Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Brašno od tapioke - šta je to i kako ga koristitiBrašno od tapioke se može koristiti za zgušnjavanje supe od povrća, pripremanje sosa za meso ili povrće i umesto skroba....
24. april
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun.
Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
17. nov.
Pačja mast - kako i za šta da je koristimopačije slanine i da se kapne u mleko ili drugi topli napitak;
- Kod hroničnog bronhitisa - mažu se leđa i grudi i pravi se topla obloga tokom noći;
- Dovodi cirkulaciju krvi u normalno stanje i aktivira rad srca;
- Koristi...
13. nov.
Beli biber i kako da ga koristimoRelativno je nov začin za naše krajeve, u azijskim zemljama se više koristi. Takođe se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini....
28. jun
Zavisnost od čokolade - šta je to i kako da je prebrodimo?Zavisnost od čokolade je nekontrolisana konzumacija velikih količina čokolade uprkos znanju da će to pokazati neblagotvorne posledice po zdravlje.
Simptomi zavisnosti od čokolade uključuju neobuzdanu želju za čokoladom...
30. avgust
Šta je Dulce de leche i kako ga napravitiAko ste koristili štapiće cimeta ili vanile, onda kada sklonite sa vatre, procedite u tegle ili u posude, gde mislite da vam stoji (u slučaju da ga nećete odmah koristiti), dok je smesa još tečna....
16. feb.
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiBiljni maslac je odličan i može da se koristi u svakom jelu u koje je moguće dodati biljke: peciva, testenina, dinstano povrće, krompir pire, riba i mnoga druga....
25. feb.
Šta je šarlan i kako se koristi?Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
08. dec.
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
29. avgust
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoAromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %)....
16. mart
Leberkez - šta je to i kako se pravi?U klasičnom receptu se koristi mleveno goveđe i svinjsko meso, ali danas ima mnogo varijacija delikatesa i svako bira kako tačno da ga kuva....
05. jul
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Koristi vitamina K2
Kalcijum koji se nagomilava u mekim tkivima kao na primer arterijama je glavni krivac za kardiovaskularna oboljenja koja su poznata čoveku....
16. mart
Šta je to noćno povrće i da li je opasno?U prošlosti su ljudi koristili noćno povrće svakodnevno, ali ne za salate, već za razne otrove.
Naravno, danać niko neće jesti noćno povrće, za koje se zna da je otrovno....
22. maj
Šta je to poširanje?Poširanje je tehnika, koja se sve češće koristi u savremenom kulinarstvu. Međutim, šta to zaista podrazumeva?...
15. mart
Šta je to branč?Vreme od 17:00 do 19:00 se koristi za san i porodične igre. Odmah nakon toga dolazi nova porcija hrane sa večerom....
09. okt.
Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?Takođe pogledajte sve koristi od ulja karanfilića....
12. sep.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanKoristi se za lečenje rana različitog porekla, opekotina, gljivičnih infekcija, takođe se koristi za ispiranje usta kod bolesnih desni, zuba i grla....
09. sep.
Zašto je vitamin B12 toliko važan i kako da ga obezbedimo?Vitamin B12 je vitamin rastvorljiv u vodi koji ima osnovnu i ključnu ulogu u funkcionisanju mozga, kao i našeg nervnog sistema. Takođe pomaže u formiranju crvenih krvnih zrnaca.
U stvari, ovo je vitamin koji je našem...
12. april
Mizu Jokan - šta je to i kako se priprema?Koristite unapred pripremljenu pastu od pasulja, a na kraju poslužite desert ohlađen....
03. maj
Voda iz Lurdesa u kulinarstvu - šta je i kako da je napravimo?U Orio stilu poznatom po tom području se koristi kiselina za zalivanje i to je sirće, Pedro Arregi je međutim stavljao mešavinu citrusa umesto tradicionalnog sirćeta....
06. dec.