Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Prilikom konzumacioje važno je tamo gde je odsečeno parče da se ne ostavlja da se suši. Može da se pokrije nečim....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Ispostavlja se da čokolada ima mnogo više koristi nego što znamo. Međutim zašto se čokolada i kakao koji je sadržan u čokoladi, preporučuju deci nakon spavanja. Oni treba da piju mleko sa kakaom....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?
30. maj
Šta treba da znamo o Proseku? 1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji. 2....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?
27. dec.
Instant pirinač je odlično rešenje za takve situacije, zato što mnogo firmi koje ga prodaju, garantuju da će biti gotov za samo 3 minuta. Tako ćete lako imati odličan prilog koji ide uz skoro sva glavna jela....
Prejedanje jajima - šta treba da znamoPrejedanje jajima - šta treba da znamo
20. okt.
Ukoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamo
21. april
Čim je topljeni sir napravljn od mlečnih proizvoda, onda bi trebalo da on sadrži mlečne masti. Međutim, ovo nije tako. Mlečne masti su zamenjene biljnim mastima, zato što je tako jeftinije i štedi se....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?
18. dec.
Tamo se ova biljka uzgaja kao povrtna kultura i koristi se kako za ishranu, tako i u medicinske svrhe. Marinirani tušt - odličan začin za jela od mesa, dobro se slaže sa supama i glavnim jelima od povrća....
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamo
21. okt.
Ovaj mali paradajz brzo sazrevaja i vrlo je neprentenciozan, tako da čeri paradajz možete da uzgajate čak i na svojoj terasi....
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamo
16. okt.
Kalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm. Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamo
12. okt.
Godinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih. Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamo
04. sep.
Tako da treba da imate u vidu neke osobenosti prilikom kuvanja sa bademovim brašnom....
Fourme d'Amber - šta treba da znamoFourme d'Amber - šta treba da znamo
24. maj
Posle soljenja sir treba da odstoji dva dana u dobro provetrenoj prostoriji za „odmor”. Peta faza je bušenje sira debelim dugim iglama....
Proteinska dijeta - šta treba da znamoProteinska dijeta - šta treba da znamo
11. april
Da bi telo pomislilo da mišići ne treba da se koriste za energiju, potrebno je ove mišiće staviti u neprekidnu upotrebu kako ih telo ne bi topilo, već samo razlagalo masti....
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ružičasti biber - šta treba da znamo?
10. dec.
Ako odlučite da kupite ovaj egzotični začin neobičnog ukusa, onda treba pažljivo ispitati plod. Trebalo bi da imaju sjajnu površinu i svetlu boju. Pored toga, on mora biti ne samo okrugao, već i dovoljno veliki....
Sojin protein - šta treba da znamoSojin protein - šta treba da znamo
27. avgust
U svoj režim ishrane možete uključiti sojin protein kako bi vam pomogao da smanjite svoju težinu, da povećate energiju ili da izgradite mišiće....
Skyr (skir) - šta treba da znamoSkyr (skir) - šta treba da znamo
26. avgust
Žene treba da unose najmanje 1.000 miligrama kalcijuma svakog dana. Na sreću, postoji mnogo izvora kalcijuma....
Roze paradajz - šta treba da znamoRoze paradajz - šta treba da znamo
25. avgust
Jedni od najrasprostranjenijih su Roze dar, Rore bljesak, Roze srce, Roze magija. Oni su posebno selektovani, tako da su dovoljno otporni na najčešće sretana oboljenja paradajza....
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Kafa Arabika - šta treba da znamo?
25. jul
Sigurno je da se po prvi put zrna kafe prže i od njih se pravi ono što znamo kao kafu, na Arapskom poluostrvu. Otuda kafa dobija ime Arabika ili arapska kafa....
Kafa Robusta - šta treba da znamoKafa Robusta - šta treba da znamo
25. jul
Međutim, ako želite da se brže probudite, i ako vam ne smeta gorak ukus kafe, idealna je za vas. Znamo da kofein ne samo da podstiče energiju, već i stimuliše naš metabolizam – tj. i za našu savršenu viziju....
Cejlonski cimet - šta treba da znamoCejlonski cimet - šta treba da znamo
29. jun
S druge strane, ne treba zaboraviti da i cejlonski cimet smanjuje apetit, ostavljajući nam osećaj da smo siti....
Meso od soje - šta treba da znamoMeso od soje - šta treba da znamo
10. jun
Ohladite i upotrebite u roku od nekoliko dana ili zamrznite za buduću potrošnju. Šta još treba da znamo o proizvodima od soje?...
Dijeta Zona - sve što treba da znamoDijeta Zona - sve što treba da znamo
25. okt.
Prema rečima dr Sirs, efekti ishrane se osećaju odmah nakon prvog obroka, ali da bi se postigla potpuna hormonska ravnoteža, ishranu treba pratiti najmanje dve nedelje....
Keto režim ishrane - šta treba da znamoKeto režim ishrane - šta treba da znamo
28. sep.
On troši mnogo energije i ne može direktno da funkcioniše s mastima. One treba da se preoblikuju, zato što su mozgu potrebni ili ketoni ili glukoza....
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač dugog zrna - šta treba da znamo
23. sep.
Ukoliko primetite da u toku kuvanja pirinač počinje da se lepi, tada treba da dodate 1 šolju vruće vode i kravlji ili biljni maslac. 5....