Svako voli tortu - čokoladnu, sa pavlakom, voćnu i mnoge druge. Trgovinski lanci nas preplavljuju najraznovrsnijim, ali ne shvatamo da ovo što se nudi u prodavnicma izgleda ukusno i primamljivo, ali njegovo poreklo nam nije jasno.
Svaka domaćica treba da zna kako da napravi takvo slatko iskušenje kojim će obradovati svoju porodicu i bližnje. A kada neka prijateljica dođe u goste, ne postoji bolji izbor od kafe sa parčetom apetitne torte.
Zbog toga ćemo u ovom članku pogledati recepte za koru za tortu kako bi svako mogao sam da napravi kore za domaću tortu.
Vreme potrebno za pripremu je otprilike 30 minuta, a torte će biti za osam do deset porcija.
Potrebni sastojci za vašu koru za tortu su:
1. Jaja - 4 komada
2. Šećer - 1 šolja
3. Brašno - 2 šolje
4. Prašak za pecivo - 1 komad
5. Vanila - 2 komada
Način pripreme:
Jaja se mute sa šećerom dok ne počnu da dobijaju belu boju. U njih se dodaje prosejano brašno, u njega se dodaju vanile i prašak za pecivo. Kora se sipa u okruglu tepsiju. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni do 180 stepeni dok ne porumene. Kada se ohladi, možete da je podelite na dva dela - donji deo da prelijete sirupom, a gornji da premažete kremom i ukrasite ili obe kore da premažete kremom.
Druga varijanta za koru za tortu koja je takođe toliko jednostavna i ekonomična je:
Potrebni sastojci:
1. Jaja - 1 komad
2. Šećer - 10 supenih kašika
3. Brašno - 2 šolje
4. Sveže mleko - 2 šolje
5. Prašak za pecivo - 1 komad
6. Vanila - 2 komada
Način pripreme:
Jaje i šećer se ponovo mute dok ne pobele. U njih se dodaju sveže mleko, vanile i na kraju prosejano brašno, koje je prethodno pomešano sa praškom za pecivo. Sve se dobro promeša i sipa se u okruglu tepsiju sa prečnikom od otprilike 25 do 30 centimetara. Tepsija treba a bude prethodbo nauljena i nabrašnjena da se proizvod ne bi zalepio. Prave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu.
Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem.
Komentari