Hrvatska je jedna od zemalja sa naraznovrsnijom i najukusnijom kuhinjom. Tradicionalna jela koja se služe na njenoj teritoriji su spremana pod uticajem kulinarskih tradicija u Italiji, ali i balkanskih zemalja.
Zbog blizine Hrvatske Jadranskom moru, morska hrana čini veliki deo lokalnog menija ove zemlje. Naravno, pored morskih delikatesa, ova zemlja može ponuditi i neverovatne mlečne proizvode i delikatese od mesa, garnirane pečurkama, krompirom, kupusom, blitvom, spanaćem i drugim lisnatim povrćem.
Čorbe su takođe karakteristične za hrvatsku kuhinju. Začinjene bujonom od mesa i začinima, one će probuditi vaš apetit i nateraće vas da zaboravite na sve dijete.
Sigurno se može reći da ima mnogo specijaliteta hrvatske kuhinje, koji zaslužuju da se probaju. Ako imate samo nekoliko dana u Hrvatskoj, savetujemo vam da se orijentišete najviše ka onim tipičnim jelima. Pogledajte u galeriji nekoliko jela, koja će vas naterati da se ponovo vratite u ovu prelepu zemlju.
Komentari