bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamoHamon iberiko ili pata negra što u prevodu znači crna noga, je termin koji je dobio popularnost kao sinonim za šunku visoke klase koja se pravi od iberijske vrste prasića. Oni supotomci divljih svinja u Iberiji....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?Ispostavlja se da čokolada ima mnogo više koristi nego što znamo. Međutim zašto se čokolada i kakao koji je sadržan u čokoladi, preporučuju deci nakon spavanja. Oni treba da piju mleko sa kakaom....
Proseko - šta treba da znamo?Proseko - šta treba da znamo?Šta treba da znamo o Proseku? 1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji. 2....
Ovsene pahuljice - šta treba da znamoOvsene pahuljice - šta treba da znamoDanas oni otkrivaju svoj ogroman kapacitet i nalaze mesto na trpezi gde i treba da budu. Takva kultura je ovas....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Instant pirinač - šta treba da znamo?Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant pirinač. Šta on prestavlja, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje....
Prejedanje jajima - šta treba da znamoPrejedanje jajima - šta treba da znamoUkoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
Topljeni sir - šta treba da znamoTopljeni sir - šta treba da znamoOvo znači da čovek može da se otruje konzumiranjem ove vrste sireva, čak i da su sasvim sveži. Kada kupujete topljeni sir treba da pazite da li je dobro zatvoren....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt je poznat i pod nazivom tušanj i potiče iz porodice Žednjaka i zapravo je samonikla biljka, ali se kultiviše u nekim zapadnoevropskim zemljama, zelene ili žućkaste boje. U kulinarstvu se koriste mladi izdanci, mesastva...
Čeri paradajz - šta treba da znamoČeri paradajz - šta treba da znamoBirajući ih treba posebnu pažnju da obratite na aromu. Kao pravilo, kod kvalitetnog i zrelog povrća osetićete prijatnu specifičnu aromu paradajza....
Mančego sir - šta treba da znamoMančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm. Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
Biserni pirinač - šta treba da znamoBiserni pirinač - šta treba da znamoČime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu? Ovo je srednjezrni ili kratkozrni pirinač čija su zrnca relativno obla, bez zaoštrnih krajeva....
Bademovo brašno - šta treba da znamoBademovo brašno - šta treba da znamoEvo svega što treba da znate o bademovom brašnu. Pravljenje bademovog brašna je veoma jednostavan proces, tako da zapravo može da se napravi i kod kuće....
Ružičasti tigrasti limun - šta treba da znamo?Ružičasti tigrasti limun - šta treba da znamo?
25. mart
Toni Aleksov
Ružičasti tigrasti limun je varijanta limuna Eureka i njegova glavna odlika su mali do srednje veliki plodovi izduženog do ovalnog, blago šiljastog oblika. Kora im je tanka i prekrivena vertikalnim šarenim, zelenim i belim...
Meso od soje - šta treba da znamoMeso od soje - šta treba da znamoŠta još treba da znamo o proizvodima od soje?...
Keto režim ishrane - šta treba da znamoKeto režim ishrane - šta treba da znamoProcentualno, to znači 75 procenata masti, 20 procenata proteina i 5 procenata ugljenih hidrata....
Pirinač dugog zrna - šta treba da znamoPirinač dugog zrna - šta treba da znamoVoda treba da bude čista i prozračna, a ne mutna, jer to značo da ste oprali skrob iz žitarice....
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?Šta treba da znamo o Arborio pirinču?On treba da ostane al dente. To znači da se pirinač skine sa vatre pre nego što bude potpuno gotov i da se ostavite da upije vodu u toploj šerpi. Tako će zrna sačuvati oblik....
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znateTo znači da pri potrebi jačanja imuniteta treba da se pribegne dodatnom unosu kolagena....
O glutenu u spelti - šta treba da znamo?O glutenu u spelti - šta treba da znamo?Značajan broj ljudi ispituje neželjenu reakciju na gluten što znači da treba da se pridržava bezglutenske dijete kako bi izbegli negativne efekte....
Crveni krompir - šta treba da znamo o njemu?Crveni krompir - šta treba da znamo o njemu?Krompir je jedno od prvih povrća koje je prenešeno u Novi svet, odlično se adaptira na evropsko zemljište i brzo nalazi mesto među najomiljenijom hranom od strane ljudi. Postoji oko 4 hiljade sorti krompira na svetu....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
Toni Aleksov
Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim. To je...
Zimnica - važna pravila koja treba da znateZimnica - važna pravila koja treba da znate
12. mart
Toni Aleksov
Šta treba da znamo kada pripremamo zimnicu - Prerađuje se samo zdravo i zrelo voće i povrće; - Operite sve pod tekućom i hladnom vodom....
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Za mariniranje umesto navedene smese može da se upotrebi samo vino ili kiselo mleko; - Suvo mariniranje - isečeno meso ili riba se izmešaju sa začinima - solju, kiselinom, crnim biberom i dr. i ostavlja se da odstoji 20...
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znateAli oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove. Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
Žen-Šen - Šta treba da znamo?Žen-Šen - Šta treba da znamo?
16. april
Toni Aleksov
Njegov efekat na organizam treba pre svega proceniti kao podsticajni i opšte okrepljujući....