Bonapeti.rs»Saveti»Kako da poboljšamo ukus kafe?

Kako da poboljšamo ukus kafe?

M. GeorgievaM. Georgieva
Početnik
814
Kako da poboljšamo ukus kafe?

Svaki put, kada uživate u prijatnim minutima uz omiljenu šoljicu aromatičnog napitka, čak i ne mislite o tome kako možete da poboljšate ovo zadovoljstvo, koje dobijate.

Većina ljudi tradicionalno uz šoljicu kafe dodaju samo šećer, ne prepoznajući postojanje različitih sastojaka, koji mogu ne samo da poboljšaju ukus napitka, već i da izazovu sasvim različite osećaje ukusa. Dodaci variraju od mleka, krema, voća, kao i čokolade, preko začina i orašastih plodova do sirupa.

Kao što znate, šećer smanjuje tvrdoću vode, a u isto vreme smanjuje i gorčinu same kafe. I nemojte da zaboravite, uz kafu treba da se poslužuje smeđi šećer, koji je, na osnovu istraživanja stručnjaka, mnogo korisniji.

Mlečni dodaci odgovaraju onima, koji žele da osete mekši i nežniji ukus kafe. Samo, nemojte da u vašu kafu dodajete mleko u prahu. Najbolje je da koristite prirodno mleko, koje treba da se dodajte u napitak ako je vruće ili toplo.

Većina osoba voli čokoladu u svom čvrstom stanju, ali dodavanje čokoladnih mrvica u šolju kafe je jedan od najboljih načina da se aromatizuje i zasladi vaš omiljeni napitak.

Voće se mođe kombonovati sa kafom u proizvoljnim količinama, a sve se meša u blenderu. Jači ukus kafe ćete dobiti, ako joj dodate sirup ili karamel.

Orašasti plodovi, kao što su badem, kašu ili orah, treba da budu izmrvljeni skoro do praha i na taj način se pretvaraju u začin, koji može da kafi da specifičan ukus i podcrtava njenu aromu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji