Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Neobične mekike iz frižidera sa siromNeobične mekike iz frižidera sa sirom
24. maj
Neobične mekike iz frižidera sa sirom se prže u zagrejanom ulju na umerenoj ringli dok ne postanu zlatkaste....
Mekike iz frižidera sa hladnim i kiselim mlekomMekike iz frižidera sa hladnim i kiselim mlekom
30. sep.
Pokrijte folijom za sveže čuvanje u stavite ga u frižider na jednu noć. Ujutru izvadite testo sat vremena na sobnu temperaturu. Ispržite mekike u dobro zagrejanom ulju....
Idealna punjena jajaIdealna punjena jaja
07. april
Jaja se skuvaju i očiste od ljuski. Oštrim nožem se iseku po sredini na dve jednake polovine. Žumance se izdubi i stavlja u posudu. U njega se dodaju krem sir, majonez i pasta od paprika. Nakon mešanja se dodaju...
Džem od voća iz zamrzivačaDžem od voća iz zamrzivača
08. april
Svo voće osim limuna i pomorandži odmrznuti i ocediti, zatim iseći u čoperu. Limuni i pomorandze treba da budu polusmrznuti i takve iseći na komade i dodatno usitniti u čoperu. Svo voće prebaciti u lonac ili šerpu i...
Testo iz frižideraTesto iz frižidera
06. okt.
Posle možemo raditi sa njim odmah ili da ga stavimo u namazanu kesu u frižider i da pripremamo sledećeg dana....
Milibrot iz frižideraMilibrot iz frižidera
29. maj
Nakon toga ga stavljamo u frižider i oblikujemo narednog dana. Vadimo testo iz frižidera i ostavljamo da dostigne sobnu temperaturu. Testo delimo na tri dela....
Mekike sa testom iz frižideraMekike sa testom iz frižidera
07. feb.
1
Kada izvadite testo iz frižidera, nemojte ga ponovo mesiti....
Milibroti od testa iz frižideraMilibroti od testa iz frižidera
12. maj
Milibroti od testa iz frižidera su sjajni!...
Temperatura serviranja vinaTemperatura serviranja vina
16. jun
Važno je da zapatite da svako vino ima idealnu temperaturu za serviranje i jedna te ista temperatura ne odgovara svim vinima....
Domaća pršuta u frižideruDomaća pršuta u frižideru
02. okt.
Poređajte na rešetku i stavite u frižider. Okrećite komade svakog dana dok se potpuno ne osuše. U zavisnosti od debljine, nakon oko 15-20 dana je gotovo za konzumiranje. Odlična pršuta....
Testo za mekike u frižideruTesto za mekike u frižideru
17. avgust
2
Testo ostavite u frižideru i sledećeg jutra koristite....
Sirova skuša usoljena u frižideruSirova skuša usoljena u frižideru
22. jun
Ostavite usoljenu skušu u frižideru na 2 dana. Nakon toga možete jesti. Kada servirate sirovu skušu usoljenu u frižideru, poslužite je sa uljem, crvenim lukom i sokom od limuna....
Kako odmrznuti frižider?Kako odmrznuti frižider?
18. nov.
Što se češće otvaraju vrata zamrzivača frižidera, što je veća vlažnost u vašoj kuhinji, brže će se formirati snežno-ledeni pokrivač....
Idealna konzistencija testa za kolačIdealna konzistencija testa za kolač
21. sep.
Testo za kolač se pravi od jaja, šećera i brašna, kojima se mogu dodati ulje, mleko, razne arome, kakao, kafa, orašasti plodovi, suvo grožđe i drugi sastojci. Obično mu se dodaju sredstva za podizanje...
Pileće suvo meso, sušeno u frižideruPileće suvo meso, sušeno u frižideru
09. januar
Stavite ih u frižider na kuhinjski ubrus. Tokom privih 4-5 dana menjajte ubrus svaki dan. Sledećih 4-5 dana samo okrećite pileće suvo meso na drugu stranu po 2-3 puta na dan....
Pomoć, buđ u frižideruPomoć, buđ u frižideru
18. okt.
Održavanje frižidera kod kuće uopšte nije lak posao. Otvarajnje frižidera prosto mora da dovede do prljanja, razlivanje tečnosti, ostaju fleke od hrane....
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Pre čišćenja unutrašnjosti frižidera, potrebno ga je isključiti iz napajanja i ukloniti sve namirnice iz njega. Ako frižider nema NoFrost sistem, njegov deo zamrzivača se takođe mora prethodno odmrznuti....
Idealan krem za piškoteIdealan krem za piškote
28. jul
Piškote, poznate kao piškote di Prato, kao i kantučini, predstavjaju biskvite ispečene sa obe strane. One su tvorevina omiljene nam italijanske kuhinje, a prvi put su napravljene u italijanskom gradu Prato. Njihova priprema...
Idealni prilozi za ćufteIdealni prilozi za ćufte
24. feb.
Dobro je ipak znati kako da ih servirate, ili tačnije koji su idealni prilog uz njih....
Kako da čuvamo slaninu u zamrzivaču i frižideru?Kako da čuvamo slaninu u zamrzivaču i frižideru?
24. januar
Mnogo porodica, naravno one koje mogu da čuvaju svinje, često se susreću sa izazovom kako da čuvaju slaninu u frižideru ili zamrzivaču....
Idealna smesa za kolačIdealna smesa za kolač
20. dec.
Sve namirnice, pak moraju da budu na sobnoj temperaturi, pre nego što ih upotrebite. Dugotrajno mućenje jaja je takođe veoma značajno za uspešan rezultat....
Narodna medicina za skidanje temperatureNarodna medicina za skidanje temperature
21. sep.
Trljanje i tuširanje za skidanje temperature Trljanje je stari metod za spuštanje telesne temperature....
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Poželjno je da se prethodne večeri prebaci u frižider da se malo otopi....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Patišpanj, još poznat kao testo za kolače, je možda najpopularnije testo koje se koristi za pripremu različitih torti, kolača, koha, petifurija, keksa i dr. Rasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od...
Kako da napravite idealni patatnikKako da napravite idealni patatnik
21. feb.
Pita sa krompirom ili patatnik je tipično bugarsko jelo, koje se najviše pravilo u oblasti Rodopskih planina, gde je, uostalom, i nastalo. U Rodopskim planinama je postojao drugi naziv za krompir - patato. Odatle...