Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiBrašno od tapioke - šta je to i kako ga koristiti
24. april
Brašno od tapioke se može koristiti za zgušnjavanje supe od povrća, pripremanje sosa za meso ili povrće i umesto skroba....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?
17. nov.
Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun. Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoPačja mast - kako i za šta da je koristimo
13. nov.
pačije slanine i da se kapne u mleko ili drugi topli napitak; - Kod hroničnog bronhitisa - mažu se leđa i grudi i pravi se topla obloga tokom noći; - Dovodi cirkulaciju krvi u normalno stanje i aktivira rad srca; - Koristi...
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Relativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?
30. avgust
Zavisnost od čokolade je nekontrolisana konzumacija velikih količina čokolade uprkos znanju da će to pokazati neblagotvorne posledice po zdravlje. Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom...
Šta je Dulce de leche i kako ga napravitiŠta je Dulce de leche i kako ga napraviti
16. feb.
Ako ste koristili štapiće cimeta ili vanile, onda kada sklonite sa vatre, procedite u tegle ili u posude, gde mislite da vam stoji (u slučaju da ga nećete odmah koristiti), dok je smesa još tečna....
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiAromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristi
25. feb.
Biljni maslac je odličan i može da se koristi u svakom jelu u koje je moguće dodati biljke: peciva, testenina, dinstano povrće, krompir pire, riba i mnoga druga....
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoZa šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamo
16. mart
Aromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %)....
Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?Ružina voda - za šta je dobra i kako je koristiti?
31. januar
Može se koristiti 1 mesec....
Leberkez - šta je to i kako se pravi?Leberkez - šta je to i kako se pravi?
05. jul
U klasičnom receptu se koristi mleveno goveđe i svinjsko meso, ali danas ima mnogo varijacija delikatesa i svako bira kako tačno da ga kuva....
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?
16. mart
Koristi vitamina K2 Kalcijum koji se nagomilava u mekim tkivima kao na primer arterijama je glavni krivac za kardiovaskularna oboljenja koja su poznata čoveku....
Šta je to noćno povrće i da li je opasno?Šta je to noćno povrće i da li je opasno?
22. maj
U prošlosti su ljudi koristili noćno povrće svakodnevno, ali ne za salate, već za razne otrove. Naravno, danać niko neće jesti noćno povrće, za koje se zna da je otrovno....
Šta je to poširanje?Šta je to poširanje?
15. mart
Poširanje je tehnika, koja se sve češće koristi u savremenom kulinarstvu. Međutim, šta to zaista podrazumeva?...
Šta je to branč?Šta je to branč?
09. okt.
Vreme od 17:00 do 19:00 se koristi za san i porodične igre. Odmah nakon toga dolazi nova porcija hrane sa večerom....
Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?
12. sep.
Takođe pogledajte sve koristi od ulja karanfilića....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanNapitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristan
09. sep.
Koristi se za lečenje rana različitog porekla, opekotina, gljivičnih infekcija, takođe se koristi za ispiranje usta kod bolesnih desni, zuba i grla....
Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?
12. april
Vitamin B12 je vitamin rastvorljiv u vodi koji ima osnovnu i ključnu ulogu u funkcionisanju mozga, kao i našeg nervnog sistema. Takođe pomaže u formiranju crvenih krvnih zrnaca. U stvari, ovo je vitamin koji je našem...
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?
03. maj
Koristite unapred pripremljenu pastu od pasulja, a na kraju poslužite desert ohlađen....
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?
06. dec.
U Orio stilu poznatom po tom području se koristi kiselina za zalivanje i to je sirće, Pedro Arregi je međutim stavljao mešavinu citrusa umesto tradicionalnog sirćeta....