Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta je Dižonski senf?Šta je Dižonski senf?
26. avgust
Dižonski senf se pravi mlevenjem semena slačice, a ima i slučajeva da se seme očuva celo. Ovo seme je seme biljke koja pripada porodici kupusa....
Kako da napravite dižonski senf?Kako da napravite dižonski senf?
19. nov.
Ako i dalje želite da napravite dižonski senf, evo šta će vam trebati: - Seme slačice - 100 g - sok od pomorandže - 90 ml - sok od jabuke - 90 ml - So - 1 kašičica - Med - 1 kašika Priprema dižonskog senfa Seme...
SenfSenf
14. jul
Osnovne vrste senfa su: Dižonski senf (Moutarde de Dijon) - uživa veliku slavu na starom kontitnetu....
Domaći senfDomaći senf
02. feb.
Semenke slačice stavite u posudu. Posudu takođe dodajte vino, sirće i vodu i ostavite da preko noći da odstoji. Sutradan stavite slačicu sa tečnosti u blender. U blender stavite takođe i med i začine, dok smesa ne postane...
Engleski senfEngleski senf
17. sep.
U secko ili blender sipamo slačicu u prahu, dodajemo alevu papriku i biber, himalajsku so, smeđi šećer i pomoću kašičice ih blago promešamo. Na kraju dodajemo belo sirće i mutimo na maksimalnoj brzini domaći senf, dok...
Domaći bavarski senfDomaći bavarski senf
21. april
Slačica u prahu se pomeša sa solju. Biber se pomeša sa sirćetom. Lovorov list i karanfilić se izmrve na sitno i dodaju se u sirće. Stavlja se da provri i dodaje se voda i smeđi šećer. Smesa se stavlja da provri još jednom...
Sos medeni senf (Honey mustard)Sos medeni senf (Honey mustard)
12. jun
Za ovaj sos je potreban mekan, ne preterano ljut senf, kvalitetan med (ne ušećeren), majonez, svetlo sirće (najbolje jabukovo), sveže mleveni biber i so po ukusu. Svi sastojci se pomešaju u posudi i promešaju se dobro...
Salata od krastavca sa dresingom u kombinaciji mleko-med-senfSalata od krastavca sa dresingom u kombinaciji mleko-med-senf
15. okt.
Promešajte maslinovo ulje sa medom, senfom, kiselim mlekom, pa im dodajte so, biber i sitno seckanu mirođiju. Ujednačite dresing mešanjem. Naseckajte krastavce na tanke kolutove i prelijte ih sosom. Promešajte i poslužite...
Od čega se pravi senf?Od čega se pravi senf?
21. dec.
Sve više domaćica se interesuje i pita kako mogu da naprave domaći senf, jer senf koji se prodaje u prodavnicama ili nije kvalitetan, ili košta kao kilogram dobrog svinjskog mesa. U stvari, svako može da pripremi senf...
Mlečni sos sa renomMlečni sos sa renom
19. april
Umesto rena, sosu možete dodati i dižonski senf. Ljut ukus rena se dobro dopunjuje sa mlečnim sastojcima. Efekat vasabija je neverovatan....
Salata sa dimljenim ćurećim fileom i dižonskim senfomSalata sa dimljenim ćurećim fileom i dižonskim senfom
12. dec.
Salata sa dimljenim ćurećim fileom i dižonskim senfom je gotova....
Klasični sosovi za piletinuKlasični sosovi za piletinu
15. januar
Stavite vino, pileći bujon, javorov sirup i dižonski senf, čekajući da provri. Kuvajte dok tečnost ne ispari u količini 1/4 šolje (oko 5 minuta), povremeno mešajući....
Vinegret sa belim lukomVinegret sa belim lukom
28. april
Dodajte izgnjen čen belog luka, so, dižonski senf i maslinovo ulje, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu....
Sočne pileće šnicle sa topljenim sirom i pavlakomSočne pileće šnicle sa topljenim sirom i pavlakom
26. april
U posudi pomešamo pavlaku za kuvanje, topljeni sir, rendani meki kačkavalj, dižonski senf, beli luk u prahu, malo soli, preostali biber i sitno iseckan peršun....
Krompir sa belim lukom i senfomKrompir sa belim lukom i senfom
23. avgust
Pomešajte isečen mladi luk, beli luk, dodajte so i beli biber, 1 kašiku maslinovog ulja, dižonski senf i sirće. Izvadite i stavite gotov krompir u duboku posudu. Dodajte smesu od začina i pomešajte....
Jagnjeći kotleti sa Dižonskim senfomJagnjeći kotleti sa Dižonskim senfom
15. april
Okrenite jagnjeće kotlete sa dižonskim senfom i namažite ih preostalom smesom, Pecite dok ne budu potpuno gotovi. Začinite solju i biberom i servirajte....
Majonez od vode kuvanog pasuljaMajonez od vode kuvanog pasulja
29. nov.
Posle dodajemo dižonski senf, mleveni biber i sok od limuna. Uključujemo štapni mikser na veliku brzinu, držimo ga nisko dole....
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Potrebno vam je 250 ml soka od pomorandže, 4 kašike sosa za roštilj, 4 kašike meda, 2 kašičice dižonskog senfa. Sve sastojke pomešajte u zagrejanom tiganju i ostavite ih da proključaju....
Mešavina salata sa kruškama, Rokfor sirom i još po nečimMešavina salata sa kruškama, Rokfor sirom i još po nečim
30. maj
U posudu sipajte maslinovo ulje, sok od limuna, šećer, so, mleveni biber, presovani beli luk i dižonski senf. Promešajte žicom dok se smesa ne ujednači....
Brza glazirana svinjska rebraBrza glazirana svinjska rebra
22. nov.
U posudi pomešamo mes, začine i dižonski senf. Količina začina je po ukusu. Sve promešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Ovom smesom namažemo rebra sa svih strana i stavljamo u kesu za pečenje....
Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)Francuski biber biftek (Šnicla Magnifique)
03. sep.
Nakon što se smanji na pola dodaje se pavlaka, dižonski senf i još grudva maslaca. Kuva se oko 4-5 minuta, da se zgusne. Parčići mesa se iseku po dijagonali i preliju se sosom....
Zapečeni svinjski kare sa siromZapečeni svinjski kare sa sirom
05. mart
Kada je kare gotov, od ostale marinade pravimo sos od sira u tiganju takođe uključujući dižonski senf i kukuruzno brašno (ukoliko je potrebno dodajemo još bujona). Začinimo maslacem....
Pileći file sa medom, senfom i maslinovim uljemPileći file sa medom, senfom i maslinovim uljem
24. jul
Za to vreme promešajte dobro med i senf, možete da koristite dižonski ili retro - kako vam se sviđa, sa oba ispada sjajno....
Svinjske šnicle sa božanstvenim sosomSvinjske šnicle sa božanstvenim sosom
28. nov.
Dodajemo tečnu pavlaku, dižonski senf i mešamo. U njih na kraju dodajemo kiselu pavlaku i so po ukusu. Gotovim sosom prelivamo šnicle....
SlačicaSlačica
25. maj
Slačica je biljka koja pripada porodici kupusa i ima male okrugle i jestive semenke, kao i veoma ukusne listove. Engleska reč za ovu biljku potiče od latinske reči i označava "vruće vino"". To je zbog najpopularnije upotrebe...