Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da se otarasimo gasova?Ako znate da često patite od gasova, izbegavajte žvakanje žvake....
10. april
Kako da napravimo domaći kravlji sirNakon toga se sipa u čistu i mokru cediljku od gaze ili nekoliko slojeva gaze i ostavlja se da se cedi - otprilike 2-3 sata....
13. januar
Kako da se hranimo nakon proliva• Ako imate grčeve za vreme dijareje, izbegavajte gas - hranu i pića koja ga obrazuju kao što su pasulj, kupus, pivo i gazirani napici....
07. feb.
Kako se prave perlice šećera?na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
10. nov.
Kako da se hranimo nakon gripa i prehlade?Nakon bolovanja je poželjo da se poveća unos voća i povrća, a to može biti i sezonsko....
21. mart
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
02. jul
Kako se konzumiraju koktel škampiU različitim državama postoje različita ponašanja za stolom što se tiče konzumiranja pkampa....
15. avgust
Kako se kuva crveni pasulj?Nakon što je pasulj odstajao neophodno vreme, on se ocedi od vode i stavlja se u posudu u kojoj će se kuvati. Stavlja se voda da se pokriju zrna i nakon što provri, ostavlja se otprilike 10 minuta....
14. okt.
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomPotopimo pasulj prethodne noći.
Sledećeg dana ga ocedimo, operemo i stavljamo da se kuva. Ja menjam vodu 2 puta.
Kad promenimo drugi put vodu, isečemo luk i stavljamo da se kuva sa pasuljem....
09. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema, pospite kožu biberom, solju i začinima;
- optimalna udaljenost roštilja od uglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši;
- tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom...
07. avgust
Zašto se od pasulja dobijaju gasovi?Pasulj, kao jelo, kod nas je prisutan skoro u svakoj porodici, uprkos tome što je njegova konzumacija povezana sa povećanim stvaranjem gasova. Zbog čega se to dešava?...
08. avgust
Paprikaš od pasulja s celeromNakon što voda ponovo provri dodaju se šargarepa i celer, narendani na sitno rende, kocka bujona od povrća, nana i beli luk, iseckani na sitno, so se ne stavlja, da bi se lakše skuvao pasulj....
26. maj
Salata od pasulja i sočivaU posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka.
Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
18. feb.
Čorba od pasulja s paprikamaNakon toga dodajte očišćene i isečene paprike i paradajz.
Čorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
27. jun
Janija od pasulja u đuvečariPotopimo pasulj da odstoji tokom noći u vodi.
Stavljamo ga da se kuva i kad provri, stavljamo jednu kašičicu sode bikarbone i kuvamo 10 minuta. Posle ga dobro operemo i prebacujemo u đuvečaru....
23. maj
Ćufte od pasulja u rerniPo želji možemo da ostavimo smesu malo da se ohladi i stegne, ali možemo i odmah početi da oblikujemo male krugove i spljeskane ćuftice od pasulja, tako što pre toga nauljimo ruke nerafinisanim suncokretovim ulje, budući...
21. maj
Potaž od pasulja i krompiraUmešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj.
Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta....
17. feb.
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaPasulj se potopi u vodu prethodno veče na 1 noć. Nakon toga se kuva na uobičajeni način, dok ne budu gotova zrna. Iscedi se.
Mesi se testo i ostavlja se da nadođe na sobnoj temperaturi....
24. jun
Čorba od pasulja u multikukeruOstavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa.
Čorba od pasulja u multikukeru je ekonomično i ukusno jelo, idealno za one koji poste, a i ne samo za njih....
01. april
Čorba od pasulja s paradajzomSipajte oko litar i po vode i ostavite da proključa.
Kada se to desi, smanjite vatru i dodajte bujon od povrća.
Kuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva....
19. avgust
Pire od belog pasulja i parmezanaZačinite po ukusu, dodajući još malo limunovog soka ako mislite da treba.
Poslužite na sobnoj temperaturi na hlebu, bagetu ili tosiranom hlebu.
Slobodno upotrebite koji god beli pasulj više volite....
16. feb.
Salata od pasulja u pečenoj papriciPrvo skuvajte zreo pasulj. Pre nego što sklonite sa vatre, 10-15 minuta, dodajte šargarepu i so.
Oecite i sklonite na stranu, da se ohladi.
Krupnije paprike /oko 5-6 komada/ odvojite za punjenje....
21. april
Ukusna salata od pasulja i paprikaPasulj se natopi prethodno veče i sledećeg dana se skuva.
Paprike sa ispeku i oljušte se.
Nakon toga se iseku na male kocke.
Beli luk i luk se očiste dobro i iseku na veoma sitno....
02. april