Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
ArmanjakArmanjak
27. sep.
Karakteristike armanjaka Armanjak je piće nezaboravnih karakteristika. On ima izuzetno dubok, jak i bogat ukus koji se oseća još nakon prvog gutljaja....
Trobojni kolač sa tri ukusa i čokoladnim jagodamaTrobojni kolač sa tri ukusa i čokoladnim jagodama
03. okt.
Trobojni kolač sa tri ukusa i čokladnim jagodama je gotov....
Svinjske kolenice jedinstvenog ukusa sa krompirićimaSvinjske kolenice jedinstvenog ukusa sa krompirićima
26. jun
Isecite luk krupnije, krompire krupnije, dodajte senf, sok od limuna, ulje i posolite po ukusu. Promešajte smesu veoma dobro i rasporedite u pleh između kolenica. Sipajte suvo belo vino i poklopite pleh....
Pesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinjePesto Đenoveze - simbol italijanske kuhinje
10. okt.
Svaki dom i svaka domaćica priprema pesto na svoj način, tako da ne postoji jedan, jedini originalni recept za ovaj ukusni sos....
Ukusna i sočna lazanjaUkusna i sočna lazanja
24. april
Kada se ispeče, ukusnu i sočnu lazanju poslužiti i ukrasiti lovorovim listićima i peršunom....
Ukusna i laka picaUkusna i laka pica
05. april
Brašno se zamesi sa kiselim mlekom, jajima i sodom. Podeli se na dva dela i razvija se. Nakon toga se stavljaju u podmazane posude za pečenje i odozo se stavlja ljutenica i isečene viršle za picu, krastavčići i masline....
Svinjski file dimljenog ukusa na gril tiganjuSvinjski file dimljenog ukusa na gril tiganju
12. mart
Isecite file na srednje debele parčiće. Istucajte svaku šniclu blago je posipajući himalajskom solju i biberom. Pospite sve šnicle sa obe strane dimljenom alevom paprikom i pikantinom. Ostavite tako da se začine oko 2...
Tajne dobrog kuglofaTajne dobrog kuglofa
24. feb.
Tek kad se dobro ohladi, kolač možete izvaditi iz tepsije, jer ako to uradite dok je još topao, polomiće se. Posipajte šećerom u prahu, isecite ga i poslužite....
Ukusna i lepa juneća čorbicaUkusna i lepa juneća čorbica
17. april
Skloniti sa ringle i začiniti po ukusu (posoliti i umešati suvi začin). Ostaviti da odstoji 5 minuta. Žumance razmutiti viljuškom, dodati pavlaku za kuvanje i 1 kutlaču smese iz lonca....
Ukusan i jednostavan goveđi gulašUkusan i jednostavan goveđi gulaš
28. april
Propržiti iseckani crni luk na ulju i dodati vode. Posoliti, dodati i biber. Goveđe meso iseći na komadiće i dodati u šerpu sa lukom da se prži. Onda dodati alevu papriku i origano. Dodati zatim sok od paradajza, univerzalni...
Neverovatno ukusan i lak tiramisuNeverovatno ukusan i lak tiramisu
22. nov.
Poređajte jedan red piškota i manju posudu oblika kvadrata. Rastvorite kafu u vodi i uz pomoć četke za kolače premažite piškote. U posudi promešajte pavlaku, šećer i sitan sir, pa mikserom sve umutite dok ne dobijete...
Ukusan i jednostavan vinski ćevapUkusan i jednostavan vinski ćevap
30. maj
Skuvajte meso u vreloj vodi. Očistite od kostiju i isecite na kockice. Luk se sitno iseče, a celer i šargarepa se iseku na kockice. U odgovarajućoj posudi se ugreva mast, u kojoj se dinstaju luk, meso, celer i šargarepa...
Ukusna i jednostavna čokoladna tortaUkusna i jednostavna čokoladna torta
15. feb.
U posudu dodati 100 ml mleka i 70 ml ulja, dobro promešati i nakon toga dodati umućena jaja. Smesu sipati u pleh (prečnika oko 25 cm) namazan maslacem i posut brašnom....
Duge pitice - ukus iz davninaDuge pitice - ukus iz davnina
26. sep.
Duge pitice - ukus iz davnina, preporučujem sa ajranom....
Ukusna i jednostavna pita sa kvascemUkusna i jednostavna pita sa kvascem
10. april
Bude veoma mekana i vazdušasta, veoma ukusna. Probjate! Neka vam je slatko!...
Ukusan i brz kolač sa jogurtomUkusan i brz kolač sa jogurtom
04. mart
Umutiti žumanca i šećer i promešati. Dodati rastopljen maslac i narendanu koru limuna i promešati. Dodati i brašno i promešati. Staviti u posudu za tart i ostaviti u frižider 30 minuta. Umutiti belanca i šećer, i...
Ukusan i aromatičan kolač sa dunjomUkusan i aromatičan kolač sa dunjom
09. dec.
Gotov ukusni i mirisni kolač sa dunjom je spreman za posluživanje....
Ukusna i mekana pogača u lopticamaUkusna i mekana pogača u lopticama
28. januar
U veliku tepsiju ili posudu sipajte brašno i napravite udubljenje. U njega stavite jaja, izmrvljeni kvasac, so, šećer, kiselo mleko, vodu i malo ulja. počnite da mesite postepeno dodavajući brašno. Kada testo počne...
Ukusan i jednostavan kolač sa kruškamaUkusan i jednostavan kolač sa kruškama
11. jul
Promešamo dobro u sipamo smesu preko kruški, tako što dobro zagladimo sa svih strana. Stavljamo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta....
Ukusan i jednostavan milibrot sa nitimaUkusan i jednostavan milibrot sa nitima
05. maj
Na slici broj 7 možete videti kako izlgleda testo za ovaj ukusni, brz i jednostavan milibrot sa nitima, pre nego što počnem da ga mesim, a na sledećoj kako izgleda nakon 10 minuta mešenja....
Ukusan i jednostavan kolač sa višnjamaUkusan i jednostavan kolač sa višnjama
08. okt.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta. Gotov kolač izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Kolać seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti....
Brz ukusan i jednostavan kolač sa jogurtomBrz ukusan i jednostavan kolač sa jogurtom
13. mart
Jaja i šećer umutiti. Dodati jogurt, ekstrakt vanilije, ulje i limunov sok. Kad umutite mokre sastojke dodati brašno, skrob, prašak za pecivo. Uliti smesu i kalup za kolače. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Posuti...
Ukusan i mnogo jednostavan gratin sa povrćemUkusan i mnogo jednostavan gratin sa povrćem
04. jun
Za ovo zapečeno jelo od povrća operite tikvice. Oljuštite i operite šargarepe. Isecite tikvice i šargarepe na male kocke. Očistite papriku od semenki i isecite na kocke. U maloj šerpi izdinstajte isečen luk i papriku...
Jedinstveno ukusna i sočna rebarca na žaruJedinstveno ukusna i sočna rebarca na žaru
31. dec.
Ovako marinirana rebra stavljamo na rešetku (može i roštilj, ali na žaru imaju neponovljiv ukus) prethodno namažemo slaninom ili uljem i pečemo dok ne bude gotovo sa svih strana....
Eksplozija ukusaEksplozija ukusa
27. feb.
Dobro se skuva i ugnječi. Dodaje se mrvljeni sir i sitno iseckana mirođija. Dobro se promeša i ravnomerno pokriva dno pleha....