Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Takođe se oslonite na pravo mleko, a ne na suvo ako ga pijete na ovaj način....
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeNekoliko važnih razloga da pijete sok od dinje
25. feb.
Razlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem. Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomNekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetom
04. april
Razlozi da pijete toplo mleko sa cimetom su: - Blagotvorno deluje kod raka. Njegova konzumacija blokira rast kancerogenih ćelija. Najviše pomaže kod leukemije....
Devet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutroDevet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutro
25. maj
Topla voda sa limunom - jutarnji ritual, koji može da vam pomogne u mnogo čemu, evo devet razloga zašto da pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak: 1....
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaNekoliko razloga da pijemo čaj od šipka
24. feb.
Eto zašto i kada da pijemo čaj od šipka. Kod gripa i prehlade. Naime, visoki nivo vitamina C u šipku stimuliše rad imuniteta. Da biste se sačuvali, uzimajte čaj od šipka dva puta dnevno....
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
To je glavni razlog zašto se smatra najkvalitetnijom, ali ne i razlog zašto je toliko skupa. Ovo poslednje je posledica činjenice da se Arabika veoma teško uzgaja i često je meta bolesti....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može. Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Ali kada je hroničan, stres može biti razlog gojenja, pošto nas tera da tražimo utehu u nezdravoj hrani. Ovaj fenomen je poznat kao gojenje od stresa....
Šupla iz grada RazlogaŠupla iz grada Razloga
31. okt.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni. Po želji, možete posuti i malo rendanog kačkavalja....
Zašto da dodajemo kardamon u kafu?Zašto da dodajemo kardamon u kafu?
19. maj
Svaka domaćica obožava da obraduje svoje bližnje ukusnim kulinarskim poslasticama. Upravo začini su ti koji mogu da pomognu da se otkriju sve notice vaših jela. Jedna od njih je kardamon koji se često koristi u spremanju...
Nekoliko razloga da jedete ljutoNekoliko razloga da jedete ljuto
13. dec.
Razlog zašto je ljuto tako dobro za srčani sistem leži u njegovoj sposobnosti da uklanja krvne ugruške....
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje: 1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska; 2....
Prava šupla iz grada RazlogaPrava šupla iz grada Razloga
04. avgust
Sipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi. Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče....
Deset razloga da jedete godži beriDeset razloga da jedete godži beri
14. okt.
Godži beri, superhrana koja je sve popularnija kod nas, mora da bude prisutna na vašem jelovniku. Njegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi: Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih...
Sedam važnih razloga da izbacite slatkišeSedam važnih razloga da izbacite slatkiše
06. sep.
Detaljno ćemo analizirati razloge zbog koji vredi da smanjimo konzumaciju slatkiša. Težina se normalizuje Najočigledniji razlog za izbacivanje slatkih stvari je gubitak težine....
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Ovo je dobar razlog da se konzumira ova delikatesna vrsta hrane za održavanje figure i dobrog zdravstvenog stanja....
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
1. Kada je sadržaj vitamina C u pitanju, paprika je u velikoj prednosti u odnosu na limun i ribizlu. Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo...
Nekoliko razloga da koristite začin selenNekoliko razloga da koristite začin selen
08. jun
Selen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
Ne možeš, a da ih ne probaš! Najukusnija hrvatska jelaNe možeš, a da ih ne probaš! Najukusnija hrvatska jela
28. jun
/undefined Hrvatska je jedna od zemalja sa naraznovrsnijom i najukusnijom kuhinjom. Tradicionalna jela koja se služe na njenoj teritoriji su spremana pod uticajem kulinarskih tradicija u Italiji, ali i balkanskih...
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana. Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....