Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tajna ukusnog šaranaTajna ukusnog šarana
23. okt.
Ona može da bude ukusno glavno jelo ili meze za svaki drugi dan godine....
Tajna ukusnog frikaseaTajna ukusnog frikasea
02. maj
Kada se sos dovoljno zgusne, dodajte mu piletinu i uživajte sa svojim najmilijima u izuzetno ukusnom i uspešno pripremljenom frikaseu. U ovom članku možete videti Tri načina da napravite frikase....
Tajna ukusnog sočivaTajna ukusnog sočiva
26. sep.
Ali kako se pravi ukusno sočivo? Evo tajne ukusnog sočiva! Da biste pripremili ukusno sočivo, prvo ga dobro očistite i operite. Lepo je da operete hladnom vodom i da osravite do pola sata-sat vremena u vodi....
Tajna ukusnog kapućinaTajna ukusnog kapućina
29. januar
Kapućino, na italijanskom Cappuccino, predstavlja italijanski topli napitak spremljen od kafe i mleka. 8. novembra se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava Dan kapućina, što je povod da malo razgovaramo o tome kako...
Kadaif sa orasimaKadaif sa orasima
21. jul
Rasporedite kadaif na 10 jednakih delova. Po sredini stavite seckane orahe i umotajte u rolat. Poređajte kadaif u nauljeni pleh i prelijte vrućim maslacem. Pecite u umerenoj rerni dok ne porumeni....
Kadaif sa mlekomKadaif sa mlekom
21. jul
Polovinu kadaifa poređajte u nauljen pleh i pospite ga naseckanim orasima. Odozgo stavite preostali kadaif i sve pokrijte komadićima maslaca. Pecite u slaboj rerni dok ne porumeni....
Kadaif sa pavlakomKadaif sa pavlakom
12. okt.
Kada poređate kadaif, pecite ga do prijatne zlatne boje. za to vreme pripremite gust sirup od šećera i vode. Ispečeni kadaif prelijte sirupom, vratite ga u slabu rernu da se dopeče još 15 minuta....
Kadaif sa lešnicimaKadaif sa lešnicima
25. april
Pecite, dok kadaif ne dobije zlatnu koricu. Ostavite ga da se ohladi....
Tajna ukusnog prženog šaranaTajna ukusnog prženog šarana
24. feb.
Međtuim, ukoliko se prženi šaran spremi na pravilan način, to će dovesti do zaista "ukusnog" rezultata. Kako da napravimo savršenog ukusnog šarana?...
Tajna ukusnog prženog pirinčaTajna ukusnog prženog pirinča
19. sep.
Malo je ljudi u svetu koji ne vole da jedu pirinač. Na prvom mestu, prvo nam padaju na pamet Japanci i Kinezi, ali zapravo pirinač u različitim oblicima se konzumira u svim krajevima planete. Kada želimo da spremimo...
Tajne ukusnog pilavaTajne ukusnog pilava
26. maj
Danas ćemo vam otkriti nekoliko tajni, koje će vam pomoći da napravite idealni pilav. 1. Važno je da znate da glavna tajna pilava nije u namirnicama, već u načinu njegove pripreme....
Tajne ukusnog rižotaTajne ukusnog rižota
03. april
Postoji bezbroj recepata da se rižoto spremi, ali pre nego što prionete na spremanje, važno je da znate neke od tajni njegovog spremanja: 1....
Kadaif sa svežim siromKadaif sa svežim sirom
01. avgust
Rastopimo preostali margarin i njime prelivamo kadaif. Pečemo u rerni dok kadaif ne porumeni. Kad bude gotov vadimo iz rerne i prelivamo sirupom....
Kadaif sa celim orasimaKadaif sa celim orasima
21. jul
Polovinu kadaifa rasporedite u ravnomerni sloj u pleh i pospite ih orasima. Preko oraha stavite drugu polovinu kadaifa i na kraju stavite komadiće maslaca....
Ekonomičan kadaif sa limunomEkonomičan kadaif sa limunom
14. april
Gotov kadaif prelivamo šećernim sirupom. Ostavljamo na oko 1-2 sata da upije sirup i serviramo. Po želji možemo da sa šlagom i sladoledom....
Sočan kadaif sa kremomSočan kadaif sa kremom
30. dec.
Poređajte kadaif u duboki pleh i prelijte ga sirupom. Ostavite kadaif da se natopi. Ugrejte sveže mleko na vatri. Dodajte šećer i razmućen puding. Mešajte neprestano dok se krem ne zgusne....
Fantastičan kadaif sa pistaćimaFantastičan kadaif sa pistaćima
13. april
Otopite maslac i prelijte kadaif, a zatim preko prelijte sirup. Isitnite pistaće i preko ih posipajte. Ostavite kadaif da dobro upije sirup, a onda ga poslužite za sat vremena....
Kadaif sa mekanim kremomKadaif sa mekanim kremom
22. januar
Rasporedimo polovinu kadaifa u pleh, pritiskamo lepo i poravnamo. Sipamo krem odozgo i sipamo ravnomerno preostali deo kadaifa. Stavljamo kadaif sa mekanim kremom u plehu u frižider na 3-4 sata....
Tajna ukusnih škampaTajna ukusnih škampa
06. januar
Većina ljubitelja morskih plodova daje prednost škampima, s obzirom na to da oni nisu samo pravi delikates, nego su i mnogo ukusni....
Tajna ukusnih palačinkiTajna ukusnih palačinki
19. feb.
Kako vam se u testu za palačinke ne bi pravile grudvice, treba da dodajete brašno u nekoliko navrata, neprestano mešajući. Čak i da mutite testo mikserom, ako isipate sve odjednom, grudviće će se opet napraviti. Ako ste...
Tajna ukusnih mekikaTajna ukusnih mekika
26. sep.
Evo tajne ukusnih mekika! Ona je u sodi bikarboni. Da bi bile mekane i vazdušaste stavite prstohvat sole....
Tajna ukusnog nadeva za paprikeTajna ukusnog nadeva za paprike
03. maj
Punjene paprike su jedno od veoma tradicionalnih balkanskih jela koje volimo bez rezerve i jedemo s zadovoljstvom i apetitom. Jedva da postoji trpeza na kojoj nisu prisutne, posebno za neki praznik, kao što je Badnje...
Korneti od kadaifa sa kremomKorneti od kadaifa sa kremom
22. okt.
Njime zalivamo kornete od kadaifa sa kremom. Ako volite veoma slatke deserte i turske kolače, dopašće vam se i ovaj kulinarski predlog....
Kadaif sa pavlakom i jagodamaKadaif sa pavlakom i jagodama
31. jul
Stavite kadaif u odgovarajući tanjir. Napravite sirup od šećera i 2 šolje vode. Ostavite da se malo zgusne. Dodajte vanilu, koru limuna i masalc. Ostavite da se malo ohladi i prelijte kadaif....
Kadaif sa orasima preliven sirupomKadaif sa orasima preliven sirupom
21. jul
Deo kadaifa rasporedite u pleh. Pospite delom oraha, koji su nasečeni na krupnije. Odozgo rasporedite preostali kadaif. Maslac istopite i njime prelijte kadaif. Na kraju pospite preostalim orasima....