Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečeni beli lukPečeni beli luk
24. april
Glavica belog luka se podeli na čenove. Ređaju se na ugrejanu ploču. Nekoliko puta se okreću sa svih strana. Predjelo i prilog, najviše ide uz prženu ili pohovanu džigericu....
Ukiseljeni beli lukUkiseljeni beli luk
12. avgust
Ako su velike, podelite ih. Prelijte beli luk vrućom vodom i odmah ga isperite hladnom tekućom vodom. Poređajte beli luk u teglice, a po želji možete dodati grančice mirođije....
Prženi beli lukPrženi beli luk
12. mart
Kada se beli luk ocedi od ulja, spreman je za konzumaciju, a ukus mu je izvanredan. Razume se, ne treba da zaboravimo i druge kvalitete belog luka, pored ukusa, a koji su povezani sa ljudskim zdravljem....
Marinirani kiseli beli lukMarinirani kiseli beli luk
28. januar
Nakon toga beli luk je spreman za konzumaciju. Ako su za zimnicu tegle se stavljaju na hladno mesto. Turšija može da se napravi na proleće kada ima dobrog svežeg belog luka....
Beli lukBeli luk
19. januar
Jedan od razloga zašto beli luk ima toliko korisnih efekata je njegova sposobnost da smanji količinu slobodnih radikala u krvi....
Pečeni beli luk u folijiPečeni beli luk u foliji
19. jul
Važno je da se kaže da pečeni beli luk nema toliko oštar miriš kao sveži. Lepo je da se jede samo beli luk u toku dana, ali je teško, tako da možete jesti laganu hranu zajedno sa belim lukom. Budite zdravi!...
Nikada nemojte bacati proklijali beli luk, to je velika greška!Nikada nemojte bacati proklijali beli luk, to je velika greška!
01. okt.
U proklijalim čenovima belog luka se nalaze hranljivi sastojci kojih nema u običnom belom luku. U njemu se sadrži niz antioksidanasa: alicin, aliin i dialil disulfid. Zašto treba da jedete proklijao beli luk?...
Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?Zašto su konzerve sa tunjevinom štetne?
25. avgust
Ipak se čini da su tako konzervirani lišeni mnogo korisnih hranljivih materija, što doprinosi šteti od njihoog unosa....
Marinirani beli luk sa aromatičnim začinimaMarinirani beli luk sa aromatičnim začinima
02. maj
Sterilizujte, ako želite da vam marinirani beli luk traje duže....
Marinirani beli luk na hladan načinMarinirani beli luk na hladan način
05. jul
Nakon otprilike mesec dana marinirani beli luk je spreman za konzumaciju. Prijatno!...
Pečeni beli luk u foliji - lagan receptPečeni beli luk u foliji - lagan recept
18. januar
Gotov pečeni beli luk treba da bude mek na dodir. Nakon toga čenove belog luka oljuštimo pritiskanjem i spremni su konzumiranje....
Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?Šta sadrži beli luk i zašto ga treba jesti?
25. maj
Ne utiče na korisne organizme u stomaku, ali destruktivno deluje na štetne bakterije. Za prehladu i kašalj konzumirajte sirovi beli luk....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Svi smo čuli za koristi od belog luka. Svi ga koristimo u kuvanju. Ako gajite beli luk i imate dobru žetvu, ali ne znate kako da ga sačuvate za zimu, ovaj članak je za vas. Reći ćemo vam kako možete sačuvati beli luk...
Limun, beli luk i đumbir kod visokog holesterolaLimun, beli luk i đumbir kod visokog holesterola
05. mart
Ako imate visok loš holesterol, potreban vam je detoks i imate potrebu da ojačate imunitet, ovo je vaš recept. Limun se opere i natopi u toploj vodi sa 1 kašičicom sode bikarbone. Dobro ih operite pod mlazom vode, isecite...
Zašto da jedemo beli luk?Zašto da jedemo beli luk?
03. april
Specijalisti preporučuju redovnu upotrebu belog luka kod dijabetesa, kao i kod ljudi sa prekomernom telesnom težinom, zbog mogućnosti alicina da zaustavi snabdevanje kiseonika u štetnom holesterolu....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Luk i beli luk su važne komponente u pripremi raznih jela, bez kojih ukus i aroma nisu isti, pa je dobro da naučite da ovo povrće pravilno čuvate zimi i leti. Kako čuvati beli luk Beli luk je lukovičasta biljka koju...
Kako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucuKako da jedemo beli luk, a da to ne šteti našem želucu
24. dec.
Postoji rasprava, odnostno da li u belom luku ima više koristi ili štete. Skoro su svi čuli da se beli luk naziva prirodnim antibiotikom....
Kako da ne mirišemo na luk i beli lukKako da ne mirišemo na luk i beli luk
16. jul
Ako volite da dodajete sveži luk i beli luk raznim jelima, to će vam osigurati dobar imuni sistem, ali može da izazove neprijatnost zbog neprijatnog daha koji se javlja nakon njegove konzumacije. Umesto da žvaćete žvaku...
Za šta nam pomaže beli luk?Za šta nam pomaže beli luk?
28. maj
Blagotvorno deluje na pritisak jer značajno smanjuje visok pritisak kod osoba koje boluju od hipertenzije; - Beli luk snižava holesterol na normalan nivo; - Pomaže u povećanju dobrog holesterola u količinama koje ne štete...
Bifidobakterije - zašto su korisne?Bifidobakterije - zašto su korisne?
18. okt.
Bifidobakterije poboljšavaju apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina D, inhibiraju procese truljenja, inaktiviraju veoma štetne enzime i sprečavaju apsorpciju amonijaka i drugih toksina....
Zašto su žitarice korisne?Zašto su žitarice korisne?
28. mart
Žitarice su neophodne za pravilno varenje, smiriju nervni sistem, daju oseća sitosti, tope masne naslage, a u isto vremenu daju energiju i izdržljivost, dobre reflekse, dugo pamćenje i visoku koncentraciju. Žitarice se,...
Beli luk i mleko - obavezni u jelovnikuBeli luk i mleko - obavezni u jelovniku
30. sep.
Kapsaicin u ljutim paprikama ne dozvoljavamo u želucu da se razviju štetne bakterije. Slatke paprike su pak bogate vitaminom C, a crveni predstavnici sadrže i lueolin. On štiti od kardiovaskularnih oboljenja....
Kako da ne mirišemo na beli lukKako da ne mirišemo na beli luk
29. april
Beli luk je ukusan i koristan začin, ali ponekada njegova aroma može stvoriti osećaj neprijatnosti, posebno ako trebate sresti i biti u društvu ljudi. Kako biste izbegli ovu neprijatnu posledicu konzumiranja belog luka...
Nekoliko razloga da jedete sveži beli lukNekoliko razloga da jedete sveži beli luk
26. feb.
Beli luk vam može pravti probleme da ostavite dobar utisak na prvom sastanku, ali i da doživite neuspeh u ljubavi, biće vam lakše, jer ako jedete ovo povrće, imaćete dobro zdravlje direktno iz prirode. Šalu na stranu...
Crveni luk - zašto je toliko koristan?Crveni luk - zašto je toliko koristan?
04. mart
On je niskoglikemijska hrana, s obzirom na to da sadrži sasvim malo ugljenih hidrata na štetu vlakana....