Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Neobične mekike iz frižidera sa siromNeobične mekike iz frižidera sa sirom se prže u zagrejanom ulju na umerenoj ringli dok ne postanu zlatkaste....
24. maj
Mekike iz frižidera sa hladnim i kiselim mlekomPokrijte folijom za sveže čuvanje u stavite ga u frižider na jednu noć. Ujutru izvadite testo sat vremena na sobnu temperaturu.
Ispržite mekike u dobro zagrejanom ulju....
30. sep.
Idealna punjena jajaJaja se skuvaju i očiste od ljuski.
Oštrim nožem se iseku po sredini na dve jednake polovine.
Žumance se izdubi i stavlja u posudu.
U njega se dodaju krem sir, majonez i pasta od paprika. Nakon mešanja se dodaju...
07. april
Džem od voća iz zamrzivačaSvo voće osim limuna i pomorandži odmrznuti i ocediti, zatim iseći u čoperu.
Limuni i pomorandze treba da budu polusmrznuti i takve iseći na komade i dodatno usitniti u čoperu.
Svo voće prebaciti u lonac ili šerpu i...
08. april
Testo iz frižideraPosle možemo raditi sa njim odmah ili da ga stavimo u namazanu kesu u frižider i da pripremamo sledećeg dana....
06. okt.
Milibrot iz frižideraNakon toga ga stavljamo u frižider i oblikujemo narednog dana. Vadimo testo iz frižidera i ostavljamo da dostigne sobnu temperaturu.
Testo delimo na tri dela....
29. maj
Mekike sa testom iz frižideraKada izvadite testo iz frižidera, nemojte ga ponovo mesiti....
07. feb.
1
Temperatura serviranja vinaVažno je da zapatite da svako vino ima idealnu temperaturu za serviranje i jedna te ista temperatura ne odgovara svim vinima....
16. jun
Domaća pršuta u frižideruPoređajte na rešetku i stavite u frižider.
Okrećite komade svakog dana dok se potpuno ne osuše. U zavisnosti od debljine, nakon oko 15-20 dana je gotovo za konzumiranje. Odlična pršuta....
02. okt.
Sirova skuša usoljena u frižideruOstavite usoljenu skušu u frižideru na 2 dana. Nakon toga možete jesti.
Kada servirate sirovu skušu usoljenu u frižideru, poslužite je sa uljem, crvenim lukom i sokom od limuna....
22. jun
Kako odmrznuti frižider?Što se češće otvaraju vrata zamrzivača frižidera, što je veća vlažnost u vašoj kuhinji, brže će se formirati snežno-ledeni pokrivač....
18. nov.
Idealna konzistencija testa za kolačTesto za kolač se pravi od jaja, šećera i brašna, kojima se mogu dodati ulje, mleko, razne arome, kakao, kafa, orašasti plodovi, suvo grožđe i drugi sastojci. Obično mu se dodaju sredstva za podizanje...
21. sep.
Pileće suvo meso, sušeno u frižideruStavite ih u frižider na kuhinjski ubrus.
Tokom privih 4-5 dana menjajte ubrus svaki dan. Sledećih 4-5 dana samo okrećite pileće suvo meso na drugu stranu po 2-3 puta na dan....
09. januar
Pomoć, buđ u frižideruOdržavanje frižidera kod kuće uopšte nije lak posao. Otvarajnje frižidera prosto mora da dovede do prljanja, razlivanje tečnosti, ostaju fleke od hrane....
18. okt.
Kako da očistite frižider?Pre čišćenja unutrašnjosti frižidera, potrebno ga je isključiti iz napajanja i ukloniti sve namirnice iz njega.
Ako frižider nema NoFrost sistem, njegov deo zamrzivača se takođe mora prethodno odmrznuti....
07. sep.
Idealan krem za piškotePiškote, poznate kao piškote di Prato, kao i kantučini, predstavjaju biskvite ispečene sa obe strane. One su tvorevina omiljene nam italijanske kuhinje, a prvi put su napravljene u italijanskom gradu Prato. Njihova priprema...
28. jul
Idealni prilozi za ćufteDobro je ipak znati kako da ih servirate, ili tačnije koji su idealni prilog uz njih....
24. feb.
Kako da čuvamo slaninu u zamrzivaču i frižideru?Mnogo porodica, naravno one koje mogu da čuvaju svinje, često se susreću sa izazovom kako da čuvaju slaninu u frižideru ili zamrzivaču....
24. januar
Idealna smesa za kolačSve namirnice, pak moraju da budu na sobnoj temperaturi, pre nego što ih upotrebite. Dugotrajno mućenje jaja je takođe veoma značajno za uspešan rezultat....
20. dec.
Narodna medicina za skidanje temperatureTrljanje i tuširanje za skidanje temperature
Trljanje je stari metod za spuštanje telesne temperature....
21. sep.
Kako da napravimo idealan milfojPoželjno je da se prethodne večeri prebaci u frižider da se malo otopi....
18. april
Kako se pravi idealni patišpanjPatišpanj, još poznat kao testo za kolače, je možda najpopularnije testo koje se koristi za pripremu različitih torti, kolača, koha, petifurija, keksa i dr.
Rasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od...
01. januar
Kako da napravite idealni patatnikPita sa krompirom ili patatnik je tipično bugarsko jelo, koje se najviše pravilo u oblasti Rodopskih planina, gde je, uostalom, i nastalo.
U Rodopskim planinama je postojao drugi naziv za krompir - patato. Odatle...
21. feb.