Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Mafini u mikrotalasnoj pećniciMafini u mikrotalasnoj pećnici
18. jul
Peku se veoma brzo, ali ako vam se učini da nisu ispečeni /a lako se možete prevariti da su sirovi, jer tokom pečenja gotovo i da ne menjaju boju/, pustite ih na još 1 minut....
Tamni sos u mikrotalasnoj pećniciTamni sos u mikrotalasnoj pećnici
09. jun
Napomena: Tamnii sos se može začiniti crvenim vinom, belim lukom, selenom, bosiljkom, ruzmarinom ili paštetom od sardina. Vreme pripreme: 5 minuta...
Svinjetina pečena u mikrotalasnoj pećniciSvinjetina pečena u mikrotalasnoj pećnici
09. jun
Stavite meso u specijalnu posudu za mikrotalasnu pećnicu sa masnijom stranom prema dole. Termometar za mikrotalasne pećnice ubodite u meso i on ne treba da pokazuje više od 80 stepeni....
Miš-maš u mikrotalasnoj pećniciMiš-maš u mikrotalasnoj pećnici
17. dec.
Luk se iseče na sitno i izdinsta se s maslacem jedan minuta na punoj jačini mikrotalasne. Paprike i paradajz se iseku na sitno i dodaju se u luk. Dinstaju se 3-4 minuta na 100% dok se mešaju 1-2 puta....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Dodati mleveni keks, mlevene bademe, ekspandirani pirinač i izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Naseckajte čokoladu, otopite u mikrotalasnoj za 30 sekundi. U velikoj posudi umutite krem ​​sir, šećer u prahu i ekstrakt vanile dok ne postane glatko, dodajte otopljenu čokoladu i mesajte dok se ne sjedini....
Da ispečemo semenke suncokretaDa ispečemo semenke suncokreta
20. jun
Suncokret se prvi put uzgaja u stepama Severne Amerike, između zapadne obale današnjeg Perua i centralnog Meksika. U Evropu biljka se unosi kao dekorativna u Madridsku Botaničku baštu 1510. godine. Kao kultura koja daje...
Kako da ispečemo orahe?Kako da ispečemo orahe?
13. okt.
Isti efekat će imati i priprema u mikrotalasnoj pećnici. Jezgra oraha se lagano pokvase i posole....
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška. Nožem probodite nekoliko puta, tako da rupe budu duboke....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Ako se brinete da mleko nosi bakterije, možete da koristite pasterizovano....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Pečena marinirana skuša na grilu u mikrotalasnoj pećniciPečena marinirana skuša na grilu u mikrotalasnoj pećnici
17. april
Izvadite iz marinade, stavite u veliki tanjir, a zatim na roštilj u mikrotalasnu pećnicu. Prvo pecite sa unutrašnje strane, a zatim i kožu. Poslužite dok je još topla....
Kako da filiramo bademeKako da filiramo bademe
01. okt.
Biće im potrebno barem nekoliko sati kako bi se u potpunosti osušili; - Ako ne raspolažete dovoljnom količinom vremena da sačekate da se oguljeni bademi osuše prirodnim putem, možete da ih stavite u rernu....
Kako da ispečemo orašaste plodove?Kako da ispečemo orašaste plodove?
22. feb.
Bolje je da se oslonite na sopstveni nos, ali ako treba da ispečete malu količinu orašastih plodova, mikrotalasna pećnica će vam pomoći....
Kako da ispečemo domaći hlebKako da ispečemo domaći hleb
24. jul
Možete ga čuvati uvijen u odgovarajuću krpu. Kao što vidite, možete brzo i lako napraviti domaći hleb, kad god poželite....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove dimenzije variraju od 0, 25 do 0, 75 mm....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Slični su našim malim škampima, zato sa njima možemo da napravimo ove čudesne slane palačinke koje su u suštini konzumiraju kao meze/tapas....
Dokazano! Mikrotalasne pećnice nas ubijaju!Dokazano! Mikrotalasne pećnice nas ubijaju!
14. jun
Najopasnije pri korišćenju mikrotalasnih pećnica jeste zagrevanje hrane u plastičnim posudama....