Facebook
Omiljeno
Pinterest
Šunka - šta treba da znamoHamon iberiko ili pata negra što u prevodu znači crna noga, je termin koji je dobio popularnost kao sinonim za šunku visoke klase koja se pravi od iberijske vrste prasića. Oni supotomci divljih svinja u Iberiji....
Teobromin - šta treba da znamo?Ispostavlja se da čokolada ima mnogo više koristi nego što znamo. Međutim zašto se čokolada i kakao koji je sadržan u čokoladi, preporučuju deci nakon spavanja. Oni treba da piju mleko sa kakaom....
Proseko - šta treba da znamo?Šta treba da znamo o Proseku?
1. Proseko je vrsta belog penušavog vina. Grožđe za njegovu proizvodnju se odgaja na oko 30 000 hektara površine u severnoj Italiji.
2....
Instant pirinač - šta treba da znamo?Ono što verovatno ne znate je da nam se takođe predlaže i instant pirinač.
Šta on prestavlja, kakva je korist od njega i da li je štetan za naše zdravlje....
Prejedanje jajima - šta treba da znamoUkoliko ste pre toga imale probleme sa bubrezima, treba da izbegavate preteranu upotrebu proteina - kako biste uklonili njihove metabolite, bubrezi treba naporno da rade....
Topljeni sir - šta treba da znamoOvo znači da čovek može da se otruje konzumiranjem ove vrste sireva, čak i da su sasvim sveži. Kada kupujete topljeni sir treba da pazite da li je dobro zatvoren....
Tušt (tušanj) - šta treba da znamo?Tušt je poznat i pod nazivom tušanj i potiče iz porodice Žednjaka i zapravo je samonikla biljka, ali se kultiviše u nekim zapadnoevropskim zemljama, zelene ili žućkaste boje.
U kulinarstvu se koriste mladi izdanci, mesastva...
Čeri paradajz - šta treba da znamoBirajući ih treba posebnu pažnju da obratite na aromu. Kao pravilo, kod kvalitetnog i zrelog povrća osetićete prijatnu specifičnu aromu paradajza....
Mančego sir - šta treba da znamoKalup ne treba da bude više od 12 cm i prečnik ne treba da prelazi 22 cm.
Na kraju, sir se obeležava pečatom, na kojem je nacrtan struk pšenice....
Biserni pirinač - šta treba da znamoČime se biserni pirinač odlikuje i šta treba da znamo o njemu?
Ovo je srednjezrni ili kratkozrni pirinač čija su zrnca relativno obla, bez zaoštrnih krajeva....
Bademovo brašno - šta treba da znamoEvo svega što treba da znate o bademovom brašnu.
Pravljenje bademovog brašna je veoma jednostavan proces, tako da zapravo može da se napravi i kod kuće....
Ružičasti tigrasti limun - šta treba da znamo?Ružičasti tigrasti limun je varijanta limuna Eureka i njegova glavna odlika su mali do srednje veliki plodovi izduženog do ovalnog, blago šiljastog oblika. Kora im je tanka i prekrivena vertikalnim šarenim, zelenim i belim...
Šta treba da znamo o Arborio pirinču?On treba da ostane al dente. To znači da se pirinač skine sa vatre pre nego što bude potpuno gotov i da se ostavite da upije vodu u toploj šerpi. Tako će zrna sačuvati oblik....
Crveni krompir - šta treba da znamo o njemu?Krompir je jedno od prvih povrća koje je prenešeno u Novi svet, odlično se adaptira na evropsko zemljište i brzo nalazi mesto među najomiljenijom hranom od strane ljudi.
Postoji oko 4 hiljade sorti krompira na svetu....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač je neprocenjiv, ukusni dar prirode, koji se široko upotrebljava u kuhinjama u mnogim zemljama širom sveta. Među bogatom raznolikošću različitih sorti pirinča koje postoje, smatra se najkorisnijim. To je...
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Za mariniranje umesto navedene smese može da se upotrebi samo vino ili kiselo mleko;
- Suvo mariniranje - isečeno meso ili riba se izmešaju sa začinima - solju, kiselinom, crnim biberom i dr. i ostavlja se da odstoji 20...
Alergija na ribu - šta treba da znateAli oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove.
Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....