Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da pijemo kafu?Takođe se oslonite na pravo mleko, a ne na suvo ako ga pijete na ovaj način....
19. maj
Nekoliko važnih razloga da pijete sok od dinjeRazlog tome jeste kalijum koji pomaže u borbi sa ovim stanjem.
Istraživanja su pokazala da jedna čaša soka od dinje sadrži 34% dnevnih potreba za vitaminom C....
25. feb.
Nekoliko razloga da pijete toplo mleko sa cimetomRazlozi da pijete toplo mleko sa cimetom su:
- Blagotvorno deluje kod raka. Njegova konzumacija blokira rast kancerogenih ćelija. Najviše pomaže kod leukemije....
04. april
Devet razloga da pijete vodu sa limunom svako jutroTopla voda sa limunom - jutarnji ritual, koji može da vam pomogne u mnogo čemu, evo devet razloga zašto da pijete ovaj napitak ujutru na prazan stomak:
1....
25. maj
Nekoliko razloga da pijemo čaj od šipkaEto zašto i kada da pijemo čaj od šipka.
Kod gripa i prehlade. Naime, visoki nivo vitamina C u šipku stimuliše rad imuniteta. Da biste se sačuvali, uzimajte čaj od šipka dva puta dnevno....
24. feb.
Koju kafu da izaberemo?To je glavni razlog zašto se smatra najkvalitetnijom, ali ne i razlog zašto je toliko skupa. Ovo poslednje je posledica činjenice da se Arabika veoma teško uzgaja i često je meta bolesti....
11. okt.
Da li treba da pijete multivitamine?strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine?
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može.
Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
16. feb.
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuAli kada je hroničan, stres može biti razlog gojenja, pošto nas tera da tražimo utehu u nezdravoj hrani. Ovaj fenomen je poznat kao gojenje od stresa....
08. okt.
Šupla iz grada RazlogaPecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.
Po želji, možete posuti i malo rendanog kačkavalja....
31. okt.
Zašto da dodajemo kardamon u kafu?Svaka domaćica obožava da obraduje svoje bližnje ukusnim kulinarskim poslasticama. Upravo začini su ti koji mogu da pomognu da se otkriju sve notice vaših jela. Jedna od njih je kardamon koji se često koristi u spremanju...
19. maj
Nekoliko razloga da jedete ljutoRazlog zašto je ljuto tako dobro za srčani sistem leži u njegovoj sposobnosti da uklanja krvne ugruške....
13. dec.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeEvo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska;
2....
26. jun
Prava šupla iz grada RazlogaSipamo kašu od brašna, tako da se rasporedi ravnomerno po celoj posudi.
Stavljamo u rernu i pečemo na 250 stepeni pola sata, dok se ne zapeče....
04. avgust
Deset razloga da jedete godži beriGodži beri, superhrana koja je sve popularnija kod nas, mora da bude prisutna na vašem jelovniku. Njegova konzumacija donosi mnoge koristi. Evo koje su to koristi:
Bolje varenje. Voće pogoduje proizvodnji digestivnih...
14. okt.
Sedam važnih razloga da izbacite slatkišeDetaljno ćemo analizirati razloge zbog koji vredi da smanjimo konzumaciju slatkiša.
Težina se normalizuje
Najočigledniji razlog za izbacivanje slatkih stvari je gubitak težine....
06. sep.
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraOvo je dobar razlog da se konzumira ova delikatesna vrsta hrane za održavanje figure i dobrog zdravstvenog stanja....
29. dec.
10 razloga da jedete više paprike1. Kada je sadržaj vitamina C u pitanju, paprika je u velikoj prednosti u odnosu na limun i ribizlu. Treba imati na umu da se najviše askrobinske kiseline nalazi oko drške, a taj deo obično sečemo i bacamo kada čistimo...
27. sep.
Nekoliko razloga da koristite začin selenSelen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
08. jun
Ne možeš, a da ih ne probaš! Najukusnija hrvatska jela/undefined Hrvatska je jedna od zemalja sa naraznovrsnijom i najukusnijom kuhinjom. Tradicionalna jela koja se služe na njenoj teritoriji su spremana pod uticajem kulinarskih tradicija u Italiji, ali i balkanskih...
28. jun
Pita koja ne padaU kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
01. okt.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1