Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike

Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike

EliEli
Pomoćnik kuvara
2010
Kore za torte

Svako voli tortu - čokoladnu, sa pavlakom, voćnu i mnoge druge. Trgovinski lanci nas preplavljuju najraznovrsnijim, ali ne shvatamo da ovo što se nudi u prodavnicma izgleda ukusno i primamljivo, ali njegovo poreklo nam nije jasno.

Svaka domaćica treba da zna kako da napravi takvo slatko iskušenje kojim će obradovati svoju porodicu i bližnje. A kada neka prijateljica dođe u goste, ne postoji bolji izbor od kafe sa parčetom apetitne torte.

Zbog toga ćemo u ovom članku pogledati recepte za koru za tortu kako bi svako mogao sam da napravi kore za domaću tortu.

Vreme potrebno za pripremu je otprilike 30 minuta, a torte će biti za osam do deset porcija.

Potrebni sastojci za vašu koru za tortu su:

1. Jaja - 4 komada

2. Šećer - 1 šolja

3. Brašno - 2 šolje

4. Prašak za pecivo - 1 komad

5. Vanila - 2 komada

Način pripreme:

Jaja se mute sa šećerom dok ne počnu da dobijaju belu boju. U njih se dodaje prosejano brašno, u njega se dodaju vanile i prašak za pecivo. Kora se sipa u okruglu tepsiju. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne porumene. Kada se ohladi, možete da je podelite na dva dela - donji deo da prelijete sirupom, a gornji da premažete kremom i ukrasite ili obe kore da premažete kremom.

Druga varijanta za koru za tortu koja je takođe toliko jednostavna i ekonomična je:

Potrebni sastojci:

1. Jaja - 1 komad

2. Šećer - 10 supenih kašika

3. Brašno - 2 šolje

4. Sveže mleko - 2 šolje

5. Prašak za pecivo - 1 komad

6. Vanila - 2 komada

Način pripreme:

Jaje i šećer se ponovo mute dok ne pobele. U njih se dodaju sveže mleko, vanile i na kraju prosejano brašno, koje je prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Sve se dobro promeša i sipa se u okruglu tepsiju sa prečnikom od otprilike 25 do 30 centimetara. Tepsija treba a bude prethodbo nauljena i nabrašnjena da se proizvod ne bi zalepio. Prave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu.

Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
50
41
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni