Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Sok od limete - zašto je tako koristanDeluje protivupalno – vitamin C je poznat i po dobrim antiinflamatornim svojstvima, na koje se možete osloniti prilikom konzumiranja limete;
Pogledajte kako čuvati sok od limete.
10....
Tart sa kremom od limete i jagodama bez glutenaIzvadite iz rerne i ostavite osnovu za tart da se u potpunosti ohladi.
Za to vreme pređite na spremanje krema od limuna.
Na fino rende izrendajte kore obe limete i nakon toga iscedite njihov sok....
Sok od grožđaSklonite sa vatre sve dobro istrljajte u velikom metalnom situ, da se dobro procedi. Dobijeni sok od grožđa se ponovo cedi kroz gazu....
Sok od trešanjaNa 1 l soka dodati pola kilograma šećera i vratiti da provri dok se šećer ne istopi. Na kraju dodati limuntus i sok sipati u flaše dok je vruć. Sok od trešanja čuvati na hladnom mestu....
Sok od paradajzaOstaviti flaše da se ohlade pa staviti na tamno i hladno mesto....
Sok od celeraAko je sok jak za vaš ukus zbok celera dolite malo vode.
Ovaj sok se preporučuje piti svako jutro pre doručka za detox....
Sok od tikvicaIseći tikvice na kolutove i prokuvajte 10 minuta.
Stavite tikvice u blender. Dodati šećer, jogurt, zdenku sir i mleko.
Izblendajte dobro dok se sve lepo ne sjedini....
Sok od krušakaDodajte kapljice stevije da biste zasladili sok i stavite da se sve samelje, dok ne dobijete savršeno gladak pire - za oko 30 sekundi na maksimalnoj brzini.
Sipajte vodu i ostavite na još 10 sekundi....
Sok od dženarikaSok od dženarika sipajte u flaše i možete da ga držite 2 dana u frižideru.
Od ove doze dobićete oko 3, 5 - 4 litra soka....
Sok od brusniceMešajte dok se ne rastvori, a po želji možete da dodate i dva dobro izmrvljena aspirina. Razlijte u tegle i zatvorite poklopcima.
Čuvajte sok od brusnice na hladnom i tamnom mestu....
Sok od aronijeSledećeg dana se procedi sirup od aronije kroz gazu.
Dodaje se limontus.
Sok od aronije se sipa u flaše, zatvara se poklopcima i prokuva se....
Sok od kajsijaPo želji možemo da procedimo nakon toga.
Napitak se sipa u flašu i čuva se za brzu konzumaciju u frižideru....
Sok od kupinaU proceđen sok dodajte med, razmutite kašikom i vratite ponovo na šporet da baci ključ.
Sklonite sa ringle, pustite da se ohladi, dodajte isceđeni limun i sipajte u flaše....
Sok od jabukaNakon što se jabuke skuvaju, iscedite im sok kroz trostruko savijenu gazu.
U sok od jabuke dodajte šećer, stavite da ponovo provri, mešajući. Nakon što provri potrebno je da sklonite penu sa soka....
Sok od kopriveKoprive popariti sa 2 kg vode i 2 limuna, to da odstoji 24 sata.
Procediti i dodati vodu, šećer i ekstrat, promešati i odmah sipati u flaše.
Sok od koprive je gotov....
Sok od bundeve - zašto da ga pijemo? Sok od bundeve podržava imuni sistem
Vitamin C i drugi antioksidansi u soku od bundeve mogu da podrže imuni sistem i ojačaju telo protiv infekcija.
Kako se priprema sok od bundeve?...
Zašto treba da pijemo sok od krastavca?Pozitivnom treba smatrati i činjenicu da sok od krastavca u potpunosti ponavlja hemijski sastav povrća, za koje se zna da se sastoji od 95 odsto vode. Preostalih 5 procenata uključuje veliki broj korisnih supstanci....
Domaći sok od zovePrilikom konzumiranja razredite sa vodom, u zavistnosti od ukusa.
Domaći sok od zove je gotov....