Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti. Kada se kuvaju, protein iz jaja...
Jede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zaštoJede Vam se slatko, kiselo ili slano? Pogledajte zašto
22. jul
Hrana u neprerađenom obliku pomaže za olakšanje grčeva i smirivanje želuca;/page page4. Želja za kiselim Želja za kiselim se javlja, kada je organizmu potrebna stimulacija jetre ili žuči....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Pošto kiseljak obezbeđuje ogromnu dozu vlakana, vitamine A, C i B6, gvožđe, magnezijum, kalijum i kalcijum, smatra se zdravom hranom. U apotekama, kiseljak je dostupan u obliku čaja....
Zašto da jedemo više pikantnih jelaZašto da jedemo više pikantnih jela
20. dec.
U ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto....
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?
04. nov.
Ali da li je vredno da ga jedete, ukoliko se pridržavate pravila tankog struka. Da li smemo da jedemo kukuruz i da li je on dijetalni proizvod - odgovor na ovo i druga pitanja nalazi se u članku....
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
U njemu se nalazi hemikalija koja se zove indol-3-karbinol. Utvrđeno je da smanjuje rizik od razvoja različitih oblika raka. Takođe pomaže u popravljanju DNK u oštećenim ćelijama....
Ulje od vanile - koristi i primenaUlje od vanile - koristi i primena
28. jun
Plod vanile proizvodi dragoceno eterično ulje vanile, koje svoje mesto nalazi u medicini, kozmetici, aromaterapiji i još mnogo toga....
Slatko ili med od maslačkaSlatko ili med od maslačka
23. maj
1
Od ove doze izašlo mi je 6 teglica od pirea i 3 po 410 grama....
Sirup od drenjina ili šipakaSirup od drenjina ili šipaka
05. jun
Oprane plodove preliti vodom i ostaviti nekoliko sati da omekšaju, nakon toga ih kuvati 20-30 minuta. Sok iscediti, dodati šećer i limunsku kiselinu. Ponovo skuvati, zatim procediti i naliti u čiste, suve flaše....
Koktel Crna kravaKoktel Crna krava
05. okt.
Ova energetska bomba je poznata u sveku kao koktel Crna krava....
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Zašto da jedemo više luka svakog dana?
09. avgust
Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje? Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je korisno da jedemo krompir pire?
18. dec.
Korisno je da ih jedete kod bolesti bubrega i mokraćnih puteva....
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima. Egzotična biljka potiče...
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Ako želite da se hranite zdravo, cvekla bi trebalo da bude nezaobilazan deo vaše ishrane. Naučite takođe kako čuvati cveklu i za šta je dobar sok od cvekle....
Istina! Sok od limuna i soda bikarbona leče rakIstina! Sok od limuna i soda bikarbona leče rak
29. avgust
Uprkos tome što je limun kiseo on je alkalna hrana i pomaže ph balansu u čovekovom organizmu. Prema poslednjim proučavanjima napitak od limuna i sode ubija ćelije raka i ima hiljadu puta jači efekat od hemoterapije....
Čorba od telećih rebara ili koleniceČorba od telećih rebara ili kolenice
06. sep.
) ili sok od paradajza (ili 1 supenu kašiku paradajz pirea), jednu isečeno teleće meso (od kolenice je najukusnije, posebno kad stavite i kost), šargarepu (prepečenu na ringli), 1 malu glavicu luka (takođe malo prepečenu...
Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?Zašto treba da jedemo kiselo mleko svakog dana?
18. jun
Njegove koristi su tu zbog sadržaja vitamina K1 i K2; probiotika, mikoelemenata, među kojima se ističu kalcijum, magnezijum i kalijum. Zajedno sa vlaknima oni doprinose zdravoj ishrani....