se zamrzavaju maline?Razume se, ako imate celu kofu malina, pripremićete mirisno slatko od malina ili džem od malina, ali ima načina da sačuvate svežinu plodova i da uživate u njima čak i tokom zime....
08. nov.
Kompot od malina u flašamaPažljivo očistite maline i operite ih, pazeći sve vreme da ih ne zgnječite.
Odvojite odgovarajuće flaše i stavite po 10 malina u svaku, dodajte šećer po želji. Količina šećera zavisi od veličine flaše....
28. jul
Slatko od malina u rerniOčistite maline tako što odstranite one koje nisu dobre. Sipajte ih u veliku posudu za pečenje, pospite šećerom i ostavite ih da odstoje tako tokom noći....
13. jul
Žele od malina i ribizlaPospite očišćene maline i ribizle šećerom, kuvajte ih na umerenoj vatri dok voće ne pusti sok i šećer se ne istopi....
01. jun
Toping od maline za kolače i deserteU blender sipamo zamrznute maline.
Dodajemo malo vode da se lakše samelje.
Kad se samelju, stavljamo u tiganj.
Ostavite malo da ispari voda, mešajte.
Dodajte šećer. Promešajte sos od maline....
07. maj
Glazura od maline za kolače i torteMeša se ponovo i glazura od maline za kolače i torte se pasira u glatku smesu....
11. april
Kolači od kokosa sa želeom od maline i čokoladomKokosovi kolači se ohlade i u rupicu se sipa tečna čokolada i džem od malina.
Kokosovi kolači sa želeom od malina i čokoladom su gotovi....
29. sep.
Kako se karamelizira luk?Nakon toga, uživajte u procesu i mešajte povremeno, dok luk ne postane smeđe boje ili dok se ne karamelizira, čineći ga da postane sladak i ukusan. Ovo će vam oduzeti oko 10 do 15 minuta....
04. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Sirće od maline za salate sa morskim plodovimaMaline se osčiste od drški i pasiraju se. Prelivaju se sirćetom i mešaju se veoma dobro dok se ne dobije ujednačena smesa.
Hermetički se zatvaraju i smesa se ostavlja na tamnom i hladnom mestu 5 dana....
19. nov.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se prave karamelizirane kokice?Ali kako da pripremimo ukusne karamelizirane kokice?
Neophodno vam je da imate oko 5 šolja gotovih kokica, 1/2 šolje šećera, 5-6 kašika maslaca, 1 prstohvat sode i malo ekstrakta vanile po želji....
03. januar