Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da poboljšamo ukus kafe?Svaki put, kada uživate u prijatnim minutima uz omiljenu šoljicu aromatičnog napitka, čak i ne mislite o tome kako možete da poboljšate ovo zadovoljstvo, koje dobijate.
Većina ljudi tradicionalno uz šoljicu kafe dodaju...
22. jun
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Možda najpopularniji napitak na svetu je kafa. Milioni ljudi započinju svoj dan šoljom aromatične kafe. Okrepljujući napitak sastavni je deo njihove svakodnevice.
Sa tačke gledišta medicine, kafa ima kako svoje pozitivne...
08. dec.
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Mmmmmmmmm. Kafa!
Otkako je Satori Kato, japanski naučnik koji živi u Čikagu, došao na ideju da napravi instant kafu 1901. godine, zrna domaće pečene kafe su odjednom zastarela. Hvala Bogu, ovde je nova generacija koja...
25. jul
Kako sa poboljšamo ukus rakije?Nema ukusnije hrane od domaće! Isto je i sa aperitivom. Proizvođači domaće rakije se obično drže svoje berbe i ne priznaju kupljeni proizvod. Međutim, počeli su da koriste sve više aromatičnih obojenih biljnih supstanci...
29. okt.
Holidejke - ukus prošlostiBiće najpogodnije koristiti kuhinjsku mašinu da umesite lepo i gusto testo.
Možete, naravno, i ručno. Dobijeno testo umotamo u foliju i ostavimo da odstoji 30 minuta u frižideru....
17. okt.
Neodoljivi aranćini - ukus ItalijePirinač se ostavlja da se ohladi. Mocarela se seče na kocke. Od pirinča se oblikuju loptice, a preko njih se dodaje mocarela.
U odvojenim posudicama se pripremaju jaja, brašno i prezle....
30. mart
Zrno kafeNa svakoj kuglici čačkalicom po sredini napraviti šaru da dobije oblik zrna kafe.
Ređati na papir za pečenje i ostaviti da se ohladi....
20. mart
Kako da meku vodu učinimo tvrdom?Za izražavanje tvrdoće vode, važna je koncentracija katjona kalcijuma i magnezijuma. Tvrdoća vode zavisi od sadržaja soli u njoj. Što više soli ima, voda je tvrđa. Ovo se može kategorisati prema njenom jonskom sadržaju....
04. okt.
Različiti mafini za svačiji ukusOvi mafini za svačiji ukus savršeni su za zabavu i svaku priliku....
22. nov.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kolač od kafeDrvrnim štapićem proverite da li je gotovo.
Kad se ohladi u plehu, prebacite ga u odgovarajući poslužavnik.
Prelijte sirupom od konjaka i vode, a kad upije sirup, pospite rendanom belom čokoladom....
22. maj
Liker od kafeOstavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu.
Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle procedimo i sipamo gotov napitak u flašu....
21. maj
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirAko se sir osušio, možete ga ponovo učiniti mekanim i prijatnim na ukus, ako ga izvesno vreme ostavite potopljenog u sveže mleko....
06. mart
Kako da zamrznemo kukuruz?Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima.
Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...
20. dec.