Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najpopularnije sorte belog vinaNajpopularnije sorte belog vina
04. jul
Upoznajte se sa spiskom, koji smo vam pripremili i naučićete koje su najpopularnije sorte belog vina u svetu. Obavezno morate da ih probate, ukoliko još uvek niste! Šardone Sorta Šardone je kralj belog vina....
Svinjetina sa sosom od belog vinaSvinjetina sa sosom od belog vina
20. dec.
Sipa se belo vino i ostavljamo da ispari. Posipa se solju i biberom. Vraća se meso i sipamo 2 šolje tople vode, pri čemu se ostavlja na tihoj vatri da se kuva....
Pileći doneri u marinadi od belog vinaPileći doneri u marinadi od belog vina
28. sep.
Nek vam je ukusno uz ovaj pileći doner u marinadi od belog vina....
Parti riblje ćuftice u sosu od belog vinaParti riblje ćuftice u sosu od belog vina
14. feb.
Servirajte parti riblje ćuftice na čačkalicama i prelijte aromatičnim sosom od belog vina....
Kruške u sosu od belog vina i čokoladeKruške u sosu od belog vina i čokolade
22. jun
Gotove kruške u sosu od belog vina i čokolade pospite rendanom korom limuna....
Doneri sa svinjskim mesom u marinadi od belog vinaDoneri sa svinjskim mesom u marinadi od belog vina
24. nov.
Operemo i potopimo svinjski but tokom jednog dana i noći u marinadi od belog vina, bibera, aleve paprike, soli i čubra. Pri spremanji domaćih donera isečemo ga na sitne parčiće oštrim nožem....
Riba i morski plodovi u sosu od belog vinaRiba i morski plodovi u sosu od belog vina
06. april
Sipajte belo vino sa ostalom grančicom majčine dušice u isti tiganj. Sačekajte da tečnost provri i dodajte paradajz - iseckan na male kocke....
Pileći file sa pečurkama i sosom od belog vinaPileći file sa pečurkama i sosom od belog vina
11. april
Za ovu sočnu piletinu u belom sosu se iseče pileći file na krupne parčiće, svaki na 4 porcije, ako je deblji, seče se na pola, da se lakše skuva. Luk se seče na sitno, beli luk takođe....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Postoji i drugi lak način da dobijete savršeni domaći krem, ali vi da ga prirpemite. Pravi, ne iz kesice....
Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?Da li je izazov priprema domaćeg majoneza?
08. okt.
Da li je priprema domaćeg majoneza preveliki izazov za domaćicu, koja želi da iznenadi svoju porodicu ili da se predstavi gostima? Šta se dešava?...
Kako da pripremimo domaće grisine?Kako da pripremimo domaće grisine?
13. jul
Kako da pripremimo domaće grisine?...
Smesa od belog luka i crnog vina koja leči preko 100 bolestiSmesa od belog luka i crnog vina koja leči preko 100 bolesti
23. feb.
Evo šta vam je potrebno: 12 čenova belog luka 500 ml crnog vina visokog kvaliteta Način pripreme: Očistite čenove belog luka i stavite ih u staklenu teglu, pa prelijte sa pola litra vina....
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate: - Espresso Romano; - Aromatična turska kafa; - ili samo pripremite frape;...
Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
Ovo su cake u pripremi domaćeg kefira....
Supa od domaćeg piletaSupa od domaćeg pileta
12. sep.
U šerpu sipajte 2-3 litre vode i stavite na šporet da provri. Dodajte sitno iseckane sitnice i prepolovljena krilca. Nakon što se skuvaju, dodajte sitno iseckano povrće, dodajte ulje, posolite i dodajte univerzalni začin...
Kiseljenje domaćeg svežeg mlekaKiseljenje domaćeg svežeg mleka
05. maj
U svaku teglu stavljate 1/2 supene kašike domaćeg kiselog mleka, mešajte ga i ovo ponovljajte energično sa svim teglama. Temperatura će spasti na 36-37 stepeni....
Supa od domaćeg petlaSupa od domaćeg petla
31. mart
1
Očišenog, opranog i oceđenog petla stavite u duboku šerpu. Moj je bio 3.5 kg očišćen. Sipamo hladnu vodu dok ne porkijemo celog. Dodajemo iznutrice, ali bez džigerice - nju posebno poparimo, da supa ne bi pocrnela. Kad...
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca....
Liker od vinaLiker od vina
01. nov.
Sastojke staviti u staklenu flašu (teglu) i ostaviti zatvoreno 6 nedelja. Povremeno promućkati da bi se šećer brže istopio. Gotov liker procediti i uživati u punom ukusu višnje....
Rakija od vinaRakija od vina
09. jun
Rakija od vina se dobija destilacijom dobrog, kvalitetnog vina. Što je vino aromatičnije, toliko će aromatičnija biti rakija, i biće odličnog ukusa i kvaliteta. Rakija od vina je još bolja, ukoliko se ostavi da odstoji...
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Serviranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus. Temperatura serviranja...
Najpopularnija likerska vinaNajpopularnija likerska vina
11. april
Priprema se od nekoliko vina koja se mešaju u određenim razmerama. Kao rezultat ovog procesa dobija se vino specifičnog karaktera....
Najpopularnija portugalska vinaNajpopularnija portugalska vina
29. mart
Portugalija je jedna od zemalja sa dobro razvijenom proizvodnjom vina. Samo pominjanje Portoa dovoljno je da pobudi poverenje ljubitelja prefinjenog ukusa vina. Portugalci duguju svoje vinarstvo starim Feničanima,...
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Četvrtog dana je spreman i možete započeti pripremu testa za raženi hleb....