Facebook
Omiljeno
Pinterest
Hladno predjelo sa tunjevinom i pavlakomPospite sokom od limuna, prelijte majonezom i pospite sitno isečenom mirođijom (može i suvom).
Servirajte predjelo ohlađeno u odgovarajućem poslužavniku.
Hladno predjelo sa tunjevinom i pavlakom je gotovo....
Hladno kuvana turšijaSeosku turšiju sipajte u tegle i kuvajte 5 minuta za sterilizaciju.
Od navedenih količina dobije se 15-16 tegli od 800 g hladno kuvane turšije....
Hladno predjelo sa tikvicamaMožete staviti i druge po izboru, da dodate beli luk ili kobasicu, a zašto ne i sir.
Hladan rolat odvijamo i oblilno namažemo kremastom smesom. Ređamo kapar u jednom delu i uvijamo....
Hladno sušeno goveđe mesoOstavite ga da odstoji 7 dana na hladnom mestu, na temperaturi do 8 stepeni. Posle 7 dana izvadite teletinu i desalinizirajte je pod tekućom vodom 4 sata....
Hladno testo za uskršnji kolačAktivirajte kvasac tako što sipate 2 supene kašike šećera, lepo mešajte dok ne dobijete strukturu testa za palačinke, sipajte oko 100 ml mlakog mleka i oko 2 supene kašike brašna....
Hladno predjelo ili prilog sa tikvicama/undefined Evo još jedne odlične ideje za predjelo od tikvica koje možete koristiti i kao prilog. Ovo može biti predjelo ili prilog. Veoma je ukusno i sveže.
Možete napraviti i veću količinu....
Čorba od kupusa i dimljene slanineIsečemo dimljenu slaninu na kocke i zapržimo je dok ne postane zlataste.
Nakon toga dodajemo je u supu. Ostavljamo čorbu da se kuva dok ne bude gotova....
Krompirići sa dimljenom slaninom i pečurkamaKrompir oguliti i skuvati u slanoj vodi. Ocediti od vode i propržiti u malo masnoće. Izvaditi i staviti u pusudu za pečenje.
U istoj masnoći propržite slaninu i pečurke. Pospite ih solju i biberom....
Pečurke sa dimljenom piletinom i kačkavaljemIzvadite posudu iz rerne, skinite poklopac i u svaku pečurku stavite pripremljeni nadev od sitno isekcane dimljene piletine, narendanog kačkavalja i bibera. Ponovo vratite u rernu i zapecite punjene pečurke bez poklopca....
Kiš sa dimljenom piletinom i prazilukomZa to vreme očistite praziluk i isecite ga ba sitno. Izdinstajte ih u 2 kašik ulja dok ne omekša. Dodajte na sitno isečeno dimljeno pileće meso. Promešajte i sklonite sa ringle. Začinite solju i biberom. Ohladite....
Proja sa mlaćenicom i dimljenom paprikomU dublju posudu sipati palentu, brašno, so, prašak za pecivo, dimljenu slatku papriku i sodu bikarbonu.
Jaja razbiti i umutiti sa mlaćenicom i uljem. Sipati u suve sastojke i sjediniti....
Ražnjić od oktopoda i dimljenog lososaAko koristite svežeg oktopoda treba da ga očistite i skuvate. Čistite tako što okrenete glavu/telo i izvadite sadržaj. Operete temeljno pod tekućom vodom....
Jelo od leblebija i dimljene slanineJelo sa leblebijama kuvajte 2-3 minuta i dodajte isečeno zelje (spanać).
Jelo od leblebija i dimljene slanine je gotovo, nakon što se zelje (spanać) popari.
Prijatno!...
Dimljeni losos sa narom i kapromIzvadimo kriške, preko njih raspoređujemo smesu od lososa i posipamo bruskete svežim peršunom.
Ovaj dimljeni losos sa narom i kaprom je svež letnji predlog koji ide uz čašu ohlađenog belog vina!...
Svinjski kebap sa dimljenom slaninom i pečurkamaIsecite meso na kocke i zapržite u nekoliko kašika ulja. U njega dodajte isečen na sitno luk i šargarepe (njih možete i da narendate).
Nakon što se isprže dodajte pečurke, isečene na kriške....