Facebook
Omiljeno
Pinterest
Hladno predjelo sa tunjevinom i pavlakomPospite sokom od limuna, prelijte majonezom i pospite sitno isečenom mirođijom (može i suvom).
Servirajte predjelo ohlađeno u odgovarajućem poslužavniku.
Hladno predjelo sa tunjevinom i pavlakom je gotovo....
Hladno predjelo sa tikvicamaHladan rolat odvijamo i oblilno namažemo kremastom smesom. Ređamo kapar u jednom delu i uvijamo.
Čuvamo u frižideru i serviramo rolat isečen na krugove, dobro ohlađen....
Hladno sušeno goveđe mesoOstavite ga da odstoji 7 dana na hladnom mestu, na temperaturi do 8 stepeni. Posle 7 dana izvadite teletinu i desalinizirajte je pod tekućom vodom 4 sata....
Hladno testo za uskršnji kolačUmutite jaja sa šećerom dok se ne rastope i dodajte sveže mleko, vanilu, koru od pomorandže i esenciju.
Rastopite mast i maslac, prosejte brašno i napravite udubljenje....
Pečurke sa dimljenom piletinom i kačkavaljemIzvadite posudu iz rerne, skinite poklopac i u svaku pečurku stavite pripremljeni nadev od sitno isekcane dimljene piletine, narendanog kačkavalja i bibera. Ponovo vratite u rernu i zapecite punjene pečurke bez poklopca....
Krompirići sa dimljenom slaninom i pečurkamaKrompir oguliti i skuvati u slanoj vodi. Ocediti od vode i propržiti u malo masnoće. Izvaditi i staviti u pusudu za pečenje.
U istoj masnoći propržite slaninu i pečurke. Pospite ih solju i biberom....
Jelo od leblebija i dimljene slanineJelo sa leblebijama kuvajte 2-3 minuta i dodajte isečeno zelje (spanać).
Jelo od leblebija i dimljene slanine je gotovo, nakon što se zelje (spanać) popari.
Prijatno!...
Dimljeni losos sa narom i kapromIzvadimo kriške, preko njih raspoređujemo smesu od lososa i posipamo bruskete svežim peršunom.
Ovaj dimljeni losos sa narom i kaprom je svež letnji predlog koji ide uz čašu ohlađenog belog vina!...
Proja sa mlaćenicom i dimljenom paprikomU dublju posudu sipati palentu, brašno, so, prašak za pecivo, dimljenu slatku papriku i sodu bikarbonu.
Jaja razbiti i umutiti sa mlaćenicom i uljem. Sipati u suve sastojke i sjediniti....
Čorba od kupusa i dimljene slanineIsečemo dimljenu slaninu na kocke i zapržimo je dok ne postane zlataste.
Nakon toga dodajemo je u supu. Ostavljamo čorbu da se kuva dok ne bude gotova....
Kiš sa dimljenom piletinom i prazilukomZa to vreme očistite praziluk i isecite ga ba sitno. Izdinstajte ih u 2 kašik ulja dok ne omekša. Dodajte na sitno isečeno dimljeno pileće meso. Promešajte i sklonite sa ringle. Začinite solju i biberom. Ohladite....
Ražnjić od oktopoda i dimljenog lososaNižemo oktopoda na ražnjić, dok tu i tamo između parčića stavljamo i lososa. Ređamo u veliki tanjir za serviranje i posipamo sa malo maslinovog ulja i soli....
Janija od dimljene slanine, leblebija i zeljaSlanina se seče i proprži se u ulju.
Vadi se iz tiganja i u masnoći se proprži sitno iseckana šargarepa, mladi luk i mladi beli luk.
Začinjava se majčinom dušicom i lovorovim listom.
Slanina se vraća u tiganj....