Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Slatko od breskve i smokveSlatko od breskve i smokve
14. sep.
Probamo na tanjiru da vidimo da li je slatko gotovo. Kada je gotovo, sipamo vruće slatko u teglice i dobro ih zatvaramo. Slatko od breskve i smokve serviramo uz buhtle, pržene kriške, palačinke i drugo....
Lako slatko od smokve iz rerneLako slatko od smokve iz rerne
19. sep.
Smokve operite i očistite od drški. Preko njih posipajte šećer i neka tako prenoće ( ovaj korak možete i preskočiti, ali na ovaj način smokve otpuštaju više tečnosti)....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može....
Slatko za dijabetičareSlatko za dijabetičare
20. mart
Stavite na vatru da se kuva, mešajući s vremena na vreme. Kada slatko počne da vri, dodajte zaslađivač i kuvajte još 5 minuta....
Slatkiš sa slatkom u kalupu za kuglofSlatkiš sa slatkom u kalupu za kuglof
16. feb.
Dodati slatko, vodu, ulje i cimet. Brašno prosejati i dodavati po malo uz neprestano mešanje, dok se ne dobije homogena smesa. Sipati u kalup za keks koji je nauljen i posut brašnom....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Njegovo profesionalno mišljenje je da ako treba da se napravi spisak super namirnica, jaja bi se lako upisala u njega....
Slatko od aronije za dijabetičareSlatko od aronije za dijabetičare
03. sep.
Nastavljamo da kuvamo domaće slatko od aronije za dijabetičare oko sat vremena. Odmah sipamo toplo slatko od aronije u tegle i zatvaramo. Okrećemo naopako. Čim se tegle ohlade, stavljamo na tamno i hladno mesto....
Slatko od dunja za ljubiteljeSlatko od dunja za ljubitelje
24. nov.
Pripremamo suve tegle i punimo dok je slatko još vruće. Okrećemo poklopcima na dole da se zapečati i prekrivamo krpom da se polako ohlade. Savet: Možete u slatko da dodate orahe....
Da li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesniDa li treba da pijemo imunostimulanse dok smo bolesni
27. jul
Međutim, oni treba da se uzimaju kod zdravog organizma. U ljudsk telo priroda je ugradila prirodni imunitet....
Slatko od celih smokava za dijabetičareSlatko od celih smokava za dijabetičare
07. dec.
Prebacite posudu na ringlu i dodajte smokve. Kuvajt eih otprilike 60 minuta. Sipajte slatko od smokava u male teglice, zatvorite ih i okrenite ih na dole. Slatko od celih smokava za dijabetičare je veoma ukusno....
Slatko od borovnica za direktnu konzumacijuSlatko od borovnica za direktnu konzumaciju
15. sep.
Ako ne, znači da je gotovo. Isključite slatko od borovnica i prebacite u posudice. Možete da ga koristite za palačinke, mekike, buhtle......
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Suve smokve su bogate fruktozom koja se lako usvaja, zadovoljava potrebu za slatkim, ali ne šteti organizmu kao slatka peciva....
Savršeno slatko od smokvi na tri načinaSavršeno slatko od smokvi na tri načina
03. januar
Voda se prospe, a smokve se vade jedna za drugom na krpu ili papir koji će upiti vodu, kako bi se osušile. U odgovarajućoj šerpi treba da proključaju 3 šolje vode sa 1 kg šećera....
Slatko od ljutih i slatkih paprikaSlatko od ljutih i slatkih paprika
11. okt.
Stavite na šporet i kuvajte dok se slatko od paprika ne zgusne. Vruće zatvorite u tegle i slatko od ljutih paprika je gotovo....
Slatko od domaćih jagoda za 30 minutaSlatko od domaćih jagoda za 30 minuta
06. maj
Očistimo od drške i operemo jagode. Veće isečemo na komadiče, a male ostavljamo cele. Sipamo ih u šerpu i dodajemo sadržaj kesice pomšan sa dve supene kašike šećera i male šolje vode. Stavljamo na vareu i mešamo, kad...
Slatke i slane kiflice za doručakSlatke i slane kiflice za doručak
04. april
Slatke i slane kiflice za doručak - ko kakve voli!...
Kako da kontrolišete svoju želju za slatkimKako da kontrolišete svoju želju za slatkim
31. avgust
Eto tako se rađa neprestana želja za slatkim i začarani krug nezdrave ishrane. Preskakanje doručka je veoma štetna navika koju bi trebalo da pokušate da iskorenite....
Slatko od crne ribizle za torte i kolačeSlatko od crne ribizle za torte i kolače
16. nov.
Prespite vruće slatko od crne ribizle u suve i sterilisane teglice, zatvorite, okrenite ih i uvijte dok se hlade. Vaše slatko od crne ribizle za torte i kolače je spremno za čuvanje!...
Slatko od celih smokava i grožđa za zimuSlatko od celih smokava i grožđa za zimu
02. sep.
Okrenite teglu naopako i ostavite tako dok se slatko od smokava i grožđa za zimu ne ohladi....
Domaće slatko od borovnica sa šećerom za želiranjeDomaće slatko od borovnica sa šećerom za želiranje
13. avgust
Poklopci tegli sa slatkom od borovnica se zategnu i odmah okrenu sa poklopcima nadole. Ostavite da se ohladi nekoliko sati. Ne kuvajte dodatno tegle divnog domaćeg slatka od borovnica sa želirajućim šećerom!...
Da li je pobelela čokolada štetna za zdravljeDa li je pobelela čokolada štetna za zdravlje
05. april
To ne bi trebalo da bude nikakav razlog za brigu, tvrde naučnici. Oni tvrde da u većini slučajeva da se to dešava zbog neodgovarajućih atmosferskih uslova u kojima je čuvana čokolada....
Da li je konzervirana hrana dobra za vas?Da li je konzervirana hrana dobra za vas?
18. april
Pored do sada rečenog, treba napomenuti i da je konzerviranje u gotovo svim slučajevima isplativo sa finansijske tačke gledišta, posebno ako ne morate da kupujete proizvode koje ćete sami konzervirati....
Da li je punomasno mleko korisno za vas?Da li je punomasno mleko korisno za vas?
10. jul
Među ljudima sa problematičnom težinom i problemima sa holesterolom, punomasno mleko nema dobru reputaciju. Nutricionisti im savetuju da ga izbegavaju. Međutim, to ne znači da punomasno mleko u principu nije korisno, jer...
Treba li ljuštiti koru jabuka?Treba li ljuštiti koru jabuka?
26. nov.
Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti. Prema zagovornicima ideje o ljuštenju voća i povrća pre konzumiranja, u jabukama ima mnogo pesticida, jer se drveće jabuka prska protiv štetočina....
Slatka spelta (slatko žito)Slatka spelta (slatko žito)
19. januar
Čuvajate slatku speltu (slatko žito) u kutiji u frižideru....