Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da se otarasimo gasova?Kako da se otarasimo gasova?
10. april
Ako znate da često patite od gasova, izbegavajte žvakanje žvake....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Nakon toga se sipa u čistu i mokru cediljku od gaze ili nekoliko slojeva gaze i ostavlja se da se cedi - otprilike 2-3 sata....
Kako da se hranimo nakon prolivaKako da se hranimo nakon proliva
07. feb.
• Ako imate grčeve za vreme dijareje, izbegavajte gas - hranu i pića koja ga obrazuju kao što su pasulj, kupus, pivo i gazirani napici....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
Kako da se hranimo nakon gripa i prehlade?Kako da se hranimo nakon gripa i prehlade?
21. mart
Nakon bolovanja je poželjo da se poveća unos voća i povrća, a to može biti i sezonsko....
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?
02. jul
Često, čitajući recepte za različite specijalite od testa, nailazimo na izraz nemojte da premesite testo, ali bez ikakvih uputstava kako da izbegnemo ovu grešku. U ovom članku ćemo pokušati da objasnimo zašto se ovaj problem...
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
U različitim državama postoje različita ponašanja za stolom što se tiče konzumiranja pkampa....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Nakon što je pasulj odstajao neophodno vreme, on se ocedi od vode i stavlja se u posudu u kojoj će se kuvati. Stavlja se voda da se pokriju zrna i nakon što provri, ostavlja se otprilike 10 minuta....
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomSiromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukom
09. april
Potopimo pasulj prethodne noći. Sledećeg dana ga ocedimo, operemo i stavljamo da se kuva. Ja menjam vodu 2 puta. Kad promenimo drugi put vodu, isečemo luk i stavljamo da se kuva sa pasuljem....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
, pospite kožu biberom, solju i začinima; - optimalna udaljenost roštilja od uglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši; - tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom...
Zašto se od pasulja dobijaju gasovi?Zašto se od pasulja dobijaju gasovi?
08. avgust
Pasulj, kao jelo, kod nas je prisutan skoro u svakoj porodici, uprkos tome što je njegova konzumacija povezana sa povećanim stvaranjem gasova. Zbog čega se to dešava?...
Paprikaš od pasulja s celeromPaprikaš od pasulja s celerom
26. maj
Nakon što voda ponovo provri dodaju se šargarepa i celer, narendani na sitno rende, kocka bujona od povrća, nana i beli luk, iseckani na sitno, so se ne stavlja, da bi se lakše skuvao pasulj....
Salata od pasulja i sočivaSalata od pasulja i sočiva
18. feb.
U posudi pomešamo skuvani pasulj (1 šolju), sočivo i šargarepu. Dodajemo krugove isečenog praziluka od belog dela struka. Začinjavamo solju, uljem i jabukovim sirćetom po ukusu....
Čorba od pasulja s paprikamaČorba od pasulja s paprikama
27. jun
Nakon toga dodajte očišćene i isečene paprike i paradajz. Čorbu od pasulja na kraju pospite sa usitnjenim peršunom i nanom po ukusu....
Janija od pasulja u đuvečariJanija od pasulja u đuvečari
23. maj
Potopimo pasulj da odstoji tokom noći u vodi. Stavljamo ga da se kuva i kad provri, stavljamo jednu kašičicu sode bikarbone i kuvamo 10 minuta. Posle ga dobro operemo i prebacujemo u đuvečaru....
Ćufte od pasulja u rerniĆufte od pasulja u rerni
21. maj
Po želji možemo da ostavimo smesu malo da se ohladi i stegne, ali možemo i odmah početi da oblikujemo male krugove i spljeskane ćuftice od pasulja, tako što pre toga nauljimo ruke nerafinisanim suncokretovim ulje, budući...
Potaž od pasulja i krompiraPotaž od pasulja i krompira
17. feb.
Umešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj. Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta....
Fantazija od pasulja u đuvečaricamaFantazija od pasulja u đuvečaricama
24. jun
Pasulj se potopi u vodu prethodno veče na 1 noć. Nakon toga se kuva na uobičajeni način, dok ne budu gotova zrna. Iscedi se. Mesi se testo i ostavlja se da nadođe na sobnoj temperaturi....
Čorba od pasulja u multikukeruČorba od pasulja u multikukeru
01. april
Ostavljam posni pasulj u uređaju i kad otvorim poklopac, tako se kuvanje nastavlja i nakon kraja programa. Čorba od pasulja u multikukeru je ekonomično i ukusno jelo, idealno za one koji poste, a i ne samo za njih....
Čorba od pasulja s paradajzomČorba od pasulja s paradajzom
19. avgust
Sipajte oko litar i po vode i ostavite da proključa. Kada se to desi, smanjite vatru i dodajte bujon od povrća. Kuvajte na slaboj vatri dok se pasulj ne skuva....
Pire od belog pasulja i parmezanaPire od belog pasulja i parmezana
16. feb.
Začinite po ukusu, dodajući još malo limunovog soka ako mislite da treba. Poslužite na sobnoj temperaturi na hlebu, bagetu ili tosiranom hlebu. Slobodno upotrebite koji god beli pasulj više volite....
Salata od pasulja u pečenoj papriciSalata od pasulja u pečenoj paprici
21. april
Prvo skuvajte zreo pasulj. Pre nego što sklonite sa vatre, 10-15 minuta, dodajte šargarepu i so. Oecite i sklonite na stranu, da se ohladi. Krupnije paprike /oko 5-6 komada/ odvojite za punjenje....
Ukusna salata od pasulja i paprikaUkusna salata od pasulja i paprika
02. april
Pasulj se natopi prethodno veče i sledećeg dana se skuva. Paprike sa ispeku i oljušte se. Nakon toga se iseku na male kocke. Beli luk i luk se očiste dobro i iseku na veoma sitno....