Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrzavanje sveže mirođijeSitno iseckajte grančice mirođije. Možete da iseckate i lisće i grančice.
Naseckanu mirođiju ubacite i dobro pritisnite u kutije za jednokratnu upotrebu ili u kutije za zamrzavanje....
16. avgust
Čudesne koristi čaja od žutog kantarionaIma mnogo namena i još više koristi. Aktivne supstance u njemu podržavaju ukupni imuni sistem i sposobnost borbe protiv štetnih komponenti i dokazano poboljšavaju metabolizam mozga....
06. mart
Kako da čuvamo svežu mirođiju?Mirođija je jedan od najčešće korišćenih svežih zelenih začina u balkanskoj kuhinji i mnogo domaćica se pita kako da se sveža mirođija sačuva kada imaju pri ruci mnogo ovog začina....
12. dec.
Čudesne rol-viršleUgrejte sveže mleko i rastvorite šećer u njemu. Dodajte ih u brašno, zajedno sa uljem i mašću.
Zamesite meko i glatko testo. Podelite na 10 jednakih delova....
10. dec.
1
Sačuvajte mirođiju svežom nekoliko meseci bez zamrzavanjaImate ili ste kupili mnogo mirođije i želite da je sačuvate svežom? Ne zamrzavajte je!
Predlažemo vam jednu ideju za svežu mirođiju bez zamrzavanja, a recept je toliko lak da se napravi....
21. maj
Sveže MlekoJoš od davnina ljudi koriste sveže mleko koa hranu, kao lek, pa čak i za ulepšavanje....
04. sep.
Eterično ulje mirođijeUlje koje se dobija iz semena biljke emituje aromu koja ne podseća na aromu biljke, ali je veoma sveža i više podseća na začinsku notu kima....
08. dec.
Čudesne vazdušaste mekike sa kvascemU posudi pomešajte vodu, šećer, kvasac. Dodajte brašno sa solju i promešajte.
Ostavite na nekoliko sati pokrivano poklopcem. Treba da se udvostruči.
Posle kidajte loptice namazanim rukama i razvucite u krug. Pržite...
21. sep.
1
Moje čudesne tikvice iz rerneU posudi pomešamo brašno, začine (suvu mirođiju, mlevenu slačicu, beli luk u prahu, biber, so) i lepo uvaljamo svaku tikvicu. Prebacujemo u pleh, obložen papriom za pečenje....
15. jul
Sveže mleko sa grizomMleko se stavi da provri, dodaje se šećer, da se rastvori u njemu.
Griz se sipa postepeno uz neprestano mešanje. Vri 5-7 minuta.
Sipa se u dezertne posudice. Po želji se posipa cimetom....
16. avgust
Sveže rolnice od tikvicaServirajte sveže rolnice od tikice dodatno posute mirođijom.
Prijatno!...
21. dec.
Sveže mleko sa šafranomDa bi se spremilo mleko sa šafranom, stavljamo sveže mleko da s zagreva na ringli. a pre toga istucamo bademe, šafran i zrnca iz mahuna kardamona u avanu....
04. april
Sveže pečurke sa jajimaUz svaku porciju se dodaje svež maslac, nakon čega se odozgo posipa isečen peršun. Odvojeno se servira salata po izboru.
Prijatno uz sveže pečurke sa jajima!...
23. nov.
Čudesne pogačice sa sirom sa nitimaUmutimo žumance sa svežim mlekom i rastopljenim maslacem. Namažemo pogačite, smanjujemo temperaturu na 180 stepeni i stavljamo da se peku dok ne porumene, oko 25-30 minuta....
09. okt.
Čuvanje mirođije i peršunaTako pripremljeni peršun i mirođija koriste se za supe i sosove....
02. dec.
Zamrzavanje peršuna i mirođijeKoristite za pripremu soseva, supa, dinstanog mesa, a kalupe bacite, nemojte ih prati....
13. okt.
Sveže paprike sa paradajz sosomU drugom tiganju ili šerpi pravimo sos od paradajza i dodajemo začine i prstohvat soli da paradajz ne kisi ako je svež.
Prelivamo paprike, posipamo peršunom....
21. jun
Sveže taljatele u pikantnom sosuPomešamo griz i brašno i pravimo udubljenje.
U njega razbijemo jaje. Dodajemo so i maslinovo ulje. Počinjemo da mesimo tvrdo žuto testo. Testo zapečatimo streč folijom i ostavljamo ga u frižideru na 20 minuta.
Nakon...
23. mart
Ukusne sveže školjke sa ljušturomNakon minut sipajte belo vino, ako i isečen svež selen.
Začinite solju i biberom po ukusu i poklopite.
Kuvajte dok se ukusne školjke sa ljušturom ne otvore i ne budu spremne za konzumaciju....
09. mart
Sveže mlečno predjelo sa tikvicamaGarnirajte sveže mlečno predjelo sa tikvicama sa listićima mente i servirajte....
31. jul
Čudesne princeze sa mlevenim mesom i slaninomU posudu krupnije izrendamo kačkavalj, razbijemo jaje unutra, dodajemo mleveno meso, so, mleveni biber, sitno iseckanu slaninu i šunku i na kraju dodajemo pivo.
Dobor promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Ostavljamo...
10. dec.
Moje čudesne vazdušaste katme (palačinke sa kvascem)Rastvorite kvasac sa malo vode.
U posudu razbijte jaje i umutite ga žicom. Dodajte vodu, kvasac, brašno, vanilu i so. Mešate opet tako da ne ostanu grudve. Ostavite na toplom dok ne udvostruči svoju zapreminu.
Zagrejte...
12. avgust
Čaj od mirođijeProcedite čaj: Nakon namakanja, koristite finu mrežastu cediljku ili infuzer za čaj da procedite seme mirođije iz čaja. Sipajte čaj u šolju ili čajnik....
10. januar
Sveže predjelo sa celerom i mandarinamaOčistite celer i krupnije izrendajte. Začinite solju. Dodajte i sitno iseckane listove.
Dodajte izmrvljeni sir i krem sir. Mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Operite mandarine i isecite ih na krugove. Poželjno...
03. januar