Facebook
Omiljeno
Pinterest
Šunka - šta treba da znamoPrilikom konzumacioje važno je tamo gde je odsečeno parče da se ne ostavlja da se suši. Može da se pokrije nečim....
Teobromin - šta treba da znamo?Ispostavlja se da čokolada ima mnogo više koristi nego što znamo. Međutim zašto se čokolada i kakao koji je sadržan u čokoladi, preporučuju deci nakon spavanja. Oni treba da piju mleko sa kakaom....
Proseko - šta treba da znamo?Šta treba da znamo o Proseku?
1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji.
2....
Rezanci - šta treba da znamo?Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač je odlično rešenje za takve situacije, zato što mnogo firmi koje ga prodaju, garantuju da će biti gotov za samo 3 minuta. Tako ćete lako imati odličan prilog koji ide uz skoro sva glavna jela....
Prejedanje jajima - šta treba da znamoUkoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
Topljeni sir - šta treba da znamoČim je topljeni sir napravljn od mlečnih proizvoda, onda bi trebalo da on sadrži mlečne masti. Međutim, ovo nije tako. Mlečne masti su zamenjene biljnim mastima, zato što je tako jeftinije i štedi se....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tamo se ova biljka uzgaja kao povrtna kultura i koristi se kako za ishranu, tako i u medicinske svrhe.
Marinirani tušt - odličan začin za jela od mesa, dobro se slaže sa supama i glavnim jelima od povrća....
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
Biserni pirinač - šta treba da znamoGodinama ranije, može se reći da je to bio jedini pirinač koji je mogao da se nađe po rafovima u prodavnicama. Danas je jedan od mnogih.
Čime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?...
Proteinska dijeta - šta treba da znamoDa bi telo pomislilo da mišići ne treba da se koriste za energiju, potrebno je ove mišiće staviti u neprekidnu upotrebu kako ih telo ne bi topilo, već samo razlagalo masti....
Ružičasti biber - šta treba da znamo?Ako odlučite da kupite ovaj egzotični začin neobičnog ukusa, onda treba pažljivo ispitati plod. Trebalo bi da imaju sjajnu površinu i svetlu boju. Pored toga, on mora biti ne samo okrugao, već i dovoljno veliki....
Sojin protein - šta treba da znamoU svoj režim ishrane možete uključiti sojin protein kako bi vam pomogao da smanjite svoju težinu, da povećate energiju ili da izgradite mišiće....
Roze paradajz - šta treba da znamoJedni od najrasprostranjenijih su Roze dar, Rore bljesak, Roze srce, Roze magija. Oni su posebno selektovani, tako da su dovoljno otporni na najčešće sretana oboljenja paradajza....
Kafa Arabika - šta treba da znamo?Sigurno je da se po prvi put zrna kafe prže i od njih se pravi ono što znamo kao kafu, na Arapskom poluostrvu. Otuda kafa dobija ime Arabika ili arapska kafa....
Kafa Robusta - šta treba da znamoMeđutim, ako želite da se brže probudite, i ako vam ne smeta gorak ukus kafe, idealna je za vas. Znamo da kofein ne samo da podstiče energiju, već i stimuliše naš metabolizam – tj. i za našu savršenu viziju....
Dijeta Zona - sve što treba da znamoPrema rečima dr Sirs, efekti ishrane se osećaju odmah nakon prvog obroka, ali da bi se postigla potpuna hormonska ravnoteža, ishranu treba pratiti najmanje dve nedelje....