Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečeni beli lukGlavica belog luka se podeli na čenove.
Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana.
Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
24. april
Ukiseljeni beli lukAko su velike, podelite ih. Prelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom.
Poređajte beli luk u teglice, a po želji možete dodati grančice mirođije....
12. avgust
Prženi beli lukKada se beli luk ocedi od ulja, spreman je za konzumaciju, a ukus mu je izvanredan.
Razume se, ne treba da zaboravimo i druge kvalitete belog luka, pored ukusa, a koji su povezani sa ljudskim zdravljem....
12. mart
Marinirani kiseli beli lukNakon toga beli luk je spreman za konzumaciju.
Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto.
Turšija može da se napravi na proleće kada ima dobrog svežeg belog luka....
28. januar
Beli lukJedan od razloga zašto beli luk ima toliko korisnih efekata je njegova sposobnost da smanji količinu slobodnih radikala u krvi....
19. januar
Pečeni beli luk u folijiVažno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži.
Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom.
Budite zdravi!...
19. jul
Nikada nemojte bacati proklijali beli luk, to je velika greška!U proklijalim čenovima belog luka se nalaze hranljivi sastojci kojih nema u običnom belom luku. U njemu se sadrži niz antioksidanasa: alicin, aliin i dialil disulfid.
Zašto treba da jedete proklijao beli luk?...
01. okt.
Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?Ipak se čini da su tako konzervirani lišeni mnogo korisnih hranljivih materija, što doprinosi šteti od njihoog unosa....
25. avgust
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaSterilizujte, ako želite da vam marinirani beli luk traje duže....
02. maj
Marinirani beli luk na hladan načinNakon otprilike mesec dana marinirani beli luk je spreman za konzumaciju.
Prijatno!...
05. jul
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptGotov pečeni beli luk treba da bude mek na dodir. Nakon toga čenove belog luka oljuštimo pritiskanjem i spremni su konzumiranje....
18. januar
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Ne utiče na korisne organizme u stomaku, ali destruktivno deluje na štetne bakterije.
Za prehladu i kašalj konzumirajte sirovi beli luk....
25. maj
Kako sušiti beli luk?Svi smo čuli za koristi od belog luka. Svi ga koristimo u kuvanju. Ako gajite beli luk i imate dobru žetvu, ali ne znate kako da ga sačuvate za zimu, ovaj članak je za vas. Reći ćemo vam kako možete sačuvati beli luk...
06. dec.
Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterolaAko imate visok loš holesterol, potreban vam je detoks i imate potrebu da ojačate imunitet, ovo je vaš recept. Limun se opere i natopi u toploj vodi sa 1 kašičicom sode bikarbone.
Dobro ih operite pod mlazom vode, isecite...
05. mart
Zašto da jedemo beli luk?Specijalisti preporučuju redovnu upotrebu belog luka kod dijabetesa, kao i kod ljudi sa prekomernom telesnom težinom, zbog mogućnosti alicina da zaustavi snabdevanje kiseonika u štetnom holesterolu....
03. april
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti.
Kako čuvati beli luk
Beli luk je lukovičasta biljka koju...
10. okt.
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuPostoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom....
24. dec.
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukAko volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije.
Umesto da žvaćete žvaku...
16. jul
Za šta nam pomaže beli luk?Blagotvorno deluje na pritisak jer značajno smanjuje visok pritisak kod osoba koje boluju od hipertenzije;
- Beli luk snižava holesterol na normalan nivo;
- Pomaže u povećanju dobrog holesterola u količinama koje ne štete...
28. maj
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije poboljšavaju apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina D, inhibiraju procese truljenja, inaktiviraju veoma štetne enzime i sprečavaju apsorpciju amonijaka i drugih toksina....
18. okt.
Zašto su žitarice korisne?Žitarice su neophodne za pravilno varenje, smiriju nervni sistem, daju oseća sitosti, tope masne naslage, a u isto vremenu daju energiju i izdržljivost, dobre reflekse, dugo pamćenje i visoku koncentraciju. Žitarice se,...
28. mart
Beli luk i mleko - obavezni u jelovnikuKapsaicin u ljutim paprikama ne dozvoljavamo u želucu da se razviju štetne bakterije. Slatke paprike su pak bogate vitaminom C, a crveni predstavnici sadrže i lueolin. On štiti od kardiovaskularnih oboljenja....
30. sep.
Kako da ne mirišemo na beli lukBeli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi.
Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
29. april
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukBeli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode.
Šalu na stranu...
26. feb.
Crveni luk - zašto je toliko koristan?On je niskoglikemijska hrana, s obzirom na to da sadrži sasvim malo ugljenih hidrata na štetu vlakana....
04. mart