Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
U mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra. Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju....
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Ukus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da sačuvamo jabuke za zimu?Kako da sačuvamo jabuke za zimu?
22. maj
Naravno, jabuke možemo konzervirati i na taj način ih sačuvati u obliku soka od jabuke,slatka od jabuke, marmelade, pirea ili vina....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Sazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
Kako da osušimo papriku za zimuKako da osušimo papriku za zimu
25. januar
Tokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji. Da...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Tako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže. Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Kako da sačuvamo svežinu hleba?
10. dec.
Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Čeri paradajz je izuzetno simpatičan i ukusan. Može da se uključi u svaki recept za salatu, supu i glavno jelo, kako svež, tako i spremljen po nekoj od metoda za čuvanje tokom zime. Karakterišu ga tipičan ukus i bogata...
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Kako bi se sačuvao maksimum korisnih materija u sastavu, nije potrebno kuvati pire unapred. Vodu, šećer i ostale sastojke najbolje je dodati nakon odmrzavanja ako to recept iziskuje....
Voće za zimuVoće za zimu
24. jul
Ne mogu da kažem da je ovo recept, ovo želim da podelim sa svim kuvarima koji su na ovom sajtu, da pokažem kako pripremam voće za zimu, najviše sitno voće, trešnje, maline, višnje, jagode, borovnice....
Karfiol za zimuKarfiol za zimu
02. feb.
Od sastojaka mokrih i suvih napravite tečnost za zalivanje, tako što ćete ih sve sjediniti u jednu posudu i dobro izmešati. Nalijte sa tečnost preko karfiola. Ostavite da odstoji....
Masline za zimuMasline za zimu
03. feb.
Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne. Svaku maslinu zasecite na tri mesta. Staviti u veću posudu i prelijte ključalom vodom, pa nakon toga hladnom. Vodu pomešati sa solju....
Papričice za zimuPapričice za zimu
07. okt.
Kada provre ostaviti da vri pola sata, skloniti sa vatre i tegle ostaviti u toj vodi da se ohlade....
Paradajz za zimuParadajz za zimu
05. okt.
Paradajz se opere i samelje u mašinici za mlevenje mesa ili blenderu. Ako su mnogo vodenast, može da se ukloni višak vode tako što se procede kroz gazu. Prebacuje se u duboku šerpu i stavlja se na ringlu da se kuva....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Nju sam plod stvara kako bi se sačuvao od lošeg vremena. Na nju takođe treba da se obrati pažnja za vreme kupovine, zato što je indikator da li je grožđe bilo oštećeno....
Pikantni pindžur za zimuPikantni pindžur za zimu
21. sep.
Poželjno je da šerpa bude duboka, jer se stvara pena i može da prekipi, jer vatra je umerena, a ne jaka. Kuvajte, dok smesa ne dobije gustinu boze i sklonite sa ringle da se malo ohladi....
Vitaminske bombe za zimuVitaminske bombe za zimu
19. sep.
Tako ćete sačuvati vitamine i moći ćete da osetite ukus svežeg povrća tokom zime....
Pečene paprike za zimuPečene paprike za zimu
22. avgust
Čuvajte na hladnom mestu za zimu....