Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Prstima se pritiska i odozdo na papir za pečenje izlaze mali duguljasti komadići šećernih perli. Ostavljaju se da se osuše....
10. nov.
Kako se prave palačinke - uputstvo za početnikeJedan od najboljih doručaka su palačinke. A ko ne voli palačinke sa medom ili čokoladom?
Postoji mnogo različitih vrsta palačinaka koje možemo lako napraviti kod kuće - palačinke po klasičnom receptu, palačinke sa...
31. okt.
Kako se prave mafini - uputstvo za početnikaSuvi sastojci se pomešaju, pravi se udubljenje i dodaje se mokra smesa. Meša se kašikom. Kalupčići za mafine se premazuju masnočom iznutra i pune se do 3/4 ovima smesom....
01. mart
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeJelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće:
Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
17. mart
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeSvi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
05. nov.
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeJedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....
24. nov.
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikePrave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu.
Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem....
03. dec.
Kako se prave makarone iz rerne - uputstvo za početnikePotrebni sastojci su:
makarone - 500 g
jaja - 5 komada
sveže mleko - 800
sir - 200 g
šećer - 300 g
vanila - 2 komada
maslac - 50 g
Makarone skuvajte prema uputstvu na pakovanju....
26. mart
Kako se pravi milibrot (Uskršnji kolač) - uputstvo za početnikeKako se pravi milibrot - uputstvo za početnike:
Potrebni sastojci:
Brašno - 1.400 g
Jaja - 7 komada
Sveže mleko - 300 ml, na sobnoj temperaturi
Šećer - 450 g
Živi kvasac - 65-70 g
Ulje - 250 ml
So - prstohvat
Vanila...
17. maj
Kako se farbaju jaja - uputstvo za početnikeOno što treba da zapamti svaki početnik u farbanju jaja jeste pravilo prvog ofarbanog jajeta - ono je obavezno crveno....
05. maj
Kako se prave krofne - vodič za početnikeEvo i idealnog recepta, kako biste naučili kako se prave domaće krofne, ukoliko ste početnik....
04. mart
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Hajde da pogledamo kako se pravi lepa turska baklava prema savetima iskusnih domaćica.
Najvažnija tajna svih kolača je izbor odgovarajućeg brašna....
20. april
1
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeRecept za kuvara početnika treba da bude maksimalno uprošćen kako bi bio uspešan. Klasičan recept za složenac sa krompirom je najpogodniji....
24. mart
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeEvo i konkretnih, detaljnih uputstava kako sami da pripremimo pravi domaći majonez:
Sastojci:
Jaje - 1 komad, M veličina
So - 1 prstohvat
Sirće ili limunov sok - 10 g
Ulje ili maslinovo ulje - 200 ml
Priprema i...
18. feb.
Kako se prave burek paprike - vodič za početnikeBurek paprike su pravi klasik u bugarskoj nacionalnoj kuhinji. Ne postoji određeno vreme kada možete da ih jedete - to možete da radite za ručak, tako i u večernje vreme....
17. mart
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeZeč se posoli i začini alevom paprikom i biberom, prave se mali razrezi u mesu i u njih se uguraju komadići slanine....
06. nov.
Pogača za početnike u kuhinjiKratko mesite testo da postane meko i da se ne lepi. Namažite ga uljem i pokrijte krpom da nadođe 40 minuta.
Podelite na 6 lopti + jednu manju za sredinu. Svaku razvucite u okruglu koru veličine tanjira....
28. nov.
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeŠkembe čorba je vrsta supe koja je najčešća u balkanskoj kuhinji. Ova balkanska kuhinja obuhvata zemlje poput Bugarske, Makedonije, Turske, Rumunije i Srbije. Ovo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa...
12. dec.
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeJaka i hranjiva čorba od pasulja nije samo ukusno, nego i neverovatno zdravo glavno jelo.
Pasulj je bogat vitaminima, aminokiselinama i vlaknima, mikroelementima. A protein, koga ima velikoj količini, je deo...
06. mart
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeIsprobanih recepata za svinjske šnicle u rerni je mnogo, ali kuvari početnici treba da počnu sa jednostavnom tehnikom, sa kojom će kasnije stvoriti isprobani recept za jelo koje je svima omiljeno....
01. april
Kako napraviti šećerni sirup - uputstvo za početnikeŠećerni sirup je najčešće korišćeni sastojak u prelivanju ili zaslađivanju ravanije, baklave, kolača, torti ili drugih deserata. Upotreba ovog sirupa je široka zato što ne traži mnogo vremena za pripremu, ne zahteva...
02. april
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeVurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
16. april
Kako se prave figurice za tortuTakođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće.
Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
02. feb.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se pravi dresing za salatu?Kada pravite dresing za salatu, poželjno je da ga ne pripremate previše rano, kako sastojci u njemu ne bi izgubili svoja aromatična svojstva. Dresing uvek pripremajte neposredno pre pripreme salate....
02. maj