Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da sačuvamo tikvice za zimuNakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
17. jul
Kako da sačuvamo grašak za zimuU mahunarke spada povrće poput graška, pasulja, sočiva i kikirikija. Ono se veoma lako čuva, a postoji nekoliko načina za to. Grašak će najbolji biti kada se zamrzne. Pasulj i grašak, kada se oljušti, može da s eosuši...
21. sep.
Kako da osušimo jabuke za zimu?Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra. Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju....
23. april
Da sačuvamo grožđe za zimuUkus svežeg grožđa se može osetiti i tokom cele zime, dovoljno je da sačuvate pravilno grožđe za hladne mesece. Potrebni su određeni uslovi da se ne bi stvorila buđ na zrnima....
25. maj
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da sačuvamo jabuke za zimu?Naravno, jabuke možemo konzervirati i na taj način ih sačuvati u obliku soka od jabuke,slatka od jabuke, marmelade, pirea ili vina....
22. maj
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeSazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
30. januar
Kako da osušimo papriku za zimuTokom zime, suve paprike su omiljeno jelo malih i velikih, a za Badnje veče, trpeza je nezamisliva bez tradicionalnih sušenih paprika, punjenih pasuljem. Nanizane suve paprike mogu da služe kao ukras u kuhinji.
Da...
25. januar
Kako da sačuvamo sirTako se sir neće mrviti i sačuvaće se mnogo duže.
Preslan sir se potapa u toplu vodu ili sveže mleko....
06. mart
Kako da sačuvamo svežinu hleba?Najlakše je da se hleb sačuva u obliku dvopeka ili krutona, koji su stavljeni u papirnu kesu na tamnom mestu....
10. dec.
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Da napravimo čeri paradajz za zimuČeri paradajz je izuzetno simpatičan i ukusan. Može da se uključi u svaki recept za salatu, supu i glavno jelo, kako svež, tako i spremljen po nekoj od metoda za čuvanje tokom zime. Karakterišu ga tipičan ukus i bogata...
17. mart
Zašto i kako da zamrznemo jabukeKako bi se sačuvao maksimum korisnih materija u sastavu, nije potrebno kuvati pire unapred. Vodu, šećer i ostale sastojke najbolje je dodati nakon odmrzavanja ako to recept iziskuje....
27. dec.
Voće za zimuNe mogu da kažem da je ovo recept, ovo želim da podelim sa svim kuvarima koji su na ovom sajtu, da pokažem kako pripremam voće za zimu, najviše sitno voće, trešnje, maline, višnje, jagode, borovnice....
24. jul
Karfiol za zimuOd sastojaka mokrih i suvih napravite tečnost za zalivanje, tako što ćete ih sve sjediniti u jednu posudu i dobro izmešati. Nalijte sa tečnost preko karfiola.
Ostavite da odstoji....
02. feb.
Masline za zimuDrvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne.
Svaku maslinu zasecite na tri mesta. Staviti u veću posudu i prelijte ključalom vodom, pa nakon toga hladnom. Vodu pomešati sa solju....
03. feb.
Papričice za zimuKada provre ostaviti da vri pola sata, skloniti sa vatre i tegle ostaviti u toj vodi da se ohlade....
07. okt.
Paradajz za zimuParadajz se opere i samelje u mašinici za mlevenje mesa ili blenderu. Ako su mnogo vodenast, može da se ukloni višak vode tako što se procede kroz gazu.
Prebacuje se u duboku šerpu i stavlja se na ringlu da se kuva....
05. okt.
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Nju sam plod stvara kako bi se sačuvao od lošeg vremena. Na nju takođe treba da se obrati pažnja za vreme kupovine, zato što je indikator da li je grožđe bilo oštećeno....
05. nov.
Pikantni pindžur za zimuPoželjno je da šerpa bude duboka, jer se stvara pena i može da prekipi, jer vatra je umerena, a ne jaka.
Kuvajte, dok smesa ne dobije gustinu boze i sklonite sa ringle da se malo ohladi....
21. sep.
Vitaminske bombe za zimuTako ćete sačuvati vitamine i moći ćete da osetite ukus svežeg povrća tokom zime....
19. sep.