Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnog šaranaOna može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
23. okt.
Tajna ukusnog frikaseaKada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu.
U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
02. maj
Tajna ukusnog sočivaAli kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva!
Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
26. sep.
Tajna ukusnog kapućinaKapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
29. januar
Kadaif sa orasimaRasporedite kadaif na 10 jednakih delova. Po sredini stavite seckane orahe i umotajte u rolat. Poređajte kadaif u nauljeni pleh i prelijte vrućim maslacem.
Pecite u umerenoj rerni dok ne porumeni....
21. jul
Kadaif sa mlekomPolovinu kadaifa poređajte u nauljen pleh i pospite ga naseckanim orasima. Odozgo stavite preostali kadaif i sve pokrijte komadićima maslaca.
Pecite u slaboj rerni dok ne porumeni....
21. jul
Kadaif sa pavlakomKada poređate kadaif, pecite ga do prijatne zlatne boje. za to vreme pripremite gust sirup od šećera i vode.
Ispečeni kadaif prelijte sirupom, vratite ga u slabu rernu da se dopeče još 15 minuta....
12. okt.
Kadaif sa lešnicimaPecite, dok kadaif ne dobije zlatnu koricu. Ostavite ga da se ohladi....
25. april
Tajna ukusnog prženog šaranaMeđtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata.
Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
24. feb.
Tajna ukusnog prženog pirinčaMalo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete.
Kada želimo da spremimo...
19. sep.
Tajne ukusnog pilavaDanas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav.
1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
26. maj
Tajne ukusnog rižotaPostoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja:
1....
03. april
Kadaif sa svežim siromRastopimo preostali margarin i njime prelivamo kadaif.
Pečemo u rerni dok kadaif ne porumeni. Kad bude gotov vadimo iz rerne i prelivamo sirupom....
01. avgust
Kadaif sa celim orasimaPolovinu kadaifa rasporedite u ravnomerni sloj u pleh i pospite ih orasima. Preko oraha stavite drugu polovinu kadaifa i na kraju stavite komadiće maslaca....
21. jul
Ekonomičan kadaif sa limunomGotov kadaif prelivamo šećernim sirupom.
Ostavljamo na oko 1-2 sata da upije sirup i serviramo. Po želji možemo da sa šlagom i sladoledom....
14. april
Sočan kadaif sa kremomPoređajte kadaif u duboki pleh i prelijte ga sirupom. Ostavite kadaif da se natopi.
Ugrejte sveže mleko na vatri. Dodajte šećer i razmućen puding. Mešajte neprestano dok se krem ne zgusne....
30. dec.
Fantastičan kadaif sa pistaćimaOtopite maslac i prelijte kadaif, a zatim preko prelijte sirup.
Isitnite pistaće i preko ih posipajte. Ostavite kadaif da dobro upije sirup, a onda ga poslužite za sat vremena....
13. april
Kadaif sa mekanim kremomRasporedimo polovinu kadaifa u pleh, pritiskamo lepo i poravnamo. Sipamo krem odozgo i sipamo ravnomerno preostali deo kadaifa.
Stavljamo kadaif sa mekanim kremom u plehu u frižider na 3-4 sata....
22. januar
Tajna ukusnih škampaVećina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
06. januar
Tajna ukusnih palačinkiKako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti.
Ako ste...
19. feb.
Tajna ukusnih mekikaEvo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
26. sep.
Tajna ukusnog nadeva za paprikePunjene paprike su jedno od veoma tradicionalnih balkanskih jela koje volimo bez rezerve i jedemo s zadovoljstvom i apetitom. Jedva da postoji trpeza na kojoj nisu prisutne, posebno za neki praznik, kao što je Badnje...
03. maj
Korneti od kadaifa sa kremomNjime zalivamo kornete od kadaifa sa kremom.
Ako volite veoma slatke deserte i turske kolače, dopašće vam se i ovaj kulinarski predlog....
22. okt.
Kadaif sa pavlakom i jagodamaStavite kadaif u odgovarajući tanjir. Napravite sirup od šećera i 2 šolje vode. Ostavite da se malo zgusne.
Dodajte vanilu, koru limuna i masalc. Ostavite da se malo ohladi i prelijte kadaif....
31. jul
Kadaif sa orasima preliven sirupomDeo kadaifa rasporedite u pleh. Pospite delom oraha, koji su nasečeni na krupnije. Odozgo rasporedite preostali kadaif.
Maslac istopite i njime prelijte kadaif. Na kraju pospite preostalim orasima....
21. jul