Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Koje biljno mleko se za šta koristi?Koje biljno mleko se za šta koristi?
09. okt.
Ali danas nećemo to komentarisati, već to za šta se koje biljno mleko koristi. Međutim, pre nego što pređemo na to, hajde da vidimo šta su to biljna mleka!...
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
Zamena pavlake ili mleka kravljim maslacem ili biljnim kokosovim uljem će dodati omega-3 masne kiseline i vitamine....
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Kada se kupi, laneno brašno može brzo da se opere za to je najbolje da koristite semenke koje možete da držite u frižideru i da sameljete neposredno pre nego što napravite jaje....
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?
04. dec.
Mogućnosti koje predostavlja akvafaba su zaista neograničene - može da se koristi kao zamena za sir, maslac, pavlaku, za pripremu majoneza i čega još sve ne....
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Šta je GHI maslac i za šta je koristan?
03. sep.
Možete da koristite GHI maslac da biste namazali svoj jutarnji tost. Zdravstvene koristi GHI maslaca Kravlji maslac GHI je bez laktoze i kazeina (mlečni protein)....
Kako da napravimo krokan za tortuKako da napravimo krokan za tortu
19. maj
Za posipanje jedne torte je dovoljan maslac na vrh noža, 60 g šećera i 125 g mrvljenih orašastih plodova. Sve ugrevamo na tihoj vatri i neprestano mešamo....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Koji začin se za šta koristi?Koji začin se za šta koristi?
25. nov.
Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanNapitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristan
09. sep.
Osim da ga dodate u različita jela, od bosiljka možete da napravite napitak koji će vas osvežiti i doneće vam mnogo koristi. Listovi i stabla ove biljke sadrže eterična ulja, koja bosiljku daju prijatnu aromu....
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoZa šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamo
16. mart
Aromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %)....
Šta je anardana i za šta se koristi?Šta je anardana i za šta se koristi?
19. mart
Moete da uključujete redovno anardan u svoj režim ishrane, zato što je ovaj začin veoma koristan....
Šta je surimi i za šta se koristi?Šta je surimi i za šta se koristi?
23. sep.
Ako se od sveže okeanske ribe napravi mleveno meso, a zatim se ono opere i ocedi, od takvog mesa se može napraviti ukusna hrana najrazličitijeg oblika....
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeKako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomaže
27. jul
Još u prošlosti naši preci su znali mnoštvo koristi belog luka kao na primer da je on čak efikasno sredstvo za jačanje srčanog sistema. Kako da napravimo sprej od belog luka?...
Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?
12. sep.
Od karanfilića možete napraviti čaj koji ima mnogo koristi za naše zdravlje. Evo kako da napravite čaj od karanfilića (pogledajte kraj članka) i koje su koristi od njega....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Da biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?
17. nov.
Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun. Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoPačja mast - kako i za šta da je koristimo
13. nov.
I uprkos tome mast od patki je korisnija od maslaca. Razlog je što je hemijski sastav masnoće sličan onom kod maslinovog ulja. Linolinska i oleinska kiselina su celih 52 procenata....
Beli biber i kako da ga koristimoBeli biber i kako da ga koristimo
28. jun
Crni biber i beli biber potiču iz iste biljke, ali imaju razliku u ukusu. Beli biber je blaži, manje ljut i više zemljanog ukusa....
Šta je Dulce de leche i kako ga napravitiŠta je Dulce de leche i kako ga napraviti
16. feb.
Ako ste koristili štapiće cimeta ili vanile, onda kada sklonite sa vatre, procedite u tegle ili u posude, gde mislite da vam stoji (u slučaju da ga nećete odmah koristiti), dok je smesa još tečna....
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoLaneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisno
03. feb.
Njegova kultivacija se odvijala u starom Egiptu, a to se dogodilo uglavnom zbog semena biljke, koje se koristilo kao dodatak ishrani....
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoKako se konzumira laneno seme i za šta je korisno
04. jul
Lan je biljka koja se odavnina koristi za pređu i dijetetska ulja. Odela, napravljena od njega se odlikuju velikom jačinom i izdržljivošću, visokom hidroskopnošću i toploprovodnošću, štedi okolinu....