Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrzavanje sveže mirođijeZamrzavanje sveže mirođije
16. avgust
Sitno iseckajte grančice mirođije. Možete da iseckate i lisće i grančice. Naseckanu mirođiju ubacite i dobro pritisnite u kutije za jednokratnu upotrebu ili u kutije za zamrzavanje....
Čudesne koristi čaja od žutog kantarionaČudesne koristi čaja od žutog kantariona
06. mart
Ima mnogo namena i još više koristi. Aktivne supstance u njemu podržavaju ukupni imuni sistem i sposobnost borbe protiv štetnih komponenti i dokazano poboljšavaju metabolizam mozga....
Kako da čuvamo svežu mirođiju?Kako da čuvamo svežu mirođiju?
12. dec.
Mirođija je jedan od najčešće korišćenih svežih zelenih začina u balkanskoj kuhinji i mnogo domaćica se pita kako da se sveža mirođija sačuva kada imaju pri ruci mnogo ovog začina....
Čudesne rol-viršleČudesne rol-viršle
10. dec.
1
Ugrejte sveže mleko i rastvorite šećer u njemu. Dodajte ih u brašno, zajedno sa uljem i mašću. Zamesite meko i glatko testo. Podelite na 10 jednakih delova....
Sačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanjaSačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanja
21. maj
Imate ili ste kupili mnogo mirođije i želite da je sačuvate svežom? Ne zamrzavajte je! Predlažemo vam jednu ideju za svežu mirođiju bez zamrzavanja, a recept je toliko lak da se napravi....
Sveže MlekoSveže Mleko
04. sep.
Još od davnina ljudi koriste sveže mleko koa hranu, kao lek, pa čak i za ulepšavanje....
MirođijaMirođija
28. nov.
Na ovaj način, mirođija može da ostane sveža do nedelju dana ili duže....
Eterično ulje mirođijeEterično ulje mirođije
08. dec.
Ulje koje se dobija iz semena biljke emituje aromu koja ne podseća na aromu biljke, ali je veoma sveža i više podseća na začinsku notu kima....
Čudesne vazdušaste mekike sa kvascemČudesne vazdušaste mekike sa kvascem
21. sep.
1
U posudi pomešajte vodu, šećer, kvasac. Dodajte brašno sa solju i promešajte. Ostavite na nekoliko sati pokrivano poklopcem. Treba da se udvostruči. Posle kidajte loptice namazanim rukama i razvucite u krug. Pržite...
Moje čudesne tikvice iz rerneMoje čudesne tikvice iz rerne
15. jul
U posudi pomešamo brašno, začine (suvu mirođiju, mlevenu slačicu, beli luk u prahu, biber, so) i lepo uvaljamo svaku tikvicu. Prebacujemo u pleh, obložen papriom za pečenje....
Sveže mleko sa grizomSveže mleko sa grizom
16. avgust
Mleko se stavi da provri, dodaje se šećer, da se rastvori u njemu. Griz se sipa postepeno uz neprestano mešanje. Vri 5-7 minuta. Sipa se u dezertne posudice. Po želji se posipa cimetom....
Sveže rolnice od tikvicaSveže rolnice od tikvica
21. dec.
Servirajte sveže rolnice od tikice dodatno posute mirođijom. Prijatno!...
Sveže mleko sa šafranomSveže mleko sa šafranom
04. april
Da bi se spremilo mleko sa šafranom, stavljamo sveže mleko da s zagreva na ringli. a pre toga istucamo bademe, šafran i zrnca iz mahuna kardamona u avanu....
Sveže pečurke sa jajimaSveže pečurke sa jajima
23. nov.
Uz svaku porciju se dodaje svež maslac, nakon čega se odozgo posipa isečen peršun. Odvojeno se servira salata po izboru. Prijatno uz sveže pečurke sa jajima!...
Čudesne pogačice sa sirom sa nitimaČudesne pogačice sa sirom sa nitima
09. okt.
Umutimo žumance sa svežim mlekom i rastopljenim maslacem. Namažemo pogačite, smanjujemo temperaturu na 180 stepeni i stavljamo da se peku dok ne porumene, oko 25-30 minuta....
Čuvanje mirođije i peršunaČuvanje mirođije i peršuna
02. dec.
Tako pripremljeni peršun i mirođija koriste se za supe i sosove....
Zamrzavanje peršuna i mirođijeZamrzavanje peršuna i mirođije
13. okt.
Koristite za pripremu soseva, supa, dinstanog mesa, a kalupe bacite, nemojte ih prati....
Sveže paprike sa paradajz sosomSveže paprike sa paradajz sosom
21. jun
U drugom tiganju ili šerpi pravimo sos od paradajza i dodajemo začine i prstohvat soli da paradajz ne kisi ako je svež. Prelivamo paprike, posipamo peršunom....
Sveže taljatele u pikantnom sosuSveže taljatele u pikantnom sosu
23. mart
Pomešamo griz i brašno i pravimo udubljenje. U njega razbijemo jaje. Dodajemo so i maslinovo ulje. Počinjemo da mesimo tvrdo žuto testo. Testo zapečatimo streč folijom i ostavljamo ga u frižideru na 20 minuta. Nakon...
Ukusne sveže školjke sa ljušturomUkusne sveže školjke sa ljušturom
09. mart
Nakon minut sipajte belo vino, ako i isečen svež selen. Začinite solju i biberom po ukusu i poklopite. Kuvajte dok se ukusne školjke sa ljušturom ne otvore i ne budu spremne za konzumaciju....
Sveže mlečno predjelo sa tikvicamaSveže mlečno predjelo sa tikvicama
31. jul
Garnirajte sveže mlečno predjelo sa tikvicama sa listićima mente i servirajte....
Čudesne princeze sa mlevenim mesom i slaninomČudesne princeze sa mlevenim mesom i slaninom
10. dec.
U posudu krupnije izrendamo kačkavalj, razbijemo jaje unutra, dodajemo mleveno meso, so, mleveni biber, sitno iseckanu slaninu i šunku i na kraju dodajemo pivo. Dobor promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Ostavljamo...
Moje čudesne vazdušaste katme (palačinke sa kvascem)Moje čudesne vazdušaste katme (palačinke sa kvascem)
12. avgust
Rastvorite kvasac sa malo vode. U posudu razbijte jaje i umutite ga žicom. Dodajte vodu, kvasac, brašno, vanilu i so. Mešate opet tako da ne ostanu grudve. Ostavite na toplom dok ne udvostruči svoju zapreminu. Zagrejte...
Čaj od mirođijeČaj od mirođije
10. januar
Procedite čaj: Nakon namakanja, koristite finu mrežastu cediljku ili infuzer za čaj da procedite seme mirođije iz čaja. Sipajte čaj u šolju ili čajnik....
Sveže predjelo sa celerom i mandarinamaSveže predjelo sa celerom i mandarinama
03. januar
Očistite celer i krupnije izrendajte. Začinite solju. Dodajte i sitno iseckane listove. Dodajte izmrvljeni sir i krem sir. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Operite mandarine i isecite ih na krugove. Poželjno...