Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Koje biljno mleko se za šta koristi?Ali danas nećemo to komentarisati, već to za šta se koje biljno mleko koristi.
Međutim, pre nego što pređemo na to, hajde da vidimo šta su to biljna mleka!...
09. okt.
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaZamena pavlake ili mleka kravljim maslacem ili biljnim kokosovim uljem će dodati omega-3 masne kiseline i vitamine....
25. okt.
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKada se kupi, laneno brašno može brzo da se opere za to je najbolje da koristite semenke koje možete da držite u frižideru i da sameljete neposredno pre nego što napravite jaje....
17. mart
Akvafaba - šta je to i kako da ga koristimo?Mogućnosti koje predostavlja akvafaba su zaista neograničene - može da se koristi kao zamena za sir, maslac, pavlaku, za pripremu majoneza i čega još sve ne....
04. dec.
Šta je GHI maslac i za šta je koristan?Možete da koristite GHI maslac da biste namazali svoj jutarnji tost.
Zdravstvene koristi GHI maslaca
Kravlji maslac GHI je bez laktoze i kazeina (mlečni protein)....
03. sep.
Kako da napravimo krokan za tortuZa posipanje jedne torte je dovoljan maslac na vrh noža, 60 g šećera i 125 g mrvljenih orašastih plodova.
Sve ugrevamo na tihoj vatri i neprestano mešamo....
19. maj
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Koji začin se za šta koristi?Takođe se koristi u pripremi jela od kupusa ili cvekle, jela od paradajza, salata od povrća i pita od povrća....
25. nov.
Napitak od bosiljka - kako da ga napravimo i zašto je koristanOsim da ga dodate u različita jela, od bosiljka možete da napravite napitak koji će vas osvežiti i doneće vam mnogo koristi.
Listovi i stabla ove biljke sadrže eterična ulja, koja bosiljku daju prijatnu aromu....
09. sep.
Za šta je koristan kakao i kada da ga izbegavamoAromatični kakao napitak osim bogatog ukusa ima i mnogo koristi za organizam. Stimuliše i tonizira organizam, a to je zbog glavnog sastojka teobromina (1, 5 % do 2 %) i kofeina (od 0, 4 % do 0, 8 %)....
16. mart
Šta je anardana i za šta se koristi?Moete da uključujete redovno anardan u svoj režim ishrane, zato što je ovaj začin veoma koristan....
19. mart
Šta je surimi i za šta se koristi?Ako se od sveže okeanske ribe napravi mleveno meso, a zatim se ono opere i ocedi, od takvog mesa se može napraviti ukusna hrana najrazličitijeg oblika....
23. sep.
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeJoš u prošlosti naši preci su znali mnoštvo koristi belog luka kao na primer da je on čak efikasno sredstvo za jačanje srčanog sistema.
Kako da napravimo sprej od belog luka?...
27. jul
Čaj od karanfilića - kako ga pripremiti i za šta je koristan?Od karanfilića možete napraviti čaj koji ima mnogo koristi za naše zdravlje.
Evo kako da napravite čaj od karanfilića (pogledajte kraj članka) i koje su koristi od njega....
12. sep.
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
10. april
Šta je šarlan i kako se koristi?Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
08. dec.
Šta je pekmez i kako da ga pripremimo?Gusti voćni sok bez dodatno dodatog šećera nazivamo pekmez, a negde pecelj ili madžun.
Unikatno slatko iskušenje, stalno pripremano u prošlosti kod nas, ima konzistenciju pčelinjeg meda, ali se pravi od voća...
17. nov.
Pačja mast - kako i za šta da je koristimoI uprkos tome mast od patki je korisnija od maslaca. Razlog je što je hemijski sastav masnoće sličan onom kod maslinovog ulja.
Linolinska i oleinska kiselina su celih 52 procenata....
13. nov.
Beli biber i kako da ga koristimoCrni biber i beli biber potiču iz iste biljke, ali imaju razliku u ukusu. Beli biber je blaži, manje ljut i više zemljanog ukusa....
28. jun
Šta je Dulce de leche i kako ga napravitiAko ste koristili štapiće cimeta ili vanile, onda kada sklonite sa vatre, procedite u tegle ili u posude, gde mislite da vam stoji (u slučaju da ga nećete odmah koristiti), dok je smesa još tečna....
16. feb.
Laneno ulje - kako se konzumira i za šta je korisnoNjegova kultivacija se odvijala u starom Egiptu, a to se dogodilo uglavnom zbog semena biljke, koje se koristilo kao dodatak ishrani....
03. feb.
Kako se konzumira laneno seme i za šta je korisnoLan je biljka koja se odavnina koristi za pređu i dijetetska ulja. Odela, napravljena od njega se odlikuju velikom jačinom i izdržljivošću, visokom hidroskopnošću i toploprovodnošću, štedi okolinu....
04. jul