Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da poboljšamo ukus kafe?Kako da poboljšamo ukus kafe?
22. jun
Svaki put, kada uživate u prijatnim minutima uz omiljenu šoljicu aromatičnog napitka, čak i ne mislite o tome kako možete da poboljšate ovo zadovoljstvo, koje dobijate. Većina ljudi tradicionalno uz šoljicu kafe dodaju...
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?
08. dec.
Možda najpopularniji napitak na svetu je kafa. Milioni ljudi započinju svoj dan šoljom aromatične kafe. Okrepljujući napitak sastavni je deo njihove svakodnevice. Sa tačke gledišta medicine, kafa ima kako svoje pozitivne...
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Mmmmmmmmm. Kafa! Otkako je Satori Kato, japanski naučnik koji živi u Čikagu, došao na ideju da napravi instant kafu 1901. godine, zrna domaće pečene kafe su odjednom zastarela. Hvala Bogu, ovde je nova generacija koja...
Kako sa poboljšamo ukus rakije?Kako sa poboljšamo ukus rakije?
29. okt.
Nema ukusnije hrane od domaće! Isto je i sa aperitivom. Proizvođači domaće rakije se obično drže svoje berbe i ne priznaju kupljeni proizvod. Međutim, počeli su da koriste sve više aromatičnih obojenih biljnih supstanci...
Holidejke - ukus prošlostiHolidejke - ukus prošlosti
17. okt.
Biće najpogodnije koristiti kuhinjsku mašinu da umesite lepo i gusto testo. Možete, naravno, i ručno. Dobijeno testo umotamo u foliju i ostavimo da odstoji 30 minuta u frižideru....
Neodoljivi aranćini - ukus ItalijeNeodoljivi aranćini - ukus Italije
30. mart
Pirinač se ostavlja da se ohladi. Mocarela se seče na kocke. Od pirinča se oblikuju loptice, a preko njih se dodaje mocarela. U odvojenim posudicama se pripremaju jaja, brašno i prezle....
Zrno kafeZrno kafe
20. mart
Na svakoj kuglici čačkalicom po sredini napraviti šaru da dobije oblik zrna kafe. Ređati na papir za pečenje i ostaviti da se ohladi....
Kako da meku vodu učinimo tvrdom?Kako da meku vodu učinimo tvrdom?
04. okt.
Za izražavanje tvrdoće vode, važna je koncentracija katjona kalcijuma i magnezijuma. Tvrdoća vode zavisi od sadržaja soli u njoj. Što više soli ima, voda je tvrđa. Ovo se može kategorisati prema njenom jonskom sadržaju....
Različiti mafini za svačiji ukusRazličiti mafini za svačiji ukus
22. nov.
Ovi mafini za svačiji ukus savršeni su za zabavu i svaku priliku....
Duge pitice - ukus iz davninaDuge pitice - ukus iz davnina
26. sep.
Duge pitice - ukus iz davnina, preporučujem sa ajranom....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kolač od kafeKolač od kafe
22. maj
Drvrnim štapićem proverite da li je gotovo. Kad se ohladi u plehu, prebacite ga u odgovarajući poslužavnik. Prelijte sirupom od konjaka i vode, a kad upije sirup, pospite rendanom belom čokoladom....
Liker od kafeLiker od kafe
21. maj
Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu. Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle procedimo i sipamo gotov napitak u flašu....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
Kako da pripremite kinouKako da pripremite kinou
21. jul
Kinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna. Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
Kako da pripremimo tunuKako da pripremimo tunu
16. mart
Tuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Ako se sir osušio, možete ga ponovo učiniti mekanim i prijatnim na ukus, ako ga izvesno vreme ostavite potopljenog u sveže mleko....
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zamrznuti kukuruz je veoma pogodan za pripremu različitih vrsta jela, kao i za konzumaciju nakon dinstanja sa uljem i začinima. Možete zamrznuti sami kukuruz. Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma...