Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da se hranimo tokom letnjih meseci?Kakav treba da nam bude meni tokom letnjih meseci?
Tokom letnje sezone ima dovoljno svežeg povrća i veliki izbor voća sa bogatim hemijskim sastavom....
18. sep.
Energetski šejk tokom dijeteNamirnice se pomešaju i blenduju. Ovaj visokoenergetskii šejk se uzima u dve porcije do ručka.
Zasitan, hranljiv, pogodan za zdrav doručak ili tokom dijete....
18. nov.
Paprike za punjenje tokom zimeOvaj recept će vam dozvoliti da jedete paprike, i to kao sveže, čak i tokom zime.
Stavite da provri voda u dubokoj šerpi. Stavite so da se istopi.
Paprike se očiste od semenki tako što se izdube....
19. sep.
Kako se prave ukusne šnicleUkusne su i šnicle od pilećih ili ćurećih grudi.
Šnicle se razlikuju ne samo po izgledu mesa koje se koristi, nego i po metodi pohovanja....
21. jul
Kako treba da se hrani majka tokom dojenjaPraktični saveti za ishranu tokom dojenja
- Redovni obroci i doručak su važni, majka mora da nađe vremena za sebe;
- Različita hrana je ključna tačka, jer će buket mirisa i ukusa u majčinom mleku pomoći bebi da kasnije...
07. jun
Savršen voćni sorbe za vrućinuPromešajte, prebacite u pogodnu posudu/kutiju i stavite sorbe u zamrzivač dok se ne zamrzne.
Služite savršen voćni sorbe za vrućinu....
30. okt.
Kako da se hranimo zdravo i jeftino tokom letaTamo ćete otkriti nekoliko lukavih taktika kako da nabavite jeftinu i zdravu hranu tokom letnjih dana.
page1....
25. avgust
Ukusno sočivoUkusno sočivo serviramo obavezno sa ljutom paprikom i iseckanim belim lukom sa malo soli, sirćeta i vode....
19. dec.
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Keks torta sa bananama
Veoma ukusna torta! Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
01. okt.
Domaća smesa za prehlade i grip tokom hladnog vremenaProsto i veoma ukusno sredstvo za prehlade i viruse! Ovo lekovito sredstvo će se svideti i deci i odraslima. Budite zdravi!...
25. nov.
Ukusno pile TabakaPrvo stavite unutrašnji deo pileta da se peče i nakon toga okrenite.
Za Kemali sos isecite krupnije paradajz. Stavite ga da se kuva i napravite pire....
13. avgust
Ukusno babino sočivoKuvajte jelo, dok krompir ne omekša i sočivo se ne raskuva.
Nakon toga dodajte paradajz pire i promešajte. Začinite solju, biberom, čubrom i dodajte na kraju beli luk isečen na krupno.
Nek vam je ukusno!...
29. avgust
1
Ukusno tursko jeloKada se malo proprži, dodajte iseckanu papriku, paradajz, biber i alevu papriku, iseckan peršun i majčinu dušicu.
Posolite po želji. Na kraju dodajte maslinovo ulje. Sipajte vodu, da ogrezne....
13. jul
Ukusno lovačko jeloPosolimo i ostavljamo da se krčka 60 minuta.
Ide uz suvo crno vino i domaći hleb....
09. jul
Ukusno arapsko predjeloNa kraju dodajte sok od limete i so po ukusu. Mešajte dok se smesa ne homogenizuje.
Ohladite u frižideru i servirajte....
25. maj
Ukusno grčko predjeloČim omekšaju sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade.
3. U dubokoj posudi izgnječite patlidžan koji ste prethodno oljuštili. Dodajte paradajz, takođe oljušten i isečen na parčiće....
05. jun
Ukusno domaće pilePile se razdvoji na nekoliko velikih parčića, posoli se solju, biberom i alevom paprikom i stavlja se da se zaprži u tiganju na kratko sa svih strana. Crveni luk se oljušti i iseče na polumesece....
25. nov.
Kako treba da se brinemo o povrću i voću tokom jeseni?Za razliku od letnjeg perioda kada se svi ljubitelji voćnjaka i povrtnjaka raduju dobijenoj letini, proleće i jesen je vreme kada voćnjaci i povrtnjaci traže najviše pažnje....
10. dec.
Palačinke koje se ne cepajuMleko se zagreva lagano. Jaja se umute. Skrob se pomeša sa šećerom i solju i rastvara se u jedan deo mleka.
Dodaju se preostalo mleko i jaja. Treba da se dobije glatka smesa....
27. april
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
22. okt.
Uštipci koji se sami okrećuMasnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću.
Vatra treba da bude srednje jačine, da uštipci ne bi pregoreli i da ne ostanu sirovi iznutra....
13. mart
Palačinke o kojima se pričaServiramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
27. dec.