Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najčešće greške kod pravljenja omletaHajde da vidimo koje su česte greške kod spremanja omleta!
1. Jaja treba da budu lepo umućena - često žurimo i zbog toga omlet ne izgleda tako kako mi želimo....
08. feb.
Posni paprikaš sa prazilukom, šargarepom i paprikamaTo je najukusniji posni paprikaš, probajte!...
29. nov.
Paprikaš sa leblebijamaLeblebije se natope u vodi veče unapred. Kuvaju se sledećeg dana dok ne omekšaju, nakon čega se procede i ostave sa strane. U preostaloj vodi se rastvara bujon od povrća.
Luk se iseče i izdinsta u malo masnoće. Dodaju...
03. sep.
Paprikaš sa ćufticamaGotov paprikaš se zgušnjava brašnom razmućenim u malo vode i nakon tridesetak sekundi se sklanja s ringle. Servira se s kašikom kiselog mleka i iseckanim peršunom....
01. dec.
Seoski paprikaš sa leblebijomNeumorni gurmani, predstavljam vam ovaj ukusan i zdrav paprikaš od leblebije....
13. avgust
Mamin paprikaš sa krompiromZgusnite paprikaš sa brašnom, koje ste rastvorili u malo vode.
Gotov paprikaš sa krompirom pospite peršunom i poslužite.
Mamin paprikaš sa krompirom je veoma ukusan....
01. april
Krompir paprikaš sa čvarcimaKada je krompir paprikaš sa čvarcima gotov, dodaje se sitno seckani svež peršun....
12. avgust
Krompir paprikaš sa kobasicomPred kraj kuvanja dodajte pržene kobasice, posolite po ukusu i pospite krompir paprikaš majčinom dušicom, biberom i sitno seckanim peršunom. Kada provri, gotov krompir paprikaš sa kobasicom sklonite sa ringle....
02. sep.
1
Paprikaš na moj načinPaprikaš skloniti sa vatre i poslužiti.
Prijatno uz paprikaš na moj način!...
10. okt.
Pasulj paprikaš sa svinjetinomPostoji nekoliko varinati za pripremanje pasulja, jedan je standardni, odmah provri i bacamo prvu vodu, drugi je potapanje prethodne noći, a jedan znam od svoje majke - kad provri, skidamo sa vatre i sipamo oko 1-2 supene...
06. sep.
Paprikaš sa pilećim srcimaDinstamo sitno isečen luk, beli luk i šargarepu u maslacu i malo ulja dok ne omekša.
Stavljamo srca i nastavljamo dinstanje dok ne ostane na masnoći.
Dodajemo paradajz (ako je svež narendamo ga), oko jednu šolju vode...
22. nov.
Brz paprikaš sa piletinomUzimamo veću šerpu, stavljamo je na ringlu u nju sipamo malo ulja da zapržimo meso.
Nakon što se proprži dodajemo i povrće, osim krompira (boraniju, šargarepu, paprike, luk, brokoli, kukuruz). Zapržimo ih blago.
Uzimamo...
22. nov.
Preslavski paprikaš sa petlomOstavljamo paprikaš na umerenoj vatri dok meso ne omekša.
Nakon što je meso skuvano, mutimo prepečeno brašno u 2-3 kašike vode i zajedno sa biberom i paradajz pireom dodajemo u paprikaš....
21. nov.
Ukusan paprikaš sa kobasicomZagrejte ulje, dodajte isečen luk, šargarep i papriku, zapržite na slaboj vatri dok ne omekša povrće. Oljuštite i isecite kobasicu na kolutove, dodajte je u povrće i zapržite na kratko.
Dodajte brašno i zapržite na kratko...
28. nov.
Paprikaš sa pilećim krilcimaIsecite pileća krilca na dva dela. Slaninu isecite na male kocke.
Zapržite slaninu u suvom tiganju tako da pusti masnoću. Dodajte stino isečen luk i ustinjene čenove belog luka. Dodajte ljutu alevu papriku, 2-3 kašike...
05. januar
Krompir paprikaš sa kokoškomDodajte je u paprikaš da se zgusne.
Gotovo jelo garnirajte peršunom....
17. dec.
Letnji paprikaš sa patlidžanomDodaje se brašno, aleva paprika, isečen paradajz na sitno (ja sam ga blanširala, da bi ga oljuštila), so i šećer po ukusu i čenovi belog luka, isečeni takođe na sitno....
25. sep.
Argentinski paprikaš sa pavlakomIsečemo pileće meso na male parčiće i zapržimo ga u ulju. Nakon što pobeli dodajemo isečen luk i zapržimo još 2-3 minuta.
Nalivamo vodu u dodajemo očišćene i isečene šargarepe i boraniju.
Kuvamo oko 20 minuta i dodajemo...
26. april
Svinjski paprikaš sa graškomIsecite meso i stavite ga na vatru u dubokoj šerpi sa maslinovim uljem. Ispržite meso sa svih strana dok ne dobje zlatnu boju. Očistite i isecite povrće.
Dodajte u meso dve vrste luka i šargarepu, pržite na kratko dok...
17. januar
Pasulj paprikaš sa leblebijamaLuk i šargarepu isecite na kockice.
U tiganj sipajte malo ulja da se ugreje. Kad se ugreje, dodajte isečen luk i šargarepu. Mešajte da se malo zarpži.
Za to vreme ocedite pasulj i leblebije.
Nakon toga dodajte u...
16. januar
Paprikaš s mladim bobomUgasite zapršku veoma pažljivo sa jednom dve kutlače bojona od paprikaša. Mešajte dok se ne dobije gladak sos bez grudvica i sipajte ga u drugu šerpu....
08. jul
Paprikaš sa pilećim želucimaPaprikaš se doda u želuce. Začinjavamo biberom i alevom paprikom.
Dodajemo lovorov list 1-2 listića. Kuva se još 15 minuta na srednjoj temperaturi. Jelo se servira sa sitno iseckanim peršunom....
12. jul
Pileći paprikaš sa zeljemPrethodno skuvajte piletinu.
Oljuštite luk. Operite i iseckajte na kockice. Izdinstajte ga u masti. Dodajte oprano zelje. Dodajte alevu papriku i koncentrat od paradajza.
Stavite piletinu /možete odvojiti od kostiju...
29. mart
Pileći paprikaš sa graškomOčistite pile i skuvajte ga. Odstranite kosti. Luk sitno isecite i dinstajte ga u masti. Dodajte alevu papriku i sok od paradajza. Stavite piletinu i promešajte.
Kuvajte 3-4 minuta. Dodajte grašak sajedno sa sokom i proceđen...
24. mart
Ćureći paprikaš sa graškomNakon što luk i šargarepa dobiju blago zlatastu preplanulost, dodaje im se aleva paprika i odmah nakon toga paradajz.
Dodaje se i malo bujona. Sledi red graška....
17. maj