Bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Zašto da dodajemo kardamon u kafu?

Zašto da dodajemo kardamon u kafu?

Galina IvanovaGalina Ivanova
Početnik
75
kafa s kardamonom

Svaka domaćica obožava da obraduje svoje bližnje ukusnim kulinarskim poslasticama. Upravo začini su ti koji mogu da pomognu da se otkriju sve notice vaših jela. Jedna od njih je kardamon koji se često koristi u spremanju ukusnih i primamljivih peciva.

Njegova aroma je neverovatna i daje jednu čarobnu notu vašim slatkim iskušenjima. Kardamon će vam pomoći da obradujete svoje bližnje nečim drugačijim, a zajedno sa tim i neverovatno ukusnim.

Zanimljiva i ne toliko poznata činjenica o ovom začinu je to što on može ne samo da natera svako jelo da zapleše na drugačiji način, zadovoljavajući sve gurmane i ljubitelje deserata. Zajedno sa tim, kardamon ima neverovatna lekovita svojstva na koja ne sumnja svaka domaćica.

Za šta može da pomogne ovaj začin i koje su njegove lekovite moći?

1. Poboljšava funkciju bubrega

Ukoliko volite aromatični napitak kafu i svakog dana jutro započinjete njome, onda možete da eksperimentujete i da dodajete prosto nekoliko zrnaca kardamona u nju. Na taj način ćete poboljšati bubrežnu funkciju tela, s obzirom na to da ova egzotična biljka ima unikatno svojstvo da pomaže u uklanjanju viška tečnosti iz organizma. Zajedno sa tim ona značajno poboljšava probavne procese.

Kardamon ne može da vam našteti i nije potrebno da vam ga preporuči medicinsko lice. Možete čak i sami tako da začinite svoju kafu, a vremenom ćete sami osetiti razliku i poboljšavanje zdravlja.

2. Neverovatna aroma

koristi od kardamona

Božanstveni ukus začina teško bi mogao da se opiše rečima. Jednom kada probate ovu egzotičnu biljku, više nećete moći da je se odreknete.

3. Poboljšavanje varenja

Ukoliko patite od čestih problema sa varenjem, onda je neosporno vaš prvi zadatal da posetite medicinsko lice. U svakom slučaju, kardamon u kafi će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje i u tom pogledu. Tako na primer začin pomaže u ublažavanju grčeva, smanjuje osećaj nelagodnosti zbog nadimanja stomaka i stvaranja gasova.

4. Svež dah

Još u prošlosti ova egzotična biljka često je bila korišena za lečenje upala u usnoj duplji. Ona predivno utiče na osvežavanje daha, a zajedno sa tim pomaže u minimalizovanju stvorenih naslaga.

5. Imunomodulirajuće dejstvo

Zahvaljujući redovnoj upotrebi kardamona u kafi, možete značajno da povećate otpor i izdržljivost organizma na bolesti.

Ukoliko želite i vi da osetite sve zdravstvene koristi ili prosto da poboljšate svoj urim, onda treba da dodate po nekoliko zrna kardamona u kafu ili u kulinarska iskušenja!

Da li želite da pročitate više o kardamonu? Onda pogledajte i naš članak o lekovitim svojstvim kardamona zbog kojih vredi da uključite ovaj začin u svoj meni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni